preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 2. 2017.

Ukupno: 385283
Ovaj mjesec: 1066
Ovaj tjedan: 623
Danas: 4
Carnet novosti
JESEN 2022.

Posjet Muzeju iluzija

Dana 14. studenog 2022. u organizaciji Udruge za kreativni socijalni rad posjetili smo Muzej iluzija. Zabavili smo se razgledavajući razne interakcijske eksponate. U muzeju nam se svidjelo to što ništa nije kako se čini na prvi pogled. Svima koji još nisu bili preporučujemo da posjete ovaj zanimljivi muzej uz želju da se zabave kao što smo se i mi.

   

 

Prva gardijska brigada Tigrovi

Ususret obljetnici pada Vukovara, u Školi su nas svojom posjetom počastili pripadnici 1. gardijske brigade „Tigrovi“. Predavanje koje smo svi zajedno poslušali bilo je vrlo poučno a najzanimljiviji dio bila je mogućnost isprobavanja vojne opreme. Naši muški članovi bili su oduševljeni kada na kratko imali priliku nositi dio profesionalne opreme te se upoznati s voznim parkom Hrvatske vojske.

 

 

Što radimo u boravku na „obični dan“?

Boravak je mjesto okupljanja, druženja, učenja i zabave. Da bi vam to što jasnije prikazali pripremili smo nekoliko fotografija koje najbolje dočaravaju našu svakodnevnicu.

 

Posjet azilu za životinje Luč Zagorja

Dolaskom hladnijih dana solidarizirali smo se s našim četveronožnim prijateljima smještenima u azilu za životinje. Zajedničkim snagama prikupili smo donaciju u vidu dekica, ručnika i drugih potrepština za pse i mačke kako bi im ugrijali azilske dane. Osim donacije izradili smo i edukativni plakat koji smo poklonili našim domaćinima. Posjeta azilu bila je vrlo emotivna, ispunjena igrom sa životinjama ali i poučna, zahvaljujući voditeljici Azila, gđi. Mirjani koja nas je upoznala s raznim zanimljivostima o svojim štićenicima.

 

 

Izlet na Bedekovčanska jezera

Ima li išta bolje od sunčanog dana provedenog u igri s prijateljima? Slike u nastavku dokazuju kako je to najbolji način za iskoristiti vrijeme.

 

 

Dan učitelja, 5. listopada 

Kada te na Dan učitelja razvesele bivše polaznice Poludnevnog boravka svojim dolaskom i malim znakom pažnje tada shvatiš da je to najveća nagrada za tvoj rad. A kako drugačije provesti ostatak dana nego u druženju i igri?

 

 

 

PROLJEĆE U BORAVKU, 2022.

MAŠKARE

Povodom maškara maskirali smo se te se počastili finim fritulama. Prostor smo ukrasili šarenim maskama koje smo izradili od kolaž papira. Taj dan smo proveli posebno veselo uz pjesmu i smijeha a takva atmosfera bila je i u cijeloj školi.

 

SADNJA CVIJEĆA

Povodom prvog dana proljeća ulaz u svoj prostor osvježili smo šarenim cvijećem koje smo zajedno odabrali i posadili. U sadnji su ovog puta sudjelovali i muški članovi grupe kojima se to posebno svidjelo.

USKRS

Nadolazeći blagdan Uskrsa, u poludnevnom boravku obilježili smo izradom uskrsnih vjenčića i košarice od lego kocki u koju smo stavili obojane pisanice. Tijekom jedne šetnje šumom nabrali smo cvjetne grane koje smo stavili u vaze te ih okitili šarenim uskršnjim jajima. Veselimo se Uskrsu i proljetnim praznicima koji su sve bliže!

PIKNIK

Zadnji dan prije početka proljetnih praznika, organizirali smo piknik na Bedekovčanskim jezerima. Uživali smo u sunčanom danu bez zadaća i učenja. Dan smo proveli u igri i druženju te smo se zasladili pizzom, sokovima i slatkišima.

 

Više fotografija pogledajte u Foto i video galeriji.

AKTIVNOSTI 2021.-22.

SADNJA CVIJEĆA

Početkom školske godine i povratkom u Poludnevni boravak poželjeli smo si malo ukrasiti ulaz u naš prostor. Odlučili smo se za sadnju mačuhica koje će nam cijele sezone cvjetati i veseliti nas svojim šarenilom. Nekim članovima grupe ovo je bio prvi puta da su se okušali u sadnji cvijeća, te su rekli da će to pokušati i kod kuće. Sada nam ostaje samo zalijevati cvijeće i uživati u njegovoj ljepoti.

 

KONDICIJSKI TRENING

Ovog polugodišta u suradnji s Udrugom za kreativni socijalni rad upustili smo se u aktivno održavanje forme. Povremeno nam u Poludnevni boravak dolazi trener Ivan koji je po struci diplomirani kineziolog a bavi se održavanjem kondicijskih treninga profesionalnim sportašima. Kako bismo stekli kondiciju i ostali razgibani, naš trener prilagodio nam je vježbe na zabavan i natjecateljski način. Jedva čekamo naš novi slijedeći trening!

 

MEĐUNARODNI DAN DJETEA

20. studenog obilježili smo Međunarodni dan djeteta. Zajedno smo se prisjetili svih dječjih prava, ali i obaveza koje djeca imaju. Svi članovi grupe slažu se da im je važno da se u svijetu odraslih čuje i njihov glas. U otiske svojih dlanova svatko je napisao prava koja za sebe smatra najvažnijima te smo ih zajedno pročitali i prodiskutirali. Zaključili smo kako bi svijet bio ljepše mjesto da su neke odluke donosila djeca umjesto odraslih.

 

BLAGDANSKI UGOĐAJ

Dolaskom Adventa u našem prostoru počinje posebno razdoblje. U kreativnim radionicama nastojimo izraditi ukrase kako bi nam boravak dobio blagdanski ugođaj. Posljednja radionica bila nam je posebno zanimljiva a u njoj su sudjelovali svi članovi. Od starih kutija izradili smo kamin koji ne grije ali svejedno nam pruža toplinu. Boravak je poprimio domaći ugođaj a prigodno ukrašavanje nastavlja se i dalje. Već odbrojavamo dane do dolaska Sv. Nikole koji nas ni ove godine neće zaobići.

Više fotografija se nalazi u Foto galeriji.

 

POLUDNEVNI BORAVAK Odgojnog doma Bedekovčina
KAKO JE DOŠLO DO MOGUĆNOSTI PRUŽANJA USLUGE POLUDNEVNOG BORAVKA?
 
Reformom sustava socijalne skrbi Odgojni dom Bedekovčina nalazi se u procesu deinstitucionalizacije i transformacije. Glavni cilj tog procesa je smanjenje kapaciteta institucijske skrbi, povećanje kapaciteta u izvaninstitucijskim oblicima tretmana, smanjiti ulazak u institucije kroz razne preventivne programe. Time se Dom prošle godine sukladno procesu deinstitucionalizacije i transformacije domova u Republici Hrvatskoj te Akcijskom planu socijalnih usluga u Krapinsko zagorskoj županiji počeo orijentirati na razvijanje preventivnih programa u radu s djecom i mladima u riziku na području Krapinsko-zagorske županije, prvenstveno na provedbu usluge poludnevnog boravka u školi.
 
U OŠ Bedekovčina, 23.9.2014. godine službeno je otvoren prvi Poludnevni boravak u KZŽ.   
 
 
U prilogu se nalazi više informacija o socijalnoj usluzi Poludnevnog boravka Odgojnog doma Bedekovčina.
Objavila: Marta Kokolić
 
AKTIVNOSTI 2020.-21.

ADVENT

Ususret nadolazećim blagdanima i razdoblju Adventa korisnice PB Bedekovčina su od recikliranih materijala izradile adventski vjenčić. Na taj način u prostor je uneseno blagdansko ozračje koje će se nastaviti upotpunjavati prigodnim ukrašavanjem u nadolazećim danima. Nadamo se da će naš vjenčić poslužiti kao inspiracija za druge kreativne uratke.


DAN SJEĆANJA NA ŽRTVE DOMOVINSKOG RATA I DAN SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE, 18. studenoga

Učenici 8. razreda, uključeni u Poludnevni boravak, na vrlo kreativan način obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga. 

Izradili su poznati Vukovarski vodotoranj od kartona te su ga izložili u holu Škole. 

   

Sve pohvale učenicima (Dini, Mariji Dori, Sari, Petri, Nikoli i Lani) te odgajateljici Marini Šturlan (djelatnici Odgojnog doma Bedekovčina). Više fotografija pogledajte u Foto galeriji.

Objavila: Marta Kokolić


 

 

Vrijeme primanja roditelja

ERASMUS +

Projekt

Europski projekti škole:

Erasmus+ KA1 ''Abeceda znanosti''

Erasmus+ KA2 ''Budi rješenje - recikliraj!''

Europski projekt (REC): ''SNEP Junior''

 


Upisi u srednju školu

Poštovani roditelji, dragi učenici! 

Ovdje se nalaze sve novosti i dostupne informacije o upisima u srednju školu te zanimanjima koja nude određene srednje škole. 

Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024.

Pravilnik o elementima i kriterijima vrednovanja za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole 

      srednje.e-upisi.hr

 

Viber info-kanal o upisima u SŠ


UČIONICE

Materijali

PREVENTIVNI MATERIJALI I

PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA

Ukoliko je Vama i/ili Vašem djetetu potrebna psihosocijalna podrška, možete je potražiti na sljedećim poveznicama: 

OBITELJSKI CENTAR KRAPINA

Hrvatska psihološka komora

Društvo psihologa Krapinsko - zagorske županije

Poliklinika za zaštitu zdravlja djece i mladih Grada Zagreba

Plavi telefon

''STELLA'' - mobilna aplikacija namijenjena mladima 11 - 18 godina i njihovim roditeljima/skrbnicima, usmjerena na promociju i prevenciju mentalnog zdravlja mladih

Centar za rehabilitaciju ERF-a 

RED BUTTON - MUP, online prijava nasilja na štetu djece 

Za sva pitanja, podršku i pomoć, unutar Škole, možete se obratiti djelatnicama stručne službe na:

osb-pedagog@kr.t-com.hr (pedagoginja), TEL: 588-204

socijalni-pedagog@os-bedekovcina.skole.hr (socijalna pedagoginja) TEL: 588-203

 


Smjernice MZO - važno!

Poštovani roditelji,

s obzirom na smjernice MZO-a (https://mzo.gov.hr/vijesti/smjernice-osnovnim-i-srednjim-skolama-vezano-uz-organizaciju-nastave-na-daljinu-uz-pomoc-informacijsko-komunikacijske-tehnologije/3585), molim vas da redovito pratite stranice OŠ Bedekovčina i da postupate prema objavama ili uputama razrednika.

Unaprijed zahvaljujem!


Coronavirus (2019-NCoV) - Informacije

 

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja u vezi coronavirusa. S obzirom na epidemiološku situaciju, informacije i preporuke se mogu realtivno brzo promijeniti, stoga molim pratite web stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci  vezano uz coronavirus, kao i mjere prevencije, koje ćemo i mi redovito ažurirati:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

https://zdravstvo.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952

https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/8

 

 

 


EKO ŠKOLA

Eko škola


INFO - 2019./2020. šk./god.

Poštovani roditelji,

sve novosti i nformacije vezane za oraganizaciju rada u 2019./2020. školskoj godini, provođenju cjelovite kurikularne reforme, udžbenicima i ostalome, možete pronaći na ovom mjestu.

http://os-bedekovcina.skole.hr/roditelji/_kolska_godina_2019_2020_novosti_i_obavijesti


Next IoT projekti

STEM


IoT projekt - Now


MZO

MZO


BROŠURA

Opasnosti od strujnog udara uz prugu


AZOO


Brošura za roditelje

Brošura za roditelje - suzbijanje droga


www.UPISI.hr

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Otvoreni natječaji

Zalogajček

Fond Europske pomoći za najpotrebitije

 

Priloženi dokumenti:
Projekt Zalogajcek.docx


Oglasna ploča
preskoči na navigaciju