preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 2. 2017.

Ukupno: 385283
Ovaj mjesec: 1066
Ovaj tjedan: 623
Danas: 4
Carnet novosti
 

Obilježavanje Dana kruha


Svake godine tijekom mjeseca listopada obilježava se Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici Produženog boravka su 16. listopada sudjelovali u obilježavanju tog dana kao i Svjetskog dana hrane. Uz čitanje priča, likovnu radionicu, učenje pjesme i priče o nastajanju kruha, učenicima je naglašena važnost zdrave prehrane, ali se i pobudila svijest o gladi u svijetu. Ovaj dan iskoristili smo kako bismo zahvalili na svim plodovima, radostima i darovima kojima smo podareni tijekom godine. 

 

Svjetski dan kravate


Dana 18. listopada obilježava se Svjetski dan kravate. Kravata je odjevni predmet koji se smatra izvornim hrvatskim proizvodom. Kravata je prvo bila marama oko vrata hrvatskih vojnika, a danas je najrasprostranjeniji modni detalj u svijetu. Pulsku Arenu je 18. listopada 2003. godine obavila najveća kravata na svijetu dugačka 808 metara i široka 25 metara. Umjetnička instalacija "Kravata oko Arene" bila je crvene boje i simbolizirala kravatu kao dio hrvatske i svjetske baštine. Učenici u Produženom boravku saznali su mnoge zanimljivosti o kravati, a zatim izradili i svoje.

Svjetski dan štednje 


Svjetski dan štednje obilježava se 31. listopada kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. u Milanu. U Produženom boravku ovaj dan posvetili smo razgovoru o bankama, čemu one služe, kakve nam usluge nude te zašto je važno štedjeti. Nakon toga učenici su od plašta kocke izradili svoje „kasice prasice“.

Svi sveti i Dušni dan


Svi sveti je dan spomena na kršćanske mučenike i slavi se još od četvrtog stoljeća. Tog dana slavimo one svece i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje. Dušni dan slavimo svake godine 2. studenoga, kada se sjećamo svih svojih dragih pokojnika. Tog dana vjernici mole za duše svojih dragih pokojnika, za njih pale svijeće na grobovima te donose cvijeće. Blagdan Svih svetih obilježili smo i u Produženom boravku izradivši lampione uz pomoć kolaž papira te uljanih pastela.

Svjetski dan izumitelja

U ponedjeljak, 9 studenog, u Produženom boravku obilježili smo Svjetski dan izumitelja. Aktivnosti smo započeli gledanjem animiranog filma o Profesoru Baltazaru i cipelama koje je izumio. Uslijedio je razgovor o izumima koji su promijenili naš život, ali i budućim izumima koji bi nam olakšali svakodnevni život u kući i školi. Također, naučili smo i o hrvatskim izumiteljima kao i njihovim izumima. Nakon toga, učenici su crtali svoj “Izum iz mašte”. Učenici su nacrtali leteću torbu, jastuk koji ima ruke i pruža ljudima zagrljaje, cipele koje pjevaju, cvijeće koje svira, robote koji kuhaju i čiste…

Zima u Produženom boravku

Nakon zimskih praznika, učenici su vrijedno prionuli na posao. Provodili smo likovne aktivnosti vezane uz trenutno godišnje doba. Uz pomoć tempera slikali su zimu, snjegoviće, a snjegoviće su također i izradili od čarapa i riže.

 

Međunarodni dan zagrljaja (21.1.)

Međunarodni dan zagrljaja ove smo godine obilježili na malo drugačiji način. Bez obzira na trenutnu situaciju, ukazali smo na važnost zagrljaja, kako on djeluje na nas te zašto je važno grliti se. Učenici su ocrtali svoje ruke na kolaž papir, na njih napisali poznate citate o zagrljaju te smo na taj način obilježili ovaj dan te pružili zagrljaj jednim drugima pomoću naših radova.

učiteljica Maja Čehulić, mag. prim. edu.

 

 

Vrijeme primanja roditelja

ERASMUS +

Projekt

Europski projekti škole:

Erasmus+ KA1 ''Abeceda znanosti''

Erasmus+ KA2 ''Budi rješenje - recikliraj!''

Europski projekt (REC): ''SNEP Junior''

 


Upisi u srednju školu

Poštovani roditelji, dragi učenici! 

Ovdje se nalaze sve novosti i dostupne informacije o upisima u srednju školu te zanimanjima koja nude određene srednje škole. 

Odluka o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024.

Pravilnik o elementima i kriterijima vrednovanja za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole 

      srednje.e-upisi.hr

 

Viber info-kanal o upisima u SŠ


UČIONICE

Materijali

PREVENTIVNI MATERIJALI I

PSIHOSOCIJALNA PODRŠKA

Ukoliko je Vama i/ili Vašem djetetu potrebna psihosocijalna podrška, možete je potražiti na sljedećim poveznicama: 

OBITELJSKI CENTAR KRAPINA

Hrvatska psihološka komora

Društvo psihologa Krapinsko - zagorske županije

Poliklinika za zaštitu zdravlja djece i mladih Grada Zagreba

Plavi telefon

''STELLA'' - mobilna aplikacija namijenjena mladima 11 - 18 godina i njihovim roditeljima/skrbnicima, usmjerena na promociju i prevenciju mentalnog zdravlja mladih

Centar za rehabilitaciju ERF-a 

RED BUTTON - MUP, online prijava nasilja na štetu djece 

Za sva pitanja, podršku i pomoć, unutar Škole, možete se obratiti djelatnicama stručne službe na:

osb-pedagog@kr.t-com.hr (pedagoginja), TEL: 588-204

socijalni-pedagog@os-bedekovcina.skole.hr (socijalna pedagoginja) TEL: 588-203

 


Smjernice MZO - važno!

Poštovani roditelji,

s obzirom na smjernice MZO-a (https://mzo.gov.hr/vijesti/smjernice-osnovnim-i-srednjim-skolama-vezano-uz-organizaciju-nastave-na-daljinu-uz-pomoc-informacijsko-komunikacijske-tehnologije/3585), molim vas da redovito pratite stranice OŠ Bedekovčina i da postupate prema objavama ili uputama razrednika.

Unaprijed zahvaljujem!


Coronavirus (2019-NCoV) - Informacije

 

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja u vezi coronavirusa. S obzirom na epidemiološku situaciju, informacije i preporuke se mogu realtivno brzo promijeniti, stoga molim pratite web stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci  vezano uz coronavirus, kao i mjere prevencije, koje ćemo i mi redovito ažurirati:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

https://zdravstvo.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952

https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/8

 

 

 


EKO ŠKOLA

Eko škola


INFO - 2019./2020. šk./god.

Poštovani roditelji,

sve novosti i nformacije vezane za oraganizaciju rada u 2019./2020. školskoj godini, provođenju cjelovite kurikularne reforme, udžbenicima i ostalome, možete pronaći na ovom mjestu.

http://os-bedekovcina.skole.hr/roditelji/_kolska_godina_2019_2020_novosti_i_obavijesti


Next IoT projekti

STEM


IoT projekt - Now


MZO

MZO


BROŠURA

Opasnosti od strujnog udara uz prugu


AZOO


Brošura za roditelje

Brošura za roditelje - suzbijanje droga


www.UPISI.hr

Kalendar
« Prosinac 2023 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Otvoreni natječaji

Zalogajček

Fond Europske pomoći za najpotrebitije

 

Priloženi dokumenti:
Projekt Zalogajcek.docx


Oglasna ploča
preskoči na navigaciju