preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 2. 2017.

Ukupno: 170450
Ovaj mjesec: 5385
Ovaj tjedan: 1279
Danas: 64
Carnet novosti
Poslušajte pjesmu Let it go

Zbor OŠ Bedekovčina

vijesti

Kampanja povodom Međunarodnog dana nestale djece, 25.5.2020., suradnja s PU krapinsko - zagorskom

 ''U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece (25. svibnja), na inicijativu EUROPOL-a, a u suradnji s Europskom policijskom stručnom mrežom za nestale osobe i AMBER alert Europe, ove je godine inicirana kampanja #DontBeACatch - #NemojPostatiLovina, a kojoj se, uz 23 zemlje iz Europe, aktivno pridružila i policija Republike Hrvatske. Izrađen je preventivno-edukativni spot s porukom djeci i mladima kako da, dok sjede u fotelji vlastitog doma i putuju prostranstvima virtualnog svijeta, ostanu sigurni.

Također, kada je riječ o prevenciji elektroničkog nasilja nad djecom, u sklopu zajedničkog projekta Ministarstva unutarnjih poslova, Agencije za zaštitu osobnih podataka i Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu koji se odnosi na zaštitu osobnih podataka posebna pozornost posvećena je zaštiti djece i mladih u virtualnom svijetu. U tu svrhu u sklopu navedenog projekta izrađen je i tematski audio-video sadržaj ''Što se Tini dogodilo''.''

U suradnji s PU krapinsko – zagorskom i naša škola se pridružuje spomenutim kampanjama. Na poveznici možete vidjeti dva edukativna video spota namijenjena djeci i njihovim roditeljima:

https://krapinsko-zagorska-policija.gov.hr/vijesti-85/obiljezavanja-medjunarodnog-dana-nestale-djece-25-svibnja-2020-5867/5867

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 31. 5. 2020. 17:29

NASTAVAK POSTUPKA UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE RADI UPISA U 1. RAZRED (2020./21.) – U ŠKOLI

Obavijest o pregledu radi utvrđivanja psihofizičkog stanja

djeteta radi upisa u 1. razred 2020./21.,

u Osnovnoj školi Bedekovčina, od 27.5. – 5.6.2020.

 

Poštovani roditelji!

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ovim putem Vas obavještavamo o nastavku aktivnosti i uputama vezanim uz preglede djece pred upis u 1. razred osnovne škole, za školsku godinu 2020./2021.

Sukladno preporukama MZO i HZJZ, od idućeg tjedna nastavlja se sa postupkom utvrđivanja psihofizičkog stanja djece prije upisa u prvi razred koji će se obavljati u prostorima Osnovne škole Bedekovčina,  u razdoblju od 27.5. -  5.6.2020.

Stručne suradnice škole će obavijestiti svakog roditelja ponaosob

o terminu dolaska za njegovo dijete,

uzevši u obzir individualne potrebe svakog djeteta te ostale okolnosti u skladu s Preporukama HZJZ-a.

U pratnji treba biti samo jedan roditelj, na pregled treba doći točno u navedeni termin i ne zadržavati se duže

Obzirom na epidemiološku situaciju te potrebnu dezinfekciju i prozračivanje prostora minimalno 10 minuta, termini za naručivanje biti će u pravilu svakih 45 min kako bi se osigurala adekvatna socijalna i vremenska distanca između svakog djeteta.

Ukoliko imate relevantnu medicinsku dokumentaciju /specijalističke liječničke nalaze, povijest bolesti u slučaju kroničnog oboljenja, nalaze logopeda i/ili psihologa, Rješenje o tjelesnom oštećenju, mišljenje predškolske ustanove i vrtića  o razvojnim aspektima djeteta ovisno o kronološkoj dobi/ za svoje dijete, KOJU DO SADA NISTE DOSTAVILI ŠKOLI, možete dostaviti stručnim suradnicama škole na e-mail: osb-pedagog@kr.t-com.hr , defektolog@os-bedekovcina.skole.hr , ako je moguće, barem dan prije samog pregleda.

ZA SVE INFORMACIJE MOŽETE SE OBRATITI

STRUČNOJ SLUŽBI ŠKOLE: 588-203 i  588-204

svakim radnim danom od 8:00 – 13:00

VIŠE PROČITAJTE POD ''OPŠIRNIJE''.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 22. 5. 2020. 12:27

Opći dio Provedbenog plana - nastava po mješovitom modelu, od 25. svibnja 2020. godine

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Prema pristiglim podacima (13:00 sati, petak), broj učenika koji će pohađati nastavu u školi od 25. svibnja 2020. godine je 178 od ukupno 191 učenika RN u OŠ Bedekovčina (matična škola i PŠ Poznanovec), odnosno 93 % svih učenika RN.

Temeljem tih podataka, izrađen je Provedbeni plan organizacije nastave po mješovitom modelu od 25. svibnja 2020. godine, koji ima sljedeće odrednice:

 • ovaj Provedbeni plan nastao je na temelju Uputa HZJZ-a i Preporuka MZO-a od 20. svibnja 2020. godine;
 • sastavni dio ovog Provedbenog plana su Protokoli za učenike, roditelje i djelatnike (dostavljeni jučer i danas svim dionicima odgojno -obrazovnog pricesa);
 • učenici koji ne dolaze na nastavu u školu u ponedjeljak (25. svibnja 2020.) dobit će materijale i zadatke od razrednih i predmetnih učitelja, te će nastaviti raditi od kuće prema mješovitom modelu nastave, a prema dogovoru i uputama razrednih/predmetnih učitelja; također, u bilo kojem trenutku se mogu uključiti u nastavu u Školi;
 • nakon što se uvidi stvarno stanje i potrebe (u prvom tjednu), moguće su korekcije ovog Provedbenog plana.

Pod Opširnije ističemo opći dio; sve ostale informacije dobit ćete od razrednih učitelja, a učenici u ponedjeljak.

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 22. 5. 2020. 18:49

Vozni red od 25.5.2020. godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

red vožnje školskih autobusa nalazi se u privitku.

Podsjećamo, nastava u matičnoj školi organizirana je za sve razredne odjele u jednoj (jutarnjoj) smjeni, s početkom u 7:45 i završetkom u 11:25 (autobusi odvoze učenike u 11:40); nastava u PŠ Poznanovec je organizirana u dvije smjene - jutarnja počinje u 7:45, a završava u 11:25; poslijepodnevna počinje u 12:00, a završava u 15:40. 

Sve ostale informacije vezane za raspored sati i ostalo dobit ćete pravovremeno od razrednih učitelja.

S poštovanjem,

Ivan Paradi

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 22. 5. 2020. 11:35

Predmetna nastava (5.-8. razred) - upute za ponedjeljak, 1. lipnja 2020.

Dragi učenici,

ispred nas je novi (12.) tjedan nastave na daljinu. U odnosu na prošli, vjerujem da će biti još jednostavnije i uspješnije! Još jednom, hvala vam na trudu i upornosti! Ovaj način rada se provodi po prvi put, pa su očekivane određene poteškoće, koje će biti sve manje. No, bitno je da su nastavni sadržaji postavljeni i uspostavljena komunikacija.

Ako se ne uspijete prijaviti odmah, pokušajte više puta - nemojte se obeshrabrti, nema nikakve žurbe ni pritiska, sve će se uspješno realizirati! Važno je da ste u komunikaciji s razrednicima i učiteljima, na bilo koji način, da pitate i pratite/čitate upute.

Nastava će se i dalje organizirati preko virtualnih učionica (Office Teams) - poveznice na virtualne učionice nalaze se gore desno na stranici škole.

Način rada:

 • učitelji predmeta koji taj dan imate po rasporedu će vam u virtualne učionice (svaki za svoj predmet) postaviti materijale, s uputama i zadacima
 • vi (učenici) se morate prijaviti u predmetne virtualne učionice (Teams) najkasnije do 8:30 sati svaki dan - najbolje čim ranije (ako se netko nije uspio prijaviti, neka to učini u toku dana)
 • preporuka je da si učenici u prvih sat vremena (od 8:30 - 9:30 sati) "skinu" zadatke koje dobiju taj dan, a nakon toga krenu u rješavanje
 • obavezano javljanje predmetnom učitelju ("Like" ili poruka) na objavu, kako bi učitelj mogao znati je li učenik prisutan i je li  preuzeo zadatke
   
 • nakon 45 minuta, sat vremena rada - odmor od 10 minuta (protegnuti se, popiti vode ...)
 • preporuka je da učenici odmah krenu s rješavanjem po predmetima, da im se ne nakupe zadaci i gradivo; također je dobro da odmah postave pitanja učiteljima, ukoliko postoje nejasnoće 
 • načine rada u pojedinoj virtualnoj učionici, termine izvršenja i predaje zadataka i ostale posebnosti određuju predmetni učitelji
 • učenici ne trebaju pratiti Sportsku televiziju osim ako im učitelji ne daju upute za određen predmet i sadržaj.
Raspored za ponedjeljak:
 
5. A razred: POV, MAT, SREJ, LK/TK, LK/TK;
5. B razred: LK/TK, LK/TK, EJ, POV, INF, INF;
5. C razred: HJ, EJ, LK/TK, LK/TK, POV;
6. A razred: EJ, POV, MAT, GEO, HJ, NJJ, NJJ;
6. B razred: MAT, MAT, GK, HJ, GEO, NJJ, NJJ;
7. A razred: MAT, GEO, POV, HJ, HJ, EJ, INF, INF;
7. B razred: BIO, BIO, GEO, MAT, EJ, HJ, INF, INF;
8. A razred: BIO, GK, TK/LK, TK/LK, MAT, TZK;
8. B razred: GK, BIO, MAT, TZK, TK/LK, TK/LK;
8. C razred: TK/LK, TK/LK, HJ, BIO, TZK, MAT.
 
Video-lekcije vezane za međupredmetne teme:
 
Za kraj, nekoliko savjeta s kojima bi se mogao olakšati rad:
 • aplikacija Teams na mobitelima radi gotovo bez greške - ako ste u mogućnosti, instalirajte;
 • jednom kad se logirate/prijavite u Teams virtualnu učionicu, ostanite koliko možete logirani/prijavljeni;
 • pokušajte se prijaviti čim ranije, a  najkasnije do 8:30 sati;
 • budite i dalje vrijedni i uporni, ne odustajte!

U slučaju tehničkih poteškoća i/ili ostalih slučajeva više sile, učenici viših razreda osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) imaju mogućnost nastavu pratiti putem Sportske televizije u vremenu od 8 do 14 sati.

 
Hvala i sretno!
 
S poštovanjem,
 
 Ivan Paradi 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 3. 2020. 14:00

Organizacija rada u mješovitom modelu nastave u OŠ Bedekovčina od 25. svibnja 2020. godine

Poštovani roditelji učenika razredne nastave!

Prije svega, zahvaljujem vam u ime svih djelatnika OŠ Bedekovčina i svoje osobno ime za svu potporu i suradnju u dosadašnjem provođenju nastave na daljinu u proteklom razdoblju! Bez vašeg angažmana, truda, pozitivnog i konstruktivnog stava i komunikacije nastavu u ovom obliku jednostavno ne bi bilo moguće realizirati. Zato, još jednom, veliko hvala za svu pomoć u ovih proteklih 10 tjedana!

Prema jučer objavljenim  Uputama HZJZ-a vezanim za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, a vezanih za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda, kao i  Preporukama MZO-a za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25 svibnja 2020/, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u RH, rad u školama se, uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole. Također, prema odluci roditelja, učenici u školu mogu dolaziti sami, organiziranim prijevozom (potvrđeno od strane Osnivača da će prijevoz biti organiziran) ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili da nema epidemije.

Svaki učenik koji iz objektivnih ili subjektivnih razloga ne dođe na nastavu u školu u ponedjeljak, može se u nastavu uključiti naknadno, u bilo kojem trenutku. Učenici koji ostaju kod kuće i dalje će raditi prema programu Škole na Trećem, odnosno uputama i zadacima svojih učitelja.

Više pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 21. 5. 2020. 16:58

OŠ Bedekovčina treću godinu zaredom odobreno financiranje projekta u sklopu Erasmus + programa, KA 1!

Nakon što je protekle dvije godine odobreno financiranje projekata "Kroz različitost do izvrsnosti" i „Škola je fora - zaIGRAJMO se i učimo!“ u sklopu Erasmus+ KA 1 programa (mobilnost pojedinaca), i ove je godine Agencija za mobilnost i programe EU odobrilo financiranje projektnog prijedloga OŠ Bedekovčina pod nazivom "Abeceda znanosti" u iznosu od 13.240,00 eura. Iako su i proteklih godina projekti prihvaćani s relativno visokim brojem bodova, ove je godine projekt naše škole ocijenjen s najvećim brojem bodova od svih pristiglih projektnih prijedloga u RH – 98 od 100!

Projekt će trajati 24 mjeseca (početak u rujnu 2020.), a u mobilnostima će sudjelovati ukupno 6 djelatnika OŠ Bedekovčina.

 

Više o samom projektu možete vidjeti na http://os-bedekovcina.skole.hr/skola/projekti/erasmus_ka_1_abeceda_znanosti_

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 20. 5. 2020. 07:37

Wee Willie Winkie - izvedba učenika 3. razreda

Učenici 3. razreda u sklopu nastave Engleskog jezika pjevali su pjesmu Wee Willie Winkie te njihove snimke možete vidjeti u videu kojeg je pripremila njihova učiteljica Sunčica Ban. 

Snimku možete vidjeti na poveznici https://www.youtube.com/watch?v=acMFrlhPzXQ&feature=youtu.be

Ovim putem se mnogo zahvaljujemo svim učenicima 3. razreda, njihovim roditeljima te učiteljici Sunčici Ban. Pohvaljujemo ih za trud i rad! 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 18. 5. 2020. 19:51

KREĆE POSTUPAK UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE RADI UPISA U 1. RAZRED (2020./21.) Vijest ima dokument u privitku

Obavijest o sistematskom pregledu liječnice školske medicine radi utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta za upis u 1. razred 2020./21., 

u školskoj ambulanti ZLATAR, 14. – 21.5.2020.

 

Poštovani roditelji!

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ovim putem Vas obavještavamo o nastavku aktivnosti i uputama vezanim uz preglede djece pred upis u 1. razred osnovne škole, za školsku godinu 2020./2021.

Sukladno Preporukama Hrvatskog društva za školsku medicinu i Preporukama HZZJZ od 4.5.2020. (u prilogu), od ovog tjedna školska medicina započinje sa sistematskim pregledima djece prije upisa u prvi razred koji će se obavljati u ambulanti školske medicine u Zlataru,  u razdoblju od 14. -  21.05.2020.

Školska ambulanta u Zlataru telefonski će obavijestiti svakog roditelja ponaosob o terminu sistematskog pregleda za njegovo dijete,

uzevši u obzir individualne potrebe svakog djeteta te ostale okolnosti u skladu s uputama o potrebi pridržavanja mjera zaštite.

VIŠE PROČITAJTE POD ''OPŠIRNIJE'', te pogledajte PRILOGE na dnu.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 11. 5. 2020. 13:07

Pohvala radova učenika 2. razreda - Days of the week

Učenici 2. razreda u sklopu nastave Engleskog jezika obrađivali su dane u tjednu i znakovni jezik. Snimku njihovih izvedbi možete vidjeti u videu kojeg je pripremila njihova učiteljica Sunčica Ban.

Video se nalazi na poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=HDERLlrTw-c&feature=youtu.be

Velika pohvala za trud i rad svim učenicima 2. razreda, njihovim roditeljima te učiteljici Sunčici Ban. Hvala svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 26. 5. 2020. 12:57

Pohvala radova učenika 1.p razreda

Tijekom nastave na daljinu učenici 1.p razreda mnogo toga su pisali, crtali i izađivali. Njihova učiteljica, Darinka Svečnjak, objedinila je sve njihove radove koje možete pogledati na poveznici:  https://padlet.com/123gloada/hbni9d850g71eqq3

Velike pohvale za radove svim učenicima, njihovim roditeljima i učiteljici Darinki Svečnjak. Hvala svima za trud i rad! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 24. 5. 2020. 10:09

Upute HZJZ-a vezane za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda i nove preporuke MZO-a za organizaciju nastave po mješovitom modelu od 25. svibnja 2020.

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Danas su objavljene najnovije Upute HZJZ-a vezane za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda, a tijekom dana objavljene su i Preporuke MZO-a za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25 svibnja 2020/.  Također, tijekom sutrašnjeg dana najavljeni su sastanci s MZO-om i Osnivačem, nakon kojih će se pristupiti detaljnoj organizaciji nastave u OŠ Bedekovčina za učenike razredne nastave (1.-4. razredi), a  najranije od 25. svibnja 2020. godine (mješoviti model nastave se u OŠ Bedekovčina prema ranijim Uputama i Preporukama primjenjuje od 11. svibnja 2020.).

Sve bitne informacije i upute ćete dobiti pravovremeno preko razrednih učitelja i stranica Škole.

S poštovanjem,

Ivan Paradi, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 20. 5. 2020. 13:04

''Dijete i zdravlje'' - plakati učenika 2.b

Učenici 2.b objedinili su svoje znanje o zdravlju i tijelu na originalnim plakatima. Možete ih pogledati na poveznici Dijete i zdravlje

Sve pohvale učenicima, njihovim roditeljima i učiteljici 2.b, Lari Kovačec.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 16. 5. 2020. 12:18

Motivacija - radovi učenika 5.c razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, učitelji, učenici!

Kako nam se bliži kraj nastavne godine, tako nam ponekad pada i motivacija za radom i učenjem. Da bi što brže i što bolje ostvarili svoje ciljeve te se suočili s izazovima koji su pred vama, učenici 5.c razreda napisali su i izradili brojne savjete. 

Na kraju objave (pod ''Opširnije'') možete pročitati njihove savjete koji se nalaze u letku. Tamo se nalaze i njihove ohrabrujuće pjesmice.

Nadamo se da će vam savjeti pomoći!

Ovim putem se mnogo zahvaljujemo učenicima 5.c razreda, njihovim roditeljima te razrednici Ivani Kranjčec! Sve ih pohvaljujemo za trud i rad! 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 14. 5. 2020. 11:13

Majčin dan - pohvala učenika Marka Jakuša, 3.p razred Vijest ima dokument u privitku

 

Majčin dan, koji je ove godine bio 10. svibnja, obilježen je i u 3.p razredu. Posebnu pohvalu zaslužuje rad učenika Marka Jakuša, koji je priložen ispod objave (pod ''Opširnije''). 

Ovim putem se zahvaljujemo na trudu i radu učenika, roditelja i učiteljice Mirele Juras! 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 13. 5. 2020. 14:32

Moja majka - radovi učenika 4.b razreda

Kako bi obilježili Majčin dan, koji je ove godine bio 10. svibnja 2020. godine, učenici 4.b razreda izradili su likovne radove na temu Moja majkaNjihove radove možete pogledati u Fotogaleriji na poveznici:
http://os-bedekovcina.skole.hr/foto-video-galerija?show=album&id=246

 

Ovim putem mnogo pohvaljujemo učenike, njihove roditelje i učiteljicu Tatjanu Matejak. Svima se zahvaljujemo na trudu i radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 12. 5. 2020. 16:12

Majčin dan - radovi na satu Vjeronauka i EKO-ETNO grupi

10. svibnja 2020. godine se obilježavao Majčin dan, a svoju ljubav prema majci iskazivali su učenici i na satu Vjeronauka te na EKO-ETNO grupi zajedno s vjeroučiteljicom Maricom Celjak.

Što su sve izradili, napisali i nacrtali, možete pogledati u Fotogaleriji na poveznici:
http://os-bedekovcina.skole.hr/foto-video-galerija?show=album&id=245

Ovim putem mnogo pohvaljujemo učenike, njihove roditelje i vjeroučiteljicu Maricu Celjak. Svima se zahvaljujemo na trudu i radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 12. 5. 2020. 15:57

Majčin dan - pohvala radova učenika 2.b razreda

Majčin dan, koji je ove godine bio 10. svibnja 2020. godine, obilježen je i u 2.b razredu. Učenici su kroz crteže, pjesmice i razne likovne uratke iskazali svoju ljubav prema majci.

Njihove uratke možete vidjeti u Fotogaleriji na poveznici: http://os-bedekovcina.skole.hr/foto-video-galerija?show=album&id=244

Ovim putem mnogo pohvaljujemo učenike, njihove roditelje i učiteljicu Laru Kovačec. Svima se zahvaljujemo na trudu i radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 12. 5. 2020. 14:30

Majčin dan - pohvala radova učenika 3.a razreda

Majčin dan se obilježava svake druge nedjelje u mjesecu svibnju, a ove godine je to bio datum 10. svibnja 2020. godine. Majkama se iskazuje ljubav, podrška, potpora te se ističe važnost njihove uloge u svim našim životima.

Učenici 3.a razreda su to iskazali kroz pjesme i razne likovne radove koje možete vidjeti na poveznicama:  https://www.storyjumper.com/book/read/83203025/5eb7a7b06b0e8

http://linoit.com/users/MelitaO/canvases/3.a%20%20Majčin%20dan

Ovim putem mnogo pohvaljujemo učenike, njihove roditelje i učiteljicu Melitu Ogrinšak. Svima se zahvaljujemo na trudu i radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 12. 5. 2020. 14:04

Majčin dan – pohvala radova učenika 4.p razreda Vijest ima dokument u privitku

Svake druge nedjelje u mjesecu svibnju obilježava se Majčin dan, a ove godine je to bio datum 10. svibnja 2020. godine. Toga dana se majkama iskazuje ljubav, koliko nam znače te koliko je velika njihova uloga u našim životima.

Na koji način su to iskazali učenici 4. p razreda, pogledajte u prilogu ( pod ''Opširnije''

 

Ovim putem mnogo pohvaljujemo učenike, njihove roditelje i učiteljicu Valentinu Pristušek te im zahvaljujemo na trudu i radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 11. 5. 2020. 12:15

Poziv na natječaj - ''Dobro biram - volontiram'' Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici i drage učenice od 5. do 8. razreda!

Naša Škola je i ove godine dio projekta #zavolontirAJMOse u sklopu kojega se provode razne volonterske akcije. S obzirom na novonastalu situaciju, provodi se aktivnost iz sigurnosti vaših domova. Poziva vas se da napišete kratki autorski tekst o volontiranju gdje ćete opisati pozitivna iskustva volontiranja, razloge i značaj volontiranja za vas te ostalo što povezujete s volontiranjem.

Natječaj se naziva „Dobro biram – Volontiram!'', a njegov poziv je priložen na kraju objave.

Rok za predaju teksta učiteljici/učitelju iz Hrvatskog jezika je 20.5.2020. godine.  Podijelite svoja razmišljanja i želje vezano za volontiranje.

Sretno svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 8. 5. 2020. 11:08

Prezentacija zanimanja Srednje škole Bedekovčina

Poštovani roditelji i dragi učenici 8. razreda, 

Prenosimo vam jednu obavijest vezano za upise u srednju školu. Kako je ove godine onemogućena fizička prezentacija zanimanja na kojoj biste saznali sve što zanima Vas i Vašu djecu o pojedinoj srednjoj školi, programima koje nudi, prilažemo vam poveznicu za prezentaciju od Srednje škole Bedekovčina. Unutar prezentacije možete vidjeti koja sve zanimanja upisuju u slijedećoj školskoj godini, koje su njihove posebnosti te se informirati o njihovom Učeničkom domu. Tamo se također nalaze i svi njihovi kontakti.

Poveznica: https://sway.office.com/tQyRbtHs96JgK23D?ref=Link&loc=play

Lijep pozdrav!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 6. 5. 2020. 13:20

POSTUPAK UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE RADI UPISA U 1. RAZRED (2020./21.)

Poštovani roditelji,

još uvijek nije započeo postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u 1. razred obveznog osnovnoškolskog obrazovanja (2020./21.), ali je u pripremi.

O svim važnim informacijama kao i novim terminima pregleda bit ćete na vrijeme obaviješteni putem ove mrežne stranice Škole.

Molimo, pratite redovito nove obavijesti.

Unaprijed hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 3. 5. 2020. 07:31

Razredna nastava (1.-4. razred) - raspored za petak, 22. svibnja 2020.

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Učenici razredne nastave (1.-4. razred) prate program Škola na Trećem na HRT 3 u sljedećim terminima:

RASPORED ZA PETAK, 22.5.2020.:

1. razred   počinje u 8:00 sati (repriza u 14:00 sati);

2. razred  počinje u 09:00 sati (repriza u 15:00 sati);

3. razred   počinje u 10:00 sati (repriza u 16:00 sati);

4. razred   počinje u 11:00 sati (repriza u 17:00 sati);

Radni materijali uz Školu na Trećem dostupni su na mrežnim stranicama Škole za život - https://skolazazivot.hr/materijali/

Učitelji će preko ranije dogovorenih komunikacijskih kanala obavijestiti roditelje na koji način će se raditi na daljinu i koje sadržaje učenici trebaju pratiti. Također, i načine na koje  će dobivati dodatne materijale, s jasnim uputama, zadacima i terminima vezanim za nastavne sadržaje.

Dragi učenici i roditelji, hvala vam na trudu i upornosti, sjajni ste! Nema nikakve žurbe ni pritiska, sve će se uspješno realizirati!

Hvala i sretno!

S poštovanjem,

Ivan Paradi

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 3. 2020. 18:32

Organizacija rada u mješovitom modelu nastave prema Uputama HZJZ-a i Preporukama MZO-a, najranija primjena od 11. svibnja 2020. godine Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji učenika razredne nastave!

Prije svega, zahvaljujem vam za svu potporu i suradnju u dosadašnjem provođenju nastave na daljinu!

U četvrtak su donesene (objavljene na web stranici škole)  detaljne Upute HZJZ-a i Preporuke MZO-a, a vezane za mogući povratak učenika razredne nastave (1.-4. razredi) u škole najranije od 11. svibnja 2020. godine. Osim činjenice da su mjere dosta stroge i restriktivne, one su zbog detaljnosti i opširne. Stoga vam šaljem izvod iz Preporuka s označenim i dodatno komentiranim dijelovima, a koji se tiče vas, roditelja (vidljiv nakon što odaberete „Opširnije“). Ukratko, opće preporuke HZJZ-a i MZO-a idu prema tome da ona djeca koja mogu ostati kod kuće – ostanu kod kuće („Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati“ – iz Preporuka), a s posebnim naglaskom da u školu nikako ne dolaze djeca koja imaju neku kroničnu bolest ili takvu bolest ima netko od ukućana.

Naravno, za sve one koji za to imaju potrebu (ne može se osigurati skrb kod kuće), organizirati će se nastava u školi, a prema Uputama, Preporukama i mjerama, koje će trebati ispunjavati svi uključeni u mješoviti model nastave (učenici, roditelji i djelatnici škole).  

Kako bi se mogla organizirati nastava s vrlo jasnim uputama i procedurama (termini i način dolaska/odlaska učenika pojedinog razrednog odjela, raspored korištenja učionica i sanitarnih čvorova, raspored i trajanje odmora, priprema, podjela i konzumiranje hrane, te općenito sve vezano za pravila ponašanja u uvjetima održavanja socijalne distance/fizičke odvojenosti, kao i održavanja osobne higijene i dezinfekcije), važan nam je podatak o broju učenika koji će 11. svibnja krenuti u školu.

Stoga vas ljubazno molim da najkasnije do utorka 5. svibnja 2020. do 12:00 sati informirate razrednog učitelja vašeg djeteta o vašoj odluci glede dolaska na nastavu od  11. svibnja 2020. godine.

Prije donošenja odluke molim vas da svakako pročitate Upute, Preporuke i priloženi izvod.

O svim ostalim informacijama i uputama vezanim za organizaciju nastave u školi (mješoviti model) bit ćete na vrijeme obaviješteni. Također, za sva pitanja stojimo na raspolaganju (razredni učitelji, stručna služba, ravnatelj – osb-ravnatelj@kr.t-com.hr, 098/820-024).

Hvala na razumijevanju i suradnji!

S poštovanjem,

Ivan Paradi, prof., ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 3. 5. 2020. 17:42

Obraćanje ministrice ravnateljima osnovnih i srednjih škola 23. 4. 2020.

Poštovani,

preko navedene poveznice možete pogledati obraćanje ministrice Blaženke Divjak ravnateljima osnovnih i srednjih škola 23. travnja 2020. godine.

https://skolazazivot.hr/obracanje-ministrice-ravnateljima-osnovnih-i-srednjih-skola-23-4-2020/

Ministrica je posebno naglasila kako će upute o uvjetima u kojima će se izvoditi nastava uskoro donijeti i predstaviti stručnjaci iz HZJZ i Stožera civilne zaštite, te da nakon toga slijedi niz virtualnih sastanaka između MZO-a, osnivača škola (županije i gradovi) te samih škola.

O svim relevantnim informacijama biti ćete pravovremeno obaviješteni.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 4. 2020. 14:59

Sudjelovanje u programu ''Vrtim Zdravi Film'' Vijest ima dokument u privitku

 

Naša Škola i ove godine sudjelovala je u programu Vrtim Zdravi Film, kojeg provodi Hrvatski školski sportski savez. Program se izvodi uz potporu Ministarstva zdravstva, Središnjeg državnog ureda za šport, Agencije za odgoj i obrazovanje te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Republike Hrvatske.

 

Vrtim Zdravi Film educira učenice i učenike 7. razreda kako o važnosti pravilne prehrane, tako i o bavljenju tjelesnom aktivnošću. Cilj je usvajanje zdravih životnih navika koje se postati dio života učenika i u njihovoj kasnijoj dobi.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 24. 4. 2020. 09:32

''Reciklirajmo i prirodu zaštitimo!'' - Dan planeta Zemlje u 2.b

Učenici 2.b razreda, su jučer, u srijedu, 22.4.2020., povodom Dana planeta Zemlje, stvorili maštovite radove na temu recikliranja. Od obične plastične boce izradili su korisne uporabne predmete. Također su promišljali o tome kako upozoriti i potaknuti ljude oko sebe da paze na okoliš i naš planet. Smislili su znakove zabrane onečišćenja Zemlje i jasno poručili: ''Reciklirajmo i prirodu zaštitimo!''. Pohvale svima!

Sve radove možete pogledati na poveznicama:

Reciklirajmo i prirodu zaštitimo

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 23. 4. 2020. 08:16

Dan planeta Zemlje - pohvala radova učenika 3.b razreda

Dan planeta Zemlje, 22. travnja, obilježili su i učenici 3.b razreda zajedno s učiteljicom Lorenom Videk. Klikom na linkove poveznica koji su ispod ove objave, možete vidjeti njihove brojne radove kojima sve nas potiču na očuvanje i spas Zemlje.

Osim toga, tamo se nalaze i mnoge proljetne pjesme te opisi njihovih najdražih cvjetova. 

Također i naslovna slika ove objave je jedan od radova učenice 3.b razreda.

Velike pohvale i zahvale za trud i rad svih učenika te njihove učiteljice!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 22. 4. 2020. 17:51

Dan planeta Zemlje - pohvala radova učenika 5.b razreda Vijest ima dokument u privitku

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja. Svatko od nas bi trebao razmisliti o tome što se može učiniti za spas Zemlje te kako očuvati naš planet od onečišćenja i uništenja. Kako bi se ojačala svijest o očuvanju Zemlje i prirodnog okoliša, učitelj Dario Kadoić i učenici 5. b razreda osmislili su motivacijske pjesmice koje se nalaze u prilogu. Također i naslovna slika ove objave je jedan od radova učenice 5.b razreda.

Ovim putem ih mnogo pohvaljujemo i zahvaljujemo na trudu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 22. 4. 2020. 10:16

Produženje nastave na daljinu - obavijest i podrška roditeljima Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

od 16. ožujka 2020. se svi zajedno nalazimo u neočekivanoj i nesvakidašnjoj situaciji. U svega nekoliko dana, nastavni proces je u potpunosti reorganiziran i uspostavljena je nastava na daljinu, koja se, s obzirom na sve objektivne okolnosti, u protekla dva tjedna velikim zalaganjem razrednika, učitelja, ostalih djelatnika OŠ Bedekovčina, učenika i Vas, pokazala čak i uspješnijom od očekivanja. Ipak, i dalje nam je potrebno uzajamno strpljenje, razumijevanje i podrška u prilagođavanju na novi način učenja, kako bi bio što uspješniji za sve, posebice jer će, izgledno je, potrajati i dulje nego što bismo to željeli. Prema sadašnjim uputama, nastava na daljinu je produljena, a trajati će ovisno o situaciji s coronavirusom (2019-nCoV).

Svjesni smo da novonastala situacija predstavlja veliki izazov za Vas i Vašu djecu, od praćenja nastave na daljinu preko HRT3 programa, virtualnih učionica, pomoći prilikom učenja i, općenito, organizacije života.
Iz povratnih informacija razrednih učitelja, roditelja, pa i učenika od 1.-4. razreda, vidimo da ste se Vi i Vaša djeca odlično snašli u novonastalim prilikama, te se uspješno nosite sa zadacima koje dobivate od učitelja, gledanjem televizije te traženjem i dobivanjem povratnih informacija. Ovdje je i uloga roditelja izraženija, jer je ipak riječ o manjoj djeci.
Učenici od 5.-8. razreda su ipak veći, zreliji i samostalniji, a to su i velikim dijelom svojim odnosom, komunikacijom i izvršavanjem obveza u protekla dva tjedna pokazali. Roditelji učenika od 5.-8. razreda, nemojte biti pod pritiskom i misliti da morate igrati ulogu „zamjenskih učitelja“. Vaša su djeca sposobna uspješno odraditi veliku većinu zadataka i komunicirati s učiteljima, koji (učitelji) uvelike jesu, a i dalje će prilagođavati i optimizirati ishode poučavanja i nastavne sadržaje te zadatke u skladu sa situacijom i vodeći računa o mogućnostima i opterećenju učenika.  Uputite ih (djecu) da rad u virtualnim učionicama bude njihova odgovornost, a potrebnu dozu kontrole procijenite obzirom na individualne osobitosti djeteta. 
Kao organizacijska podrška, Vi možete napraviti „raspored rada“ za svoje dijete da bi mu pomogli održati neki oblik organizacije rada. Važno je da učenici imaju ustaljenu rutinu jer onda najuspješnije uče. Pomognite im napraviti dnevni raspored (posebice manjima).
Koliko Vam dnevne obveze dopuštaju, nastojte u toku dana (ili nekoliko puta na tjedan) provjeriti jesu li se Vaša djeca javila u grupe predmeta koje su imali na rasporedu i/ili obavila zadatke koje su dobili. Ako neće obavljati svoje obveze, razrednici ili djelatnice stručne službe će Vas obavijestiti o tome kako učenici ne bi zaostajali s nastavom. 
Ako imate bilo kakav problem, pitanje ili prijedlog, svakako se javite razredniku, predmetnom učitelju, stručnoj službi ili ravnatelju. U ovome smo svi zajedno i moramo si međusobno pružiti podršku!
Na kraju, hvala Vam na suradnji, strpljenju, povratnim informacijama i podršci koji/koja nam svima omogućavaju daljnje unapređivanje rada/učenja na daljinu.

U privitku se nalaze Preporuke MZO-a vezane za organizaciju radnog dana učenika tijekom nastave na daljinu.

S poštovanjem,

Ivan Paradi

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 29. 3. 2020. 15:41

Najmlađi za vode Hrvatske 2019. - 2020. - 1. mjesto osvojio rad učenika 3. a razreda Viktora Ptičara!

 

Učenici naše škole sudjelovali  su sa svojim likovnim radovima na natječaju Hrvatskih voda „ Najmlađi za vode Hrvatske   2019.-2020.“

Na natječaj su stigle prijave iz 96  osnovnih škola diljem Hrvatske   iz različitih kategorija.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 21. 3. 2020. 10:33

''Sve će biti u redu!'', crteži učenika 1.a

Učenici 1.a razreda izradili su crteže na temu ''Sve će biti u redu!'' kako bi poslali svoje optimistične poruke za nadolazeće dane.  Ideju je inicirao ''Forum za slobodu odgoja''. Crteže možete pogledati u Foto galeriji, a više se informirati na poveznici http://www.fso.hr/

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 12. 4. 2020. 18:44

Za Zemljin spas ja dižem svoj glas - posebna pohvala za rad naše učenice Mirte Pavetić

 

Imajući na umu važnost očuvanja okoliša čijoj zaštiti može pomoći svatko od nas,  Školska knjiga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavila je kreativni natječaj Za Zemljin spas ja dižem svoj glas za sve učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 7. 4. 2020. 10:58

OBUSTAVA POSTUPKA UTVRĐIVANJA PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE RADI UPISA U 1. RAZRED (2020./21.)

Poštovani roditelji,

na temelju preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja, a s ciljem zaštite zdravlja djece, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se do 4. svibnja 2020. sve aktivnosti vezane uz postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u 1. razred obveznog osnovnoškolskog obrazovanja (2020./21.) (poveznica niže pod ''Opširnije'').

Sve daljnje informacije bit će objavljene na ovoj stranici Škole. Molimo, pratite redovito nove obavijesti.

Unaprijed hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 14. 3. 2020. 18:29

Predavanje Obiteljskog centra Krapina - ODGAĐA SE

Poštovani roditelji,

predavanje ''Obitelj i zdravi stilovi života'' Obiteljskog centra Krapina koje se trebalo održati u ponedjeljak, 16.3.2020. u 17:30 u našoj školi, ODGAĐA SE do daljnjega.

 

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 13. 3. 2020. 07:32

LiDraNo - sjajne izvedbe i predstavljanje naših učenika

U utorak, 10. ožujka 2020. u Osnovnoj školi „Ljudevit Gaj“ Krapina i Srednjoj školi Krapina održala se županijska smotra LiDraNo 2020. Dio smotre bili su i nikad brojniji učenici OŠ Bedekovčina, koji su svojim sjajnim radovima i nastupima potigli značajne uspjehe i sjajno predstavili školu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 3. 2020. 14:05

Susret triju škola u sklopu GLOBE programa

U srijedu 11.3.2020. godine OŠ Bedekovčina bila je domaćin susreta triju osnovnih škola koje provode GLOBE program. Članovi GLOBE skupine naše škole, Patrik Jurić, Kristijan Kuleš i Ivan Skuliber, sa voditeljicom Danijelom Paradi, osmislili su radionicu na Bedekovčanskim jezerima gdje su sa članovima i voditeljicama GLOBE grupa OŠ Đurmanec  i OŠ K.S. Gjalskog napravili fizikalno-kemijsku analizu vode Plavog jezera prema protokolima GLOBE programa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 3. 2020. 13:37

"Čitanjem do zvijezda" - županijska razina

U četvrtak je, 5. ožujka, u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Mihovljanu održana županijska razina natjecanja u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” na kojoj je sudjelovalo tridesetak učenika zagorskih osnovnih škola. 

Jana Krušelj (5.c) izradila je i odlično predstavila plakat na zadanu temu „Između stvarnosti i fantazije”, čime je osvojila drugo mjesto te će našu školu i županiju predstavljati na državnom natjecanju u Čakovcu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 7. 3. 2020. 13:36

Poziv na prezentaciju deficitarnih zanimanja i srednjoškolskih programa 12.3.2020. - ODGAĐA SE!

Poštovani roditelji, dragi učenici 7. i 8. razreda!

Pozivamo vas na prezentaciju deficitarnih zanimanja i srednjoškolskih programa koja će se održati 12. ožujka (četvrtak) 2020. godine u našoj Školi s početkom u 16:30 sati. Prezentacije imaju za cilj profesionalno informiranje o srednjoškolskom obrazovanju.

Veselimo se vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 5. 3. 2020. 14:21

Županijsko natjecanje iz matematike

 

 

Dana 4. ožujka 2020. godine održano je Županijsko natjecanje iz matematike za učenike osnovnih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 5. 3. 2020. 11:15

Potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava prijaviteljima na Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni dječji proračun za 2020. godinu.

U srijedu, 04. ožujka 2020. godine u Tuhlju je održano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava prijaviteljima na Javni poziv za prijavu prijedloga za participativni dječji proračun za 2020. godinu. Potporu je ostvarilo 9 projekata, ukupne vrijednosti 112.438,39 kn, među kojima je i projekt OŠ Bedekovčina "Utjecaj ljudi na kakvoću vode Bedekovčanskih jezera i rijeke Krapine", vrijednosti 14.848,75 kuna.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 5. 3. 2020. 09:38

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

U utorak, 3. ožujka 2020. godine u OŠ Matija Gubec Gornja Stubica održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika za učenike osmih razreda. Našu školu predstavljala je  učenica Klara Martinić, koja je osvojila 6. mjesto, na čemu joj čestitamo te pohvaljujemo na uloženom trudu i zalaganju. Mentorica učenici bila je učiteljica Andrea Mokrovčak.
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 5. 3. 2020. 09:02

Održane druge radionice u sklopu projekta ''Težimo izvrsnosti 4''

 

U subotu, 29. veljače 2020. godine, održane su druge radionice u sklopu projekta ''Težimo izvrsnosti 4''.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 2. 3. 2020. 10:00

Poštovani roditelji,

RODITELJSKI SASTANAK za roditelje djece koja su obvezna

pristupiti postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja

radi upisa u 1. razred obveznog osnovnoškolskog obrazovanja (2020./21.)

održati će se u

OSNOVNOJ ŠKOLI BEDEKOVČINA

5. ožujka 2020. godine s početkom u 17:30 sati.

Tada će roditelji dobiti sve potrebne informacije vezane uz sam postupak.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 28. 2. 2020. 16:02

Projekt „Promjena počinje u nama“ Vijest ima dokument u privitku

 

Učenici 1. a  razreda ugostili su u četvrtak, 27.2.2020. godine učenice  2. Ma razreda Srednje škole Bedekovčina i njihovu profesoricu Janju Roginić  u zajedničkoj radionici izrade platnenih vrećica. 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 28. 2. 2020. 11:35

Dan ružičastih majica

 

 

Zadnje srijede u mjesecu veljači obilježava se Dan ružičastih majica kao program prevencije vršnjačkog nasilja, a ove godine je to bio 26. veljače 2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 27. 2. 2020. 14:32

Maskenbal

 

Dana 25. veljače 2020. godine u našoj Školi obilježili smo maskenbal uz zabavu, ples, pjesmu i veselje. Kako nam je bilo, možete pogledati u Fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 26. 2. 2020. 14:33

Druga radionica projekta „#zavolontirAJMOse“ Mreže udruga Zagor Vijest ima dokument u privitku

 

U srijedu, 26. veljače 2020. godine, održana je druga radionica projekta „#zavolontirAJMOse“ Mreže udruga Zagor koju su vodile Nikolina Bertol i Sandra Plečko.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 26. 2. 2020. 12:05

Najava druge radionice u sklopu projekta ''Težimo izvrsnosti 4''

Dragi učenici,

Ove subote, 29.2.2020. godine, nastavljamo s drugom radionicom u sklopu projekta ''Težimo izvrsnosti 4.''

U nastavku možete pročitati početak određene radionice. Veselimo se vašem dolasku smiley 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 26. 2. 2020. 08:43

Tjedan psihologije

 

U razdoblju od 17. do 21. veljače 2020. godine u našoj Školi obilježio se tjedan psihologije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 25. 2. 2020. 13:51

Prva radionica projekta „#zavolontirAJMOse“ Mreže udruga Zagor Vijest ima dokument u privitku

U srijedu, 19. veljače 2020. godine, održana je prva radionica projekta „#zavolontirAJMOse“ Mreže udruga Zagor koju su vodili Bojan Bjelja i Sandra Plečko.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 20. 2. 2020. 15:50

Dan sigurnijeg interneta Vijest ima dokument u privitku

Obilježen Dan sigurnijeg interneta (11.2.2020.) interaktivnim predavanjem djelatnice MUP-a Andreje Jurić ''Sigurno na mobitelu i internetu'' za učenike 6. razreda, podjelom edukativnih materijala roditeljima i učenicima te drugim aktivnostima.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 18. 2. 2020. 17:46

UTVRĐIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE RADI UPISA U PRVI RAZRED 2020./21. OSNOVNOG OBRAZOVANJA

Poštovani roditelji budućih učenika prvih razreda (2020./2021.)!

 

Sva djeca rođena od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2014. obvezna su pristupiti postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja radi upisa u prvi razred obveznog osnovnoškolskog obrazovanja.

Pregled djece s upisnog područja Osnovne škole Bedekovčina obavit će se u dva dijela:

 • od 31.3. - 7.4.2020. u prostorima Osnovne škole Bedekovčina te
 • od 4.5. - 12.5.2020. u prostorima Zavoda za javno zdravstvo Zlatar (ambulanta školske medicine).

Točan raspored/termine kao i sve ostale informacije dobit ćete naknadno i pravovremeno. 

Obavijesti će se nalaziti na ulazu Dječjeg vrtića Bedekovčina, Osnovne škole Bedekovčina i na ovoj web stranici.

Unaprijed se zahvaljujemo i veselimo suradnji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 14. 2. 2020. 16:39

Obilježavanje Tjedna psihologije

Dragi učenici,

Idućeg tjedna, od 17. do 23. veljače, obilježava se Tjedan psihologije u cijeloj Hrvatskoj. Psihologija je znanost koja se bavi proučavanjem uma i ponašanja, a vrlo važan aspekt je i emocionalni. Upravo zato će se Tjedan psihologije u našoj Školi obilježiti na način da istaknete što osjećate i to pokažete.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 14. 2. 2020. 10:25

Predstava Četiri čarobne riječi Vijest ima dokument u privitku

Dana 13. veljače 2020. godine, našu Školu je posjetio poznati hrvatski mađioničar, Luka Vidović. 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 14. 2. 2020. 10:12

6. Likovno - literarni natječaj na temu 'Domovinski rat' Vijest ima dokument u privitku

U utorak 11.02.2020. u Galeriji Gradske knjižnice „Ksaver Šandor Gjalski „ održala se svečana  dodjela nagrada  i  priznanja nagrađenima i  sudionicima projekta „ Promicanje istine o Domovinsom ratu“ i „ Likovno – literrni  natječaj na temu Domovinskog rata“ za 2019. godinu  Udruge veterana specijalne policije Domovinskog rata „Barun“.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 13. 2. 2020. 14:09

Lidice 2020.

Hrvatski školski muzej objavio je natječaj za dječje likovne radove za 48. Međunarodnu izložbu dječjeg likovnog stvaralaštva Lidice 2020. (Republika Češka) na temu Krajolik.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 13. 2. 2020. 14:04

Svjetski dan školske igre

 

Dana 6.veljače 2020. godine obilježava se Svjetski dan školske igre (Global School Play Day) koji je namijenjen svim javnim i privatnim školama te obiteljskim kućama.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 6. 2. 2020. 12:20

Stara vještina za budućnost planeta

 

 

U četvrtak  30.01.2020. održana je završnica projekta STARA VJEŠTINA ZA BUDUĆNOST PLANETA  učenika 3. a razreda OŠ Bedekovčina. 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 31. 1. 2020. 11:42

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti

Dana 27. siječnja se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti. Toga dana 1945. trupe Sovjetske armije ušle su u Auschwitz (Poljska) i oslobodile 7500 zatvorenika i zato je Opća skupština UN-a 2005. usvojila odluku da će se toga dana poštovati sjećanje na žrtve holokausta i poticati razvoj obrazovnih programa o povijesti holokausta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 27. 1. 2020. 09:12

Plastične vrećice Vijest ima dokument u privitku

 

Učenici 3. a razreda    OŠ Bedekovčina    odlučili su se ove godine za projekt – Starom vještinom za budućnost planeta. Projekt se ostvaruje od rujna 2019. do  veljače 2020.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 24. 1. 2020. 08:39

Planinarenje 7. i 8. razredi (Pusti Lobor, Majer) Vijest ima dokument u privitku

Dana 19.siječnja (nedjelja) proveli smo prekrasan dan u prirodi na padinama naše planine Ivanščice. Okupilo nas se 6, a  krenuli smo sa parkirališta škole u 8.30 sati. Buđenje je bilo malo maglovito, a sa promjenom  nadmorske visine malo je i zahladilo. Sunce nas je iznenadilo samo tu i tamo. Uspon nije bio pretežak, ali se prikupilo sve zajedno 12 kilometara.  Prva naša stanica je bio Pusti Lobor.  Slijedila je kratka pauza i sendviči. Nakon čega smo krenuli do našeg cilja, a to je Oštrc grad  koji se nalazi na nekih 700 metara nadmorske visine i planinarska kuća Majer. Tu smo se okrijepili toplim napicima i hranom. Nakon kratkog slikanja i razgledavanja slijedio je povratak do centra Lobora i povratak automobilima doma.

Darko Škrlec 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 22. 1. 2020. 11:51

Radionica: Igrom do znanja

U petak 17. 01.2020., u 3. a razredu održala se radionica Igrom do znanja na kojoj su sudjelovali  učenici i njihovi roditelji. Učenici su s roditeljima rješavali zadatke   koje su tražili  po razredu .Odgovarajući  na pitanja  iz područja Hrvatskoga jezika, Matematike , Likovne kulture  te Prirode i društva  učenici su dio gradiva ponovili, nešto novo naučili i pri tome se lijepo zabavljali. Radionica se održala u sklopu  školskog projekta Škola je fora- zaIGRAJMO se i učimo.

Kako nam je bilo, možete pogledati u fotogaleriji. 

                                                                            Učiteljica Melita Ogrinšak

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 21. 1. 2020. 07:56

Novi projekt OŠ Bedekovčina "Utjecaj ljudi na kakvoću vode Bedekovčanskih jezera rijeke Krapine" - Odluka o dodjeli financijske potpore

S velikom radošću smo primili Odluku i obavijest da je i prijava OŠ Bedekovčina za projekt pod nazivom "Utjecaj ljudi na kakvoću vode Bedekovčanskih jezera i rijeke Krapine" jedna od 9 odobrenih prijava te da nam je dodjeljena financijska potpora za provedbu projekta u iznosu od 14.848,75 kuna!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 9. 1. 2020. 11:33

Održane prve radionice u projektu ''Težimo izvrsnosti 4''

U petak, 3.1.2020. održane su prve radionice u projektu ''Težimo izvrsnosti 4''. Odazvalo se 66 učenika/ca koji su se prijavili za jednu od 5 ponuđenih radionica:

 

 

 1. Abeceda znanosti: Kemija: Projekt: ''Utjecaj čovjeka na kvalitetu vode rijeke Krapine'';
 2. Abeceda znanosti: Fizika: Projekt: ''Brzina toka vode u potoku, frekvencija prometa'';
 3. ''Provesti istraživanje je lako, nauči kako'' (geografija, matematika, psihologija);
 4. ''English through sports'' (games, riddles, cartoons, orienteering);
 5. Opće radionice za poticanje kreativnog/logičkog mišljenja (projekt ''Svemir'').

Atmosfera je bila radna i vesela. Termini idućih radionica bit će objavljeni na web stranici.

Više fotki možete naći u Galeriji.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 3. 1. 2020. 13:55

Pripovjedačica Margareta Peršić

17. prosinca 2019. naši učenici 5. i 7. razreda upoznali su pripovjedačicu Margaretu Peršić. Svidjelo im se njeno slikovito kazivanje bajke o lijepoj Kati. Priča potječe iz Turske, ali je djevojka koja je glavni lik dobila domaće ime radi veće bliskosti slušateljima. Njih je posebno oduševilo što je pripovjedačica u izvedbu uključila nekoliko djelatnika i učenika škole, pa smo ih uz njezinu pomoć vidjeli u zanimljivim i neobičnim ulogama. Nemamo fotografija jer izvođačica nije dopustila snimanje. Da zaključimo, bilo je veselo i zabavno, a poput svake dobre priče, ova je također imala nenametljivu poruku.

 Marina Vučković 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 19. 12. 2019. 16:39

Uspjeh učenika OŠ Bedekovčina na Županijskom natjecanju u šahu

Učenici i učenice naše škole sudjelovali su na Županijskom natjecanju u šahu za školsku godinu 2019./2020., koje se održalo u OŠ Oroslavje 17.12.2019. godine. U kategoriji dječaka, ekipa OŠ Bedekovčina (Šimun Mlinarić 5.c, Ivan Pavetić 6.a, Lovro Marušić 6.a, Lovro Kotarski 4.a i Vid Paradi 3.b) osvojila je 3. mjesto, a u kategoriji djevojčica ekipa naše škole (Bernarda Martinić 2.a, Karla Kranjčec 6.a, Ema Marušić 6.a i Lorena Semenski 6.b) osvojila je 2. mjesto! Osim dobrom igrom, učenice i učenici su i svojim ponašanjem lijepo prezentirali našu školu.      

Voditelj šahovskih ekipa OŠ Bedekovčina je učitelj Ivan Biljan.

Čestitamo!

 

           

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 12. 2019. 13:32

Županijsko natjecanje iz rukometa, 13.12.2019.

Danas je odigrano drugo kolo županijskog natjecanja iz rukometa u konkurenciji dječaka. Odigrali smo tri utakmice. Prvu s Oroslavjem, drugu s Velikim Trgovišćem i treću s Budinšćinom. U
prvoj je rezultat bio neodlučan tj. 12:12, dok smo druge dvije dobili bez većih problema i tako zauzeli prvo mjesto u skupini i plasirali se u završnicu s još tri ekipe.
Čestitke!
 
 Sportski pozdrav
  Darko Škrlec 
  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 13. 12. 2019. 17:17

Večer matematike 12.12.2019.

U četvrtak 12.12.2019. u našoj školi održana je Večer matematike na koju su se učenici odazvali u velikom broju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 13. 12. 2019. 07:38

Predavanje Kaznenopravni aspekt zlouporabe sredstava ovisnosti, s naglaskom na alkoholu, za učenike 8. razreda u sklopu projekta ''Zdrav za pet''.

U srijedu, 11.prosinca 2019. godine, u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (15. studenog – 15. prosinca), održano je predavanje učenicima 8. razreda na temu Kaznenopravni aspekt zlouporabe sredstava ovisnosti u sklopu projekta ''Zdrav za pet''. Predavanje je održala djelatnica MUP-a (Policijska uprava Krapinsko – zagorska) za poslove prevencije, socijalna pedagoginja Andreja Jurić.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 12. 12. 2019. 21:12

Čajanka uz stihove Grigora Viteza – drugačija lektira u 5.a i 5.b!

Uz najljepše stihove Grigora Viteza danas smo za lekiru preokrenuli učionicu naglavce pretvorivši ju u čajanu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 12. 12. 2019. 20:13

OŠ Bedekovčina ponovno partner na projektu „#zavolontirAJMOse“ Mreže udruga Zagor Vijest ima dokument u privitku

Naša škola je i ove godine, po drugi puta partner na projektu „#zavolontirAJMOse“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 10. 12. 2019. 19:43

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2019.

Dana 14. studenoga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu je održana završna svečanost  Nacionalni kviz za poticanje čitanja ove godine je imao temu ˝Ritam odrastanja.˝ 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 3. 12. 2019. 11:12

Projekt eksperimentalnih škola KZŽ i OŠ Bedekovčina Vijest ima dokument u privitku

Od sredine listopada do sredine studenoga traje projekt u koji su uključene eksperimentalne škole "Škole za život" KZŽ - OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica, OŠ Side Košutić Radoboj, OŠ Josipa Broza Kumrovec i Gimnazije A.G. Matoša Zabok - i OŠ Bedekovčina

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 13. 11. 2019. 08:17

Zasadi drvo, ne budi panj

U petak, 8.11.2019., učenici 5.b razreda zajedno sa svojim razrednikom Dariom Kadoićem zasadili su 2 sadnice povodom akcije sadnje stabala 'Zasadi drvo, ne budi panj'. Na taj se način doprinijelo ozelenjivanju školske okolice i istaknula važnost drveća za život.

Kako je bilo, možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 12. 11. 2019. 09:49

Svečana promocija dokumentarnoga filma "Generacija inspiracija"

Dana 6. studenoga 2019. godine je u zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema premijerno prikazan film „Generacija inspiracija“.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 7. 11. 2019. 08:06

Radionica CAMERA OBSCURA

U ponedjeljak 28.10.2019. održana je radionica pod nazivom Camera obscura (tal. tamna soba) u sklopu projekta Ruksak pun kulture Ministarstva kulture pod vodstvom Luke Matića i Dalije Dozet. 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Kotarski  datum: 29. 10. 2019. 15:32

Novi projekt u natječaju "Generacija Now"

opremaU prošlom donacijskom natječaju pod nazivom "Generacija Next", sudjelovali smo sa 2 IoT projekta, od kojih je jedan 
projekt proglašen najboljim.

Prezentacijom svog rada i osvajanjem nagrade, učenici su pohvaljeni u svim medijima 
(radio, TV, web, tisak...).

 

Prijavljen je i odobren novi projekt u novom natječaju pod nazivom "Generacija Now". Projektom smo dobili IT opremu i financijsku potporu.

Odrađena je nova radionica za mentore, a uskoro će biti i promocija video dokumentarnog filma u kojem su sudjelovali naši učenici.

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 28. 10. 2019. 17:34

39. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić?"- Pjesma „Kam se žuriš“ učenice Jane Krušelj osvojila je nagradu časopisa Kaj

39. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" održana je  26. listopada 2019. u dvorani "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 28. 10. 2019. 09:55

Mala nagrada Gjalski - Literarni rad Ribička priča koju je napisao Maksim Šenjug osvojio je treću nagradu! Vijest ima dokument u privitku

U središnjem prostoru OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, 22. listopada s početkom u 15.00 sati, održana je svečana dodjela 34. Male nagrade Gjalski. Literarni rad Ribička priča koju je napisao Maksim Šenjug osvojio je treću nagradu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 23. 10. 2019. 10:03

Vrijeme primanja roditelja (informacije i konzultacije) - nastavna godina 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

U pilogu se nalaze termini individualnih informacija i konzultacija razrednika i predmetnih učitelja za roditelje. S obzirom da je od ove nastavne godine organizacija rada takva da se predmetna nastava (5.-8. razredi) održava samo u jutarnjoj smjeni, osim u navedenim terminima,informacije i konzultacije razrednika i predmetnih učitelja koji rade samo u predmetnoj nastavi, održavati će se i svakog prvog utorka u mjesecu, uz prethodnu najavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 27. 9. 2019. 05:09

Vozni red od 9. rujna 2019. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, dragi učenici,

od 9. rujna 2019. prijevoz učenika-putnika OŠ Bedekovčina ponovno obavlja  Presečki grupa, d.o.o. iz Krapine. Sukladno novoj organizaciji rada u matičnoj školi, postoje određene izmjene u redu vožnje.

Novi red vožnje (u privitku) stupa na snagu od ponedjeljka, 9. rujna 2019. godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 6. 9. 2019. 10:44
» Arhiva naših vijesti    
 


Dokumenti


UČIONICE

Materijali

Smjernice MZO - važno!

Poštovani roditelji,

s obzirom na smjernice MZO-a (https://mzo.gov.hr/vijesti/smjernice-osnovnim-i-srednjim-skolama-vezano-uz-organizaciju-nastave-na-daljinu-uz-pomoc-informacijsko-komunikacijske-tehnologije/3585), molim vas da redovito pratite stranice OŠ Bedekovčina i da postupate prema objavama ili uputama razrednika.

Unaprijed zahvaljujem!


Coronavirus (2019-NCoV) - Informacije

 

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo svakoga dana na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja u vezi coronavirusa. S obzirom na epidemiološku situaciju, informacije i preporuke se mogu realtivno brzo promijeniti, stoga molim pratite web stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci  vezano uz coronavirus, kao i mjere prevencije, koje ćemo i mi redovito ažurirati:

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

https://zdravstvo.gov.hr/koronavirus-i-mjere-prevencije/4952

https://www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/pitanja-i-odgovori-o-novom-koronavirusu-2019-ncov/

https://www.koronavirus.hr/sto-moram-znati/8

 

 

 


EKO ŠKOLA

Eko škola


INFO - 2019./2020. šk./god.

Poštovani roditelji,

sve novosti i nformacije vezane za oraganizaciju rada u 2019./2020. školskoj godini, provođenju cjelovite kurikularne reforme, udžbenicima i ostalome, možete pronaći na ovom mjestu.

http://os-bedekovcina.skole.hr/roditelji/_kolska_godina_2019_2020_novosti_i_obavijesti


ERASMUS +

Projekt

 

 

 

Priloženi dokumenti:
Snimka zaslona (746).png


Next IoT projekti

STEM


IoT projekt - Now


MZO

MZO


BROŠURA

Opasnosti od strujnog udara uz prugu


AZOO


Brošura za roditelje

Brošura za roditelje - suzbijanje droga


www.UPISI.hr

Kalendar
« Svibanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Otvoreni natječaji

Upisi u srednju školu

Zalogajček

Fond Europske pomoći za najpotrebitije

 

Priloženi dokumenti:
Projekt Zalogajcek.docx


Oglasna ploča
preskoči na navigaciju