preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 2. 2017.

Ukupno: 385279
Ovaj mjesec: 1062
Ovaj tjedan: 619
Carnet novosti
 

 

Osnovna škola Bedekovčina sudjeluje, kao partnerska škola, u provedbi velikog i vrijednog europskog projekta „Seksualno nasilje – edukacijski i preventivni program 2 – Junior (SNEP 2 – Junior)“.

Nositeljica projekta je udruga Ženska soba, a partneri na projektu su, osim naše škole, Pravobraniteljica za djecu Republike Hrvatske, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja, OŠ ”Kantrida” Rijeka, OŠ ”Slava Raškaj” Ozalj, OŠ ”Antun Mihanović” Slavonski Brod, OŠ Veruda Pula, OŠ Matka Laginje Zagreb, Rape Crisis Network Ireland i Change Attitude (Švedska). Provedba projekta financirana je od strane Europske unije u okviru Programa o pravima, jednakosti i građanstvu (2014. – 2020.), REC-AG-2020/REC-RDAP-GBV-AG-2020, a projekt se provodi u trajanju od dvije godine, odnosno do 31. siječnja 2023. godine. Opći cilj projekta je prevencija seksualnog nasilja nad djecom kroz edukacijske aktivnosti, jačanje kapaciteta i osvještavanje.

 

Dana 1. veljače 2021. godine započela je provedba europskog projekta „Seksualno nasilje – edukacijski i preventivni program 2 – Junior (SNEP 2 – Junior)“ (engl. Sexual Violence – Educational and Prevention Program 2 – Junior (SVEP 2 – Junior)) No. 101005462. U okviru provedbe projekta, 18. veljače 2021. godine održan je početni sastanak na kojem je sudjelovalo 29 predstavnika/ca svih institucija i organizacija uključenih u projekt, kao i vanjske konzultantice i suradnice iz Incest Trauma Centra – Beograd, Dušica Poadić i dr. Ljiljana Bogavac.

Tijekom sastanaka, predstavljene su sve projektne aktivnosti, plan provedbe istih, kao i obveze i uloge svih uključenih u projekt.

http://zenskasoba.hr/hr/odrzan-prvi-partnerski-sastanak-projekta-seksualno-nasilje-edukacijski-i-prevencijski-program-snep-2-junior/

 

Prva aktivnost koja nam slijedi u školi je provedba fokus grupa s učenicima 5. - 8. razreda (do kraja ožujka 2021.).  U našoj školi bit će provedene fokus grupe s ciljem prikupljanja informacija o razini znanja, mišljenjima i stavovima vezanim uz različite oblike seksualnog nasilja. Jednu fokus grupu sačinjavati će 10 učenika 5. i 6. razreda, a drugu 10 učenika 7. i 8. razreda.

Cilj fokus grupe je, kroz neformalan razgovor sa stručnjakinjama u području prevencije nasilja, saznati od djece znaju li kako se zaštititi od različitih oblika nasilja, kome se obratiti za pomoć, kako se zaštititi od nasilja na Internetu i društvenim mrežama i sl. te što bi oni voljeli znati o ovoj temi. Informacije prikupljene tijekom održavanja fokus grupe koristit će se za razvoj preventivnih radionica za djecu koje će se provoditi u našoj školi i školama diljem Hrvatske. Provedbu ovih radionica podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Zbog pandemije COVID-19, radionice i razgovori će biti rađeni putem Zooma.

Fokus grupe će uvelike pridonijeti razvoju kvalitetnog preventivnog programa za djecu, koji će biti razvijen na temelju njihovih potreba.

Više o početku projekta na poveznici: SNEP-Junior.

Objavio: Ivan Paradi.

1. partnerski sastanak SNEP-Junior

Kao prva aktivnost u provedbi projekta SNEP-Junior, 18. veljače 2021. godine održan je prvi partnerski sastanak na kojem je sudjelovalo 29 predstavnika/ca institucija uključenih u projekt, kao i vanjske konzultantice i suradnice iz Incest Trauma Centra – Beograd, Dušica Poadić i dr. Ljiljana Bogavac.

Na sastanku su predstavljene sve projektne aktivnosti, plan provedbe, kao i obveze i uloge svih uključenih u projekt. Također su se sudionici tj. sudionice međusobno upoznale i predstavile jedni drugima.

Više možete vidjeti na poveznici 1. partnerski sastanak SNEP-Junior.

Objavila: Marta Kokolić

Održane fokus grupe 5.-8. razred

U srijedu 30.3.2021. održane su fokus grupe učenika 5. - 8. razreda. 

Predavanje ''Seksualno nasilje nad i među djecom i mladima'', 28.4.2021.

Dana 28.4.2021. na ŽSV-u za voditelje školskih preventivnih programa i socijalne pedagoge OŠ/SŠ/UD KZŽ, članica ''Ženske sobe'' Kristina Mihaljević, mag. paed.soc. održala je interaktivno predavanje za 40-ak odgojno - obrazovnih djelatnika (većinom stručnih sutradnika/ca) na temu ''Seksualno nasilje nad i među djecom i mladima''. 

 

Sudionici/e predavanja visoko pozitivno su ga ocijenili (1 - uopće se ne slažem, 5 - u potpunosti se slažem).

Grafikon obrasca odgovora. Naslov pitanja: 2. Glavna tema ''Seksualno nasilje nad i među djecom'' korisna je i važna za posao koji radim.. Broj odgovora: 42 odgovora.

 

Grafikon obrasca odgovora. Naslov pitanja: 3. Tema seksualnog nasilja uspješno je prezentirana (sadržajno - korisne i zanimljive informacije i prezentacijski - jasne i relevantne činjenice).. Broj odgovora: 42 odgovora.

Objavila: Marta Kokolić

Edukacije vršnjačkih edukatora, 31.5. i 1.6.2022.

Dana 31.5. i 1.6.2022., održana je edukacija za vršnjačke edukatore u sklopu SNEP-2 Junior projekta koju su održale članice Ženske sobe, Svea Kučinić (edukacijska rehabilitatorica) i Kristina Mihaljević (socijalna pedagoginja).

U školskoj godini 2022./23. vršnjački edukatori su proveli dvije projektne aktivnosti - izradili su promotivni letak i promotivnu majicu SNEP-2 Junior projekta. Također su izradili prezentacije s temama prevencije seksualnog nasilja koje su onda prezentirali u 7. i 8. razredima.

          

Provedba vršnjačkih aktivnosti sastavni je dio europskog projekta „Seksualno nasilje – edukacijski i preventivni program 2 – Junior (SNEP 2 – Junior)“ (engl. Sexual Violence – Educational and Prevention Program 2 – Junior (SVEP 2 – Junior)) No. 1010  05462. Provedba projekta financirana je od strane Europske unije u okviru Programa o pravima, jednakosti i građanstvu (2014. – 2020.), REC-AG-2020/REC-RDAP-GBV-AG-2020. Projekt je sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade RH i Grada Zagreba.

Promotivne materijale i prezentacije možete vidjeti niže u prilozima.

Priprema promotivnih aktivnosti vršnjačkih edukatora, 5.1.2022.

Vršnjački edukatori u projektu SNEP Junior su u više sastanaka prirpemali promotivne aktivnosti o temi prevencije vršnjačkog nasilja koje će prezentirati svojim kolegama/cama u 7. i 8. razredima tijekom siječnja. Osmislili su promotivne letke, dizajn majica i prezentacije. Bili su vrijedni i preko zimskih praznika. Mentorice su im učiteljica Danijela Paradi i socijalna pedagoginja Marta Kokolić, nositeljice aktivnosti projekta SNE Junior u OŠ Bedekovčina.

 

          

Predavanje za roditelje, 10.1.2023.

U utorak, 10. siječnja 2023., u 17:30, u sklopu projekta SNEP-2 Junior (nositelj Udruga ŽENSKA SOBA), u kojem je naša škola partner, održano je predavanje za roditelje učenika od 5. - 8. razreda na temu ''Seksualno nasilje nad djecom''.  Učenici 5.-8. razreda imat će mogućnost saznati o ovoj temi kroz radionice tijekom ove školske godine. Više o projektu na: SNEP-2 JUNIOR.  Predavanje je bilo kroz video materijal članica udruge ''Ženska soba'' u trajanju od oko 60 min. Održano je online, preko aplikacije ZOOM, sudjelovalo je 15 roditelja.

Vodile su ga voditeljice projektnih aktivnosti SNEP-2 Junior projekta u OŠ Bedekovčina, Danijela Paradi i Marta Kokolić.  Zahvaljujemo svim sudionicima/cama. 

U prilogu je evaluacija.

Sudjelovanje na Javnoj tribini 25.5.2023.

Ženska soba i  Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mlade 15. i 25. svibnja 2023. godine su organizirale dvije javne tribine na temu: Prevencija seksualnog nasilja nad i među djecom. 

Organizacija javnih tribina sastavni je dio EU projekta „Seksualno nasilje – edukacijski i preventivni program 2 - Junior“, čija je nositeljica Ženska soba. Partneri na projektu su Pravobraniteljica za djecu Republike Hrvatske, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, OŠ Dragutina Tadijanovića Petrinja, OŠ ”Kantrida” Rijeka, OŠ Bedekovčina, OŠ ”Slava Raškaj” Ozalj, OŠ ”Antun Mihanović” Slavonski Brod, OŠ Veruda Pula, OŠ Matka Laginje Zagreb, Rape Crisis Network Ireland i Change Attitude (Švedska). 

OŠ Bedekovčina je, kao partnerska škola, predstavila primjer dobre prakse video materijalom na poveznici: VIDEO JAVNA TRIBINA 25.5.2023.

U prilogu se nalazi poziv na spomenute tribine.

Završen projekt SNEP-2 Junior

Dana 29.06.2023. godine u hotelu Dubrovnik, Zagreb, održana je Konferencija s međunarodnim sudjelovanjem, "Što možemo bolje - prevencija seksualnog nasilja nad djecom"! na kojoj je sudjelovala i provoditeljica projektnih aktivnosti u OŠ Bedekovčina, socijalna pedagoginja Marta Kokolić.

To je ujedno i posljednja veća aktivnost u sklopu ovog dvogodišnjeg projekta.

Program konferencije nalazi se u prilogu.

Na poveznici se nalaze materijali SNEP-2 Junior kao i materijali ''ZIP – zaštiti i prepoznaj!'' - Zbirka aktivnosti za prevenciju seksualnog nasilja nad djecom s teškoćama u razvoju.

Priloženi dokumenti:
Program Konferencije 29.06. (1).pdf

 

Vrijeme primanja roditelja

ERASMUS +

Projekt

Europski projekti škole:

Erasmus+ KA1 ''Abeceda znanosti''

Erasmus+ KA2 ''Budi rješenje - recikliraj!''

Europski projekt (REC): ''SNEP Junior''

 


Upisi u srednju školu

Poštovani roditelji, dragi učenici! 

Ovdje se nalaze sve novosti i dostupne informacije o upisima u srednju školu te zanimanjima koja nude određene srednje škole. 

Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024.

Pravilnik o elementima i kriterijima vrednovanja za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole 

      srednje.e-upisi.hr

 

Viber info-kanal o upisima u SŠ


UČIONICE

Materijali

PREVENTIVNI MATERIJALI I

PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA

Ukoliko je Vama i/ili Vašem djetetu potrebna psihosocijalna podrška, možete je potražiti na sljedećim poveznicama: 

OBITELJSKI CENTAR KRAPINA

Hrvatska psihološka komora

Društvo psihologa Krapinsko - zagorske županije

Poliklinika za zaštitu zdravlja djece i mladih Grada Zagreba

Plavi telefon

''STELLA'' - mobilna aplikacija namijenjena mladima 11 - 18 godina i njihovim roditeljima/skrbnicima, usmjerena na promociju i prevenciju mentalnog zdravlja mladih

Centar za rehabilitaciju ERF-a 

RED BUTTON - MUP, online prijava nasilja na štetu djece 

Za sva pitanja, podršku i pomoć, unutar Škole, možete se obratiti djelatnicama stručne službe na:

osb-pedagog@kr.t-com.hr (pedagoginja), TEL: 588-204

socijalni-pedagog@os-bedekovcina.skole.hr (socijalna pedagoginja) TEL: 588-203

 


Smjernice MZO - važno!

Poštovani roditelji,

s obzirom na smjernice MZO-a (https://mzo.gov.hr/vijesti/smjernice-osnovnim-i-srednjim-skolama-vezano-uz-organizaciju-nastave-na-daljinu-uz-pomoc-informacijsko-komunikacijske-tehnologije/3585), molim vas da redovito pratite stranice OŠ Bedekovčina i da postupate prema objavama ili uputama razrednika.

Unaprijed zahvaljujem!


Coronavirus (2019-NCoV) - Informacije

 

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja u vezi coronavirusa. S obzirom na epidemiološku situaciju, informacije i preporuke se mogu realtivno brzo promijeniti, stoga molim pratite web stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci  vezano uz coronavirus, kao i mjere prevencije, koje ćemo i mi redovito ažurirati:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

https://zdravstvo.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952

https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/8

 

 

 


EKO ŠKOLA

Eko škola


INFO - 2019./2020. šk./god.

Poštovani roditelji,

sve novosti i nformacije vezane za oraganizaciju rada u 2019./2020. školskoj godini, provođenju cjelovite kurikularne reforme, udžbenicima i ostalome, možete pronaći na ovom mjestu.

http://os-bedekovcina.skole.hr/roditelji/_kolska_godina_2019_2020_novosti_i_obavijesti


Next IoT projekti

STEM


IoT projekt - Now


MZO

MZO


BROŠURA

Opasnosti od strujnog udara uz prugu


AZOO


Brošura za roditelje

Brošura za roditelje - suzbijanje droga


www.UPISI.hr

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Otvoreni natječaji

Zalogajček

Fond Europske pomoći za najpotrebitije

 

Priloženi dokumenti:
Projekt Zalogajcek.docx


Oglasna ploča
preskoči na navigaciju