preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 2. 2017.

Ukupno: 384470
Ovaj mjesec: 253
Ovaj tjedan: 1003
Danas: 22
Carnet novosti
e Twining projekt

Sv. Franjo Asiški 

 14.9. smo dobili nagradu-više možete pročitati na dnu stranice-BRAVO MOJI DRAGI UČENICI SUDIONICI U PROJEKTU!

St. Francis of Asissi - San Francesco d'Asissi

Stranicu uređuje:Marica Celjak sudionik u projektu i koordinator za OŠ Bedekovčina 

 

Sveti Franjo Asiški u vjerničkom puku je omiljeni svetac, osnivač i zaštitnik franjevačkog reda. Svjetski dan zaštite životinja u cijelome svijetu obilježava se 4. listopada na dan svetog Franje koji se smatra zaštitinikom okoliša i životinja. Sv.   Franjo družio se sa siromasima, posluživao gubavce, pomagao potrebitima, brinuo o prirodi i okolišu, pa ga uz siromahe za svoga zaštitnika posebno uzimaju i ekolozi, a u svijetu se štuje i kao svetac mira. Sudjelovanjem u projektu učenici su upoznali život sv. Franje Asiškog kroz dramsko stvaralaštvo, književnost, igrani film, likovno stvaralaštvo i glazbeno stvaralaštvo. U projektu je sudjelovalo 43 učitelja uglavnom iz Hrvatske.Na ovom su certifikatu samo oni najaktivniji.

 

 

 Ciljevi projekta os svetom Franji Asiškom bsu: upoznati život sv. Franje, aktualizirati njegov način života u današnjem svijetu, senzibilizirati učenike da kroz edukativnu priredbu i igrani film o životu svetog Franje Asiškog boljim upoznavanjem života svetog Franje i njegovog odnosa prema prirodi i svemu stvorenome, razvijaju svoju ekološku svijest u svjetlu katoličke vjere po primjeru svetog Franje Asiškog, pobuditi u učenicima duboku radost i zahvalnost prema Bogu Stvoritelju, otkrivati ljepotu i vrijednost stvorenog svijeta preko lika sv. Franje, otkrivati veličinu ljubavi Boga Stvoritelja prema čovjeku, brinuti za našu Zemlju (ekologija). Početak našega rada na projektu bio je 4. listopada kada se u svijetu obilježava dan zaštite životinja. Učenici su taj dan izradom prigodnih plakata  istaknuli kako bi se svi ljudi trebali odnositi prema životinjama. Također su izdvojili i zanimljivosti o mačkama i psima kao najomiljenijim kućnim ljubimcima. Razgovarali smo o tome znaju li ih. U 4 razredu smo u sklopu teme : Zajedno stvarati i čuvati svijet u duhu sv.Franje promišljali o Božjoj mudrosti  i dobroti  i čovjeku – sustvaratelju te o ekologiji. radili smo plakate ali i brinuli o našem okolišu.

 

 

 

Projekt je integriran u Kurikulum škole, a u svoj sam ga predmet integrirala preko Pjesme stvorova i dramskog prikaza života sv. Franje, te teme u 4.razredu :Zajedno stvarati i čuvati svijet ; u 1 razredu :Priroda i ja Božje smo djelo te,Sveci su prijatelji Božji,;u 3.razredu  ...te u sklopu MPT . Gledali smo film  "Brat Sunce i sestra Mjesec" učenici su u dobili istraživački zadatak:Tko je sv. Franjo? Likovno su se  i glazbeno izražavali, na EKO_ETNO grupi koja je dio UZ Bedex izrađivali smo razne ukrasne predmete recikliraanjem ,jaslice i prigodne božićne čestitke za učenike partnerske škole iz Šibenika i Poljske ... Svi su učenici početkom ožujka sudjelovali u eko-akciji skupljanja starog papira, plastičnih boca i starih baterija. u čemu su se posebno aktivirale učiteljice razfedne nastave i prof kemije D.Paradi  i biologije D.Kadoić . Uključeni smo i u svjetsku ekološku akciju o klimatskim promjenama želeći upozoriti na stanje našeg planeta.

 

 

IKomunikacija među partnerima odvijala se na webinarima te putem Twinspace-a. Učenici su međusobno surađivali u izradi božićnih čestitki te izradi loga projekta. Nažalost, pandemija koronavirusa onemogućila je intenzivniju suradnju .

 

 U projektu su uglavnom korišteni Web 2. 0 alati: Canva, Pixiz, Photoscape, PPT, WordArt, Youtube, Animoto, Vimeo.  Nabrojane igitalne alate koristili smo kako bismo ostvarili pedagoške ciljeve projekta. Za uređivanje fotografija koristili smo najviše Pixsiz jer se učenici dobro snalaze u njemu, sve prezentacije su učenici pretvorili u kratke filmiće u mp4 formatu, a ja sam ih prebacila na Vimeo ili Youtube (kanal koji je namjenjen djeci i sadržaj ne mogu vidjeti korisnici kojima nisam poslala link). Svi su partneri koristili javni Twinspace. Roditelji su prije početka projekta potpisali suglasnost za sudjeloovanje u projektu na kojoj piše da se djeca mogu snimati i fotografirati za potrebe projekta.

škole. U predvorju škole su se na velikom televizoru vrtjele učeničke prezentacije pa su ih mogli vidjeti svi koji su dolazili u školu.Kolegica Martina Horvati  i ja (Marica Celjak )predstavile su e-Twinning  projekt "Sveti Franjo Asiški" na Katehetskoj zimskoj školi u Zagrebu.

Učenici su rado prihvatili projekt. Projekt je bio jako zanimljiv i interesantan učenicima i ocijenila bih ga odličnom ocjenom. Učenici su bili jako motivirani jer su njihove prezentacije i vrednovane sumativnom ocjenom u e-dnevniku. U anketi su istaknuli su da im je projekt bio veliko otkriće, poučan, zanimljiv i zabavan. Informacije o projektu su se nalazile u razredu na panou ,na stranicam škole , a izložba čestitaka  ,jaslica i njihovih radova nalazila se u predvorju  škole. Kućice za ptice smo postavili oko škole.

SAŽETAK NAŠEG PROJEKTA U FOTOGRAFIJAMA

https://www.emaze.com/@AOWOFIIQF/gallery?autoplay

https://www.emaze.com/@AOWOFILWC/blank?autoplay

 

Vrijeme primanja roditelja

ERASMUS +

Projekt

Europski projekti škole:

Erasmus+ KA1 ''Abeceda znanosti''

Erasmus+ KA2 ''Budi rješenje - recikliraj!''

Europski projekt (REC): ''SNEP Junior''

 


Upisi u srednju školu

Poštovani roditelji, dragi učenici! 

Ovdje se nalaze sve novosti i dostupne informacije o upisima u srednju školu te zanimanjima koja nude određene srednje škole. 

Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024.

Pravilnik o elementima i kriterijima vrednovanja za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole 

      srednje.e-upisi.hr

 

Viber info-kanal o upisima u SŠ


UČIONICE

Materijali

PREVENTIVNI MATERIJALI I

PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA

Ukoliko je Vama i/ili Vašem djetetu potrebna psihosocijalna podrška, možete je potražiti na sljedećim poveznicama: 

OBITELJSKI CENTAR KRAPINA

Hrvatska psihološka komora

Društvo psihologa Krapinsko - zagorske županije

Poliklinika za zaštitu zdravlja djece i mladih Grada Zagreba

Plavi telefon

''STELLA'' - mobilna aplikacija namijenjena mladima 11 - 18 godina i njihovim roditeljima/skrbnicima, usmjerena na promociju i prevenciju mentalnog zdravlja mladih

Centar za rehabilitaciju ERF-a 

RED BUTTON - MUP, online prijava nasilja na štetu djece 

Za sva pitanja, podršku i pomoć, unutar Škole, možete se obratiti djelatnicama stručne službe na:

osb-pedagog@kr.t-com.hr (pedagoginja), TEL: 588-204

socijalni-pedagog@os-bedekovcina.skole.hr (socijalna pedagoginja) TEL: 588-203

 


Smjernice MZO - važno!

Poštovani roditelji,

s obzirom na smjernice MZO-a (https://mzo.gov.hr/vijesti/smjernice-osnovnim-i-srednjim-skolama-vezano-uz-organizaciju-nastave-na-daljinu-uz-pomoc-informacijsko-komunikacijske-tehnologije/3585), molim vas da redovito pratite stranice OŠ Bedekovčina i da postupate prema objavama ili uputama razrednika.

Unaprijed zahvaljujem!


Coronavirus (2019-NCoV) - Informacije

 

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja u vezi coronavirusa. S obzirom na epidemiološku situaciju, informacije i preporuke se mogu realtivno brzo promijeniti, stoga molim pratite web stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci  vezano uz coronavirus, kao i mjere prevencije, koje ćemo i mi redovito ažurirati:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

https://zdravstvo.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952

https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/8

 

 

 


EKO ŠKOLA

Eko škola


INFO - 2019./2020. šk./god.

Poštovani roditelji,

sve novosti i nformacije vezane za oraganizaciju rada u 2019./2020. školskoj godini, provođenju cjelovite kurikularne reforme, udžbenicima i ostalome, možete pronaći na ovom mjestu.

http://os-bedekovcina.skole.hr/roditelji/_kolska_godina_2019_2020_novosti_i_obavijesti


Next IoT projekti

STEM


IoT projekt - Now


MZO

MZO


BROŠURA

Opasnosti od strujnog udara uz prugu


AZOO


Brošura za roditelje

Brošura za roditelje - suzbijanje droga


www.UPISI.hr

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Otvoreni natječaji

Zalogajček

Fond Europske pomoći za najpotrebitije

 

Priloženi dokumenti:
Projekt Zalogajcek.docx


Oglasna ploča
preskoči na navigaciju