preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 2. 2017.

Ukupno: 41704
Ovaj mjesec: 2254
Ovaj tjedan: 227
Danas: 34
Carnet novosti
vijesti

Uređenje PŠ Poznanovec Vijest ima dokument u privitku

Tijekom zimskog odmora učenika i kroz siječanj i veljaču nastavljeno je uređivanje i opremanje učionica PŠ Poznanovec, koje je započelo još tijekom ljetnog odmora učenika. Osim što su napravljene korekcije na zidovima i podu, sve učionice su opremljene novim pločama i smart TV-ima 4K od 55 incha, koji pružaju mnogo mogućnosti u pripremi i realizaciji nastavnog procesa.

Također, nabavljeni su garderobni ormarići i uređeno predvorje škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 20. 2. 2018. 08:48

Županijska smotra LiDraNo 2018. Vijest ima dokument u privitku

U petak, 16. veljače 2018. u OŠ "Lj. Gaj" Krapina održao se Okrugli stol za literarno stvaralaštvo za osnovne i srednje škole, kao dio cjelokupne županijske smotre LiDraNo 2018. Našu školu predstavljale su učenice Marija Mlinarić, Marija Ban i Anamarija Kic pod mentorstvom učitelja Marka Valca. Od pristiglih 45 radova, Prosudbeno povjerenstvo (Vlasta Horvatić-Gmaz, Hrvoje Kovačević) za višu razinu natjecanja predložilo je i radove Šest stupnjeva odvojenosti učenice Marije Mlinarić i Ana, Sonja, Adi učenice Marije Ban. Nestrpljivo iščekujemo prosudbu članova državnog povjerenstva o tome koji će radovi biti pozvani i na Državnu smotru.

Čestitamo!

Marko Valec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 19. 2. 2018. 13:16

Fašnik

U utorak, 13. veljače obilježen je Fašnik. Posebno je veselo bilo u razrednoj nastavi gdje su učenici sa svojim učiteljem/cama priredili ples pod maskama. Više fotografija pogledajte u Galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 15. 2. 2018. 22:37

Poluzavršno Državno natjecanje u šahu - izvrsno 3. mjesto u kategoriji djevojčica!

Dana 9. veljače 2018. godine u Rovišću (Bjelovarsko-bilogorska županija) je održano Poluzavršno državno natjecanje u šahu, regija Centar, na kojem je ženska ekipa OŠ Bedekovčina osvojila sjajno 3. mjesto! Plasman na Poluzavršno državno natjecanje osigurale su prvim mjestom na Županijskom natjecanju u šahu, koje se održalo u OŠ Oroslavje, a na kojem je muška ekipa osvojila 5. mjesto.

Za ekipu djevojčica su nastupale Anamarija Kic (8.a), Matilda Novak (8.a), Helena Bosec (8.b), Ana Horvat (8.b) i Karla Kranjčec (4.a).Učenice su svojom igrom i ponašanjem na izvrstan način prezentirale našu školu. Na svemu im od srca zahvaljujemo i čestitamo!     

Voditelj šahovske grupe:

Ivan Biljan        

 

 

 

                                                        

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 2. 2018. 12:18

Radionica s učenicima u projektu #zavolontirAJMOse!

U srijedu, 7.2.2018. održana je prva od dvije radionice s učenicima 7. c razreda u okviru projekta #zavolontirAJMOse kojeg provodi Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Osnovnom školom Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, Osnovnom školom Bedekovčina, Osnovnom školom Đure Prejca Desinić i Društvom „Naša djeca“ Zabok. Projekt je financiran sredstvima Nacionale zaklade za razvoj civilnog društva, a započeo je 01. listopada 2017. i traje do 30. lipnja 2018.

Više fotki pogledajte u galeriji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 13. 2. 2018. 14:11

KOŠARKA - ŽUPANIJSKO NATJECANJE U KONKURENCIJI DJEVOJČICA

Dana 7. veljače 2018. godine u OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli održano je Županijsko natjecanje iz košarke u kategoriji djevojčica. Ekipa OŠ Bedekovčina, u sastavu Ivana Franc, Martina Tuškan, Matilda Novak, Helena Bosec, Karla Novosel, Marija Ban, Barbara Ban, Leonarda Ban, Nika Čehulić, Ana horvat i Anamarija Kic uz vodstvo učitelja Dragutina Petrovečkog osvojila je sjajno drugo mjesto!

Sjajnom igorm u prva dva sustreta pobijedile su ekipe OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički i OŠ Đurmanec, da bi od ekipe OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli izgubile s jednim poenom razlike (17:18).

Učenicima i voditelju čestitamo na sjajnoj igri i postignutom rezultatu!

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 13. 2. 2018. 09:55

Zimske radosti u PŠ Poznanovec

U foto galeriji pogledajte kako su se zabavili učenici 3. p razreda u srijedu 7.02.2018. na satu Tjelesne i zdravstvene kuture. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 8. 2. 2018. 13:32

Sudjelovanje u 1. kolu lige

natjecanjeUčenici 7. i 8. razreda, sudjelovali su u 1. kolu Croatian makers lige koja okuplja 
više od 200 škola i nekoliko tisuća učenika. 

Natjecanje je organizirano online, a svoje radove učenici su snimili kamerom i prenijeli na vimeo video portal. Nakon konačnog poretka, objavljena je rang lista objavljen na stranici: 

http://croatianmakers.hr/hr/project/sluzbeni-rezultati-1-kola-croatian-makers-lige-u-sk-god-2017-18/

Pohvala učenicima na učenju i sudjelovanju s obzirom na vrijeme i mogućnosti sudjelovanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 7. 2. 2018. 22:07

mBot roboti

mBotPočetkom školske godine, otvorio se natječaj za škole u sklopu projekta Croatian Makers, te je uključenjem naša škola dobila 5 robota pod nazivom mBot.

mBot je uređaj kojeg učenici sastavljaju i programiraju na zanimljiv način. Uređaj ima nekoliko senzora i mogućnost kretanja. Kao osnovu ovog robota je arduino mikrokontroler, a može se bežično povezati sa smartphone ili drugim uređajem. 

Učenici će na ovaj način dobiti nova znanja i iskustva u programiranju robota.  

Dodatne informacije:

http://croatianmakers.hr/hr/croatian-makers-liga/

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 7. 2. 2018. 21:58

Arduino mikrokontroleri

arduinoU sklopu projekta IoT, naša je škola dobila 3 mikrokontrolera pod nazivom - Arduino, a uz njih i brojne senzore. Uređaji su nadogradnja na micro:bit edukaciju, a s obzirom na stjecanje novih znanja - učenici će biti u mogućnosti upoznati informatiku i elektroniku kroz praktične primjere spajanja žica, senzora, mikrokontrolera, računala, smartphone-a i drugih uređaja.

Arduino je otvorena platforma, što znači da svatko može konstruirati svoj uređaj za igru ili zabavu. Programiranje je omogućeno u C++ jeziku, a mogućnosti su brojne i zanimljive.

Dodatno:
https://www.arduino.cc/

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 7. 2. 2018. 21:46

Učenici 6.r dobili micro:bit uređaje

micro:bitU prvom polugodištu svim učenicima 6.r podijeljeni su uređaji pod nazivom - "micro:bit". Radi se o zanimljivom uređaju sa mikrokontrolerom koji omogućava jednostavno učenje o tehnologiji, logici i programiranju, ali i o drugim znanostima.

Učenici imaju uređaj do kraja školske godine, te će slijedeća generacija 6.r dobiti te uređaje na daljnje korištenje (na vrijeme od 1. školske godine).

Molimo učenike da čuvaju uređaje i koriste svoje baterije u uređaju.
Osnovna znanja o načinu korištenja uređaja, učenici su usvojili na nastavi informatike.

Kratke upute za korištenje:
http://microbit.org/hr/guide/quick/

Online editor za programiranje:
https://makecode.microbit.org/#

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 7. 2. 2018. 21:32

PROJEKT "LJEKOVITE BILJKE OKO NAŠE ŠKOLE: MASLAČAK"

Tijekom prošle školske godine 2016./2017. učenici četvrtog a razreda započeli su s projektom Ljekovite biljke oko naše škole: Maslačak. Tijekom ove školske godine 2017./2018. taj projekt su nastavili učenici: Tomo Čajko, Tatjana Jurić, Domenica Jurec, Tamara Žegrec, Petra Vrhovec i Iva Žagar.

Odlučili su se da još detaljnije upoznaju biljku maslačak i njezino ljekovito djelovanje. Da bi došli do novih spoznaja učenici su u petak 2.02.2018. posjetili mjesnu knjižnicu i ljekarnu u Bedekovčini. Gospođa Vesna Šaronja koja radi u knjižnici, za njih je već pripremila knjige o ljekovitim biljkama  u kojima su  pronašli  još nešto novo o maslačku.

O ljekovitosti biljke najbolje je potražiti i spoznati kod osoba koje se bave lijekovima i biljkama. Zbog toga su toga dana posjetili i ljekarnu  u Bedekovčini. Gospođa Marjana Svetec- Prpić, mag. pharm. detaljno nas je upoznala s ljekovitošću maslačka, pokazujući  maslačkove proizvode koji se mogu kupiti u ljekarni i za što se ti proizvodi koriste.

Susreti u knjižnici i ljekarni bili su za učenike korisni i zanimljivi.

Slikice možete pogledati u foto galeriji.

učiteljica Melita Ogrinšak

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 5. 2. 2018. 12:48

NATJECANJE IZ RUKOMETA U KONKURENCIJI DJEČAKA I DJEVOJČICA OŠ BEDEKOVČINA Vijest ima dokument u privitku

Dana 30.01.2018. god. održano je finalno natjecanje iz rukometa u konkurenciji dječaka i djevojčica. Svaka ekipa je igrala po dvije utakmice. Prvu polufinalnu utakmicu smo odigrali u konkurenciji djevojčica sa OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički  i pobijedili sa rezultatom 19:5 i tako se plasirali u finale gdje nas je dočekala OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli. Nakon pobjede djevojčica uslijedila je utakmica u konkurenciji dječaka gdje smo polufinalnu utakmicu odigrali protiv OŠ A. Cesarca iz Krapine i uspješno završili utakmicu sa rezultatom 12:5.

Nakon polufinalnih susreta obje ekipe i djevojčice i dječaci uspješno su se plasirali u finale. Tu nas je u konkurenciji djevojčica dočekao Hum na Sutli. Nakon sudačkog zvižduka za kraj susreta rezultat je bio na našoj strani i to 11:7. I tako su djevojčice OŠ Bedekovčine postale prvakinje županije.Dok su se dječaci u finalu susreli sa OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički i nažalost izgubili rezultatom  16:9.

Također čestitke dječacima na odličnom drugom mjestu i djevojčicama na prvom.

 

Prof. kin. Darko Škrlec

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 2. 2. 2018. 12:41

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti

Dana 27. siječnja se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti. Toga dana 1945. trupe Sovjetske armije ušle su u Auschwitz (Poljska) i oslobodile 7500 zatvorenika i zato je Opća skupština UN-a 2005. usvojila odluku da će se toga dana poštovati sjećanje na žrtve holokausta i poticati razvoj obrazovnih programa o povijesti holokausta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 2. 2. 2018. 09:22

Poziv na 4. sjednicu Dječjeg općinskog vijeća Općine Bedekovčina Vijest ima dokument u privitku

Dječje općinsko vijeće Općine Bedekovčina nastavlja sa svojim radom. Sljedeća, 4. sjednica održat će se 30. siječnja 2018. godine u 9:00 sati.

Poziv na sjednicu nalazi se u prilogu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 26. 1. 2018. 09:50

''Noć čitanja'' - zimska radionica za učenike 1.-8. raz.

Tijekom praznika, 10. siječnja, održana je “Noć čitanja”, jedna od zimskih radionica na kojoj su učiteljice Marica Celjak i Tea Ferdelja učenicima predstavile književne naslove koji se ne nalaze na lektirnom popisu. Od domaćih autora čitali smo autobiografsku prozu Gorana Tribusona (“Rani dani”, “Trava i korov”) te ulomke romana “Čuješ li nas, Frido Štern?”, liriku i bajke Sunčane Škrinjarić. Od stranih autora čitali smo pripovijetke Ephraima Kishona, a neki književni naslovi su tek bili predstavljani (Michal Viewegh, “Odgoj djevojaka u Češkoj”, Günter Grass, “Kutija”, Markus Zusak, “Ja sam glasnik”, Jean Kwok, “Izgubljena u prijevodu” i David Grossman, “Do kraja zemlje”). Pred kraj radionice učenici su se i sami okušali u stvaranju kriminalističke priče udruženim snagama. Radionicu za učenike nižih razreda održala je učiteljica Jadranka Krušelj. 

Tea Ferdelja

Više fotki pogledajte u Galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 18. 1. 2018. 21:24

Održane ZIMSKE RADIONICE za darovite, talentirane i motivirane RSD ''FUTURA'', KZŽ

Kreativna ekologija - izrada eko papira

Tijekom zimskih praznika održane su radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike koje se organiziraju na inicijativu Radne skupine za darovite ''Futura'' (KZŽ).

U našoj školi održane su sljedeće radionice:

''Noć čitanja'' (Tea Ferdelja, Jadranka Krušelj, Marica Celjak) (1.-8. raz.);

''Od staroga novo - kreativna ekologija'' (Tatjana Matejak) (1. – 4. raz. matične škole);

''Pričoslovnica'' - (Mirela Juras) – (1.-4. raz) i  ''Songs and cartoons'' (Sunčica Draganić) (4. raz.) - PŠ Poznanovec.

U radionicama je sudjelovalo ukupno 43 djece.

Više fotki nađite u Galeriji.

Pridružite nam se ponovno za proljetne praznike.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 18. 1. 2018. 21:17

Uređene i opremljene učionice razredne nastave

Tijekom zimskog odmora učenika dovršeno je uređivanje i opremanje učionica razredne nastave matične i područne škole koje je započelo još tijekom ljetnog odmora učenika. Osim što su napravljene korekcije na zidovima i stropovima, sve učionice su opremljene novim pločama i smart TV-ima 4K od 55 incha, koji pružaju mnogo mogućnosti u pripremi i realizaciji nastavnog procesa. Također, dobrovoljnim radom gospode  Krešimira Horvata, Roberta Tivdara, Zvonka Mihalinca i Juraja Matkuna u u potpunosti su obnovljeni i pobojani strop i zidovi u učionici 2.-ih razreda u matičnoj školi, na čemu im i ovim putem zahvaljujemo!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 18. 1. 2018. 08:18

NATJECANJE IZ VJERONAUKA

U ponedjeljak 15.1. 2018 ,u 8 sati učenici koji su se pripremali za natjecanje iz vjeronauka sukladno prethodnoj obavijesti trebaju doći u učionicu broj 17.

smiley

Marica Celjak

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 11. 1. 2018. 15:15

Početak nastave nakon zimskog odmora

Dragi učenici,

nakon zimskog odmora s redovnom nastavom nastavljamo u ponedjeljak    15. siječnja 2018. po uobičajenom rasporedu sati i voznom redu autobusa.

Ujutro u školu dolaze učenici "B" smjene (1.,2.,3.,4. B, 1. i 2. P te 6. i 8. razred).

Sretno svima!

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 11. 1. 2018. 09:52

doc.dr.sc. Ružica Vuk održala predavanje i radionicu na Učiteljskom vijeću OŠ Bedekovčina Vijest ima dokument u privitku

Dana 10. siječnja 2018. godine održana je 5. sjednica Učiteljskog vijeća OŠ Bedekovčina. Tema predavanja i radionice bila je Planiranje i programiranje nastave orijentirano na odgojno-obrazovne ishode, a iste je pripremila i održala doc.dr.sc. Ružica Vuk.

Ružica Vuk je docentica na geografskom odsjeku PMF-a u Zagrebu, a osim znanstveno-nastavnog rada, njezin je interes usmjeren na sva područja metodike geografije, ali i na razvoj kurikuluma, vrednovanje ishoda učenja, stručno usavršavanje učitelja  i nastavnika, pisanje udžbenika i ostalo. Bila je članica povjerenstva za izradu Nacionalnog okvirnog kurikuluma za predškolski odgoj i obrazovanje te opće obvezno i srednjoškolsko obrazovanje. Također, jedna je od sedam članova Ekspertne radne skupine za osmišljavanje, izradu i provedbu Cjelovite kurikularne reforme, koja je radila pod vodstvom dr.sc. Borisa Jokića.

Posebnost 5. sjednice UV-a je u tome što je prvi dio sjednice - predavanje - putem video konferencije održan zajedno s članovima Učiteljskog vijeća OŠ Krapinske Toplice. Ovim putem zahvaljujemo Županijskim cestama Zagrebačke županije d.o.o., koje su donirale sredstva kojima je nabavljen i postavljen sustav video-konferencije u OŠ Bedekovčina.

Više o događaju možete vidjeti na poveznici

http://www.zagorje.com/clanak/vijesti/video-bedekovcanska-i-toplicka-skola-putem-video-konferencije-pratile-predavanje-ruzice-vu

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 11. 1. 2018. 08:07

Humanitarna akcija prikupljanja odjeće Vijest ima dokument u privitku

Tijekom mjeseca prosinca organizirali smo humanitarnu akciju prikupljanja odjeće za one kojima je najpotrebnije. U vrijeme adventa te božićnih i novogodišnjih blagdana podsjetili smo se na važnost vrijednosti zajedništva, ljubavi i solidarnosti u našim životima. Svi učenici, roditelji i djelatnici škole koji su se uključili u akciju pokazali su kako se samo jednim malim djelom ljubavi i dobrote može nekome puno pomoći. Hvala Vam na tome!

Po odjeću su došli djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Zabok koji će je zatim podijeliti onima kojima je potrebna. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 12. 1. 2018. 08:11

3. radionica u projektu ''TEŽIMO IZVRSNOSTI''

Nastavljaju se aktivnosti u okviru projekta ''Težimo izvrsnosti'' (za koji se prijavilo 55 učenika 2. – 8. razreda).

Treća radionica će se održati 11.1.2018. s početkom u 9:00 sati.

Nema radionice iz geografije.

_____________________________________________________________

ZIMSKE RADIONICE za darovite, talentirane i motivirane RSD ''FUTURA'', KZŽ

Također će se održati i jednokratne radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike koje se organiziraju na inicijativu Radne skupine za darovite ''Futura'' (KZŽ).

Održat će se sljedeće radionice:

10.01.2018. - 17:00 – 19:00 - ''Noć čitanja'' (T. Ferdelja, J. Krušelj, M. Celjak) – učenici 1.-8. razreda

12.01.2018. - 9:00 -11:00  ''Od staroga novo - kreativna ekologija'' (T. Matejak) 1. – 4. razreda

12.01.2018. -  9:00 – 11:00 u PŠ Poznanovec -''Pričoslovnica'' - (M. Juras) – (1.-4. raz) i  ''Songs and cartoons'' (S. Draganić) (4. raz).

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 8. 1. 2018. 10:31

Održana 1. radionica u projektu ''TEŽIMO IZVRSNOSTI''

U okviru projekta ''Težimo izvrsnosti'' (za koji se prijavilo 55 učenika 2. – 8. razreda), održane su  prve radionice iz matematike, kemije, fizike i biologije, te opća radionica za poticanje kreativnog i logičkog mišljenja.

Kao i prošle godine, lijepo smo se družili i bavili zanimljivim aktivnostima. 

Fotke pogledajte u Galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 4. 1. 2018. 18:10

#zavolontirAJMOse predavanja u osnovnim školama

U okviru projekta „#zavolontirAJMOse“ kroz studeni i prosinac održana su tri informativna predavanja za odgojno-obrazovne ustanove o odgoju za volontiranje i menadžment volontera.

Predavanja su održana u partnerskim organizacijama, Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog-Zabok, Osnovnoj školi Bedekovčina, te Osnovnoj školi Đure Prejca u Desiniću. Na predavanjima je sudjelovalo 96 djelatnika osnovnih škola kako bi se što bolje upoznali s tematikom i mogućnostima volontiranja. Nakon predavanja u osnovnim školama, aktivnosti će se usmjeriti na edukativne radionice za učenike. Predavanja i radionice održavaju Nikolina Bertol, voditeljica Volonterskog programa VolontirAJMO i Jasenka Borovčak, predstavnica Društva „Naša djeca“ Zabok.

Ovaj projekt usmjeren je na poticanje razvoja odgoja za volontiranje i na unapređenje kulture volontiranja od ranije dobi. Projekt će trajati tijekom cijele školske godine a financiran je od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u okviru Izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

Više o projektu na web stranici:

http://www.zagor.info/projekt/zavolontirajmose

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 4. 1. 2018. 15:34

O B A V I J E S T za učenike – aktivnosti tijekom zimskih praznika

Dragi učenici,

nadamo se da ste se odmorili tijekom blagdana u krugu svoje obitelji. Pred vama je još 15-ak dana zimskih praznika.

Kako ste već obaviješteni pred kraj nastave, tijekom sljedeća dva tjedna u nekoliko termina odvijat će se zanimljive aktivnosti za koje su se mnogi od vas prijavili.

Ukoliko se za neku aktivnost niste prijavili tijekom nastave, a želite sudjelovati, svakako vas pozivamo da nam se priključite.

_______________________________________________________________

PROJEKT ''TEŽIMO IZVRSNOSTI''

U okviru projekta ''Težimo izvrsnosti'' (za koji se prijavilo 55 učenika 2. – 8. razreda), prva radionica će se održati 4.1.2018. s početkom u 9:00 sati.

Tijekom zimskih praznika planirali smo još radionice 9.1. i 11.1., no točne termine dat će vam vaši mentori, ovisno o radionici za koju ste se prijavili.

_______________________________________________________________

ZIMSKE RADIONICE za darovite, talentirane i motivirane RSD ''FUTURA'', KZŽ

Također će se održati i jednokratne radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike koje se organiziraju na inicijativu Radne skupine za darovite ''Futura'' (KZŽ).

Održat će se sljedeće radionice:

10.01.2018. - 17:00 – 19:00 - ''Noć čitanja'' (T. Ferdelja, J. Krušelj, M. Celjak) – učenici 1.-8. razreda

12.01.2018. - 9:00 -11:00  ''Od staroga novo - kreativna ekologija'' (T. Matejak) 1. – 4. razreda

12.01.2018. -  9:00 – 11:00 u PŠ Poznanovec -''Pričoslovnica'' - (M. Juras) – (1.-4. raz) i  ''Songs and cartoons'' (S. Draganić) (4. raz).

________________________________________________________________

Vidimo se! 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 2. 1. 2018. 09:52

Svatko ima svoju priču: "Postani i ti vilenjak"

U samo nekoliko sati, mještani Bedekovčine i šire okolice prikupili su božićne darove za trideset i troje djece iz svoje Općine. Akcija je pokrenuta na inicijativu djevojaka iz udruge "Svatko ima svoju priču". U godinu dana, koliko ova mlada udruga postoji, djevojke su se istaknule humanitarnim radom, a njihova posljednja akcija "Školska vila" za opremanje djece slabijeg imovinskog stanja sa školskom opremom, polučila je fantastične rezultate. Vođene velikim srcem svojih sumještana, pružile su svima još jednu priliku da pokažu svoju brigu za druge u ovo blagdansko doba. Pokloni su 21.12. bili uručeni djeci i njihovim roditeljima. Djevojke zahvaljuju svima koji su sudjelovali u akciji i pomogli razveseliti najmlađe za Božić.
Posebne zahvale ravnatelju Osnovne škole Bedekovčina , stručnim suradnicima i učiteljima koji su se uključili i pomogli u realizaciji ove akcije.

Barbara Sente, ispred udruge "Svatko ima svoju priču"

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 28. 12. 2017. 15:09

Zimski odmor učenika

U petak  22. prosinca 2017. godine posljednji je radni dan u prvom odgojno-obrazovnom razdoblju 2017./2018. školske godine.  Svečana priredba počinje u 17:00 sati te vas i ovim putem na istu pozivamo. 

Autobusi će 22. prosinca (petak) voziti prema sljedećem rasporedu:

1. autobus - iz Židovinjaka u 16:15 sati , iz Sovinjaka u 16:35, iz Vučaka u 16:45

2. autobus - iz Poznanovca u 16:30 sati

Prvi autobus vozi po liniji kao i inače, djecu iz Židovinjaka doveze u školu te zatim ide u Sovinjak i Vučak.

Odvoz učenika kući  je u 18:00 sati.

S redovitom nastavom nastavljamo u ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine, prema važećem rasporedu. Ujutro na nastavu dolaze učenici B smjene.

U ime svih djelatnika OŠ Bedekovčina želim vam čestit Božić, sretnu  Novu 2018. godinu te obilje veselja na praznicima!

 

                                         

Ravnatelj 

Ivan Paradi, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 21. 12. 2017. 12:28

Edukativno-zabavan igrokaz „Djed Mraz ima tajnu“ – dar Zagrebačke banke Udruzi invalida Bedekovčina i 2. B razredu

Zaposlenici Zagrebačke banke svake godine tradicionalno sudjeluju u Programu zajedničkog doniranja u želji da senzibiliziraju zajednicu za probleme i potrebe njezinih članova te pruže potporu društveno odgovornim inicijativama. U 2017. zaposlenici Zagrebačke banke su simboličnim donacijama podržali i Udrugu invalida Bedekovčina na što ih je interno motivirala ambasadorica Udruge gđa. Edina Fajković. Na kraju ciklusa doniranja Zagrebačka banka je priredila još jedno veliko iznenađenje za članove Udruge invalida Bedekovčina i 2. b razred koji redovito sudjeluje u integraciji invalida i mladih s posebnim potrebama kroz zajedničke radionice.

U prostorije školske knjižnice stigao je Djed Mraz koji nam je otkrio svoju najveću tajnu, a to je da ima sina. Kroz edukativno-zabavan igrokaz „Djed mraz ima tajnu“ doznali smo da Djed Mraz voli čitati pisma i papati kakao i kekse, dok njegov sin (Mario Valentić) e-mail, selfije i vježbanje. Srećom, oko jednog su bili složni – pjesme i plesa. Nakon zajedničkog vježbanja, pjesme i plesa dobra Pčelica je podijelila svim mališanima i članovima Udruge slatkiše i darove.

Neka nas blagdansko raspoloženje prati još danima.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 19. 12. 2017. 15:21

Izvanučionička nastava učenika šestog i sedmog razreda

Iza nas su još dvije izvanučioničke nastave: 20. studenog 2017.g. sedmaši OŠ Bedekovčine u kinu Europa gledali su film „Dan kada je moj otac postao grm“. Film ih je potaknuo na razmišljanje o sudbini djevojčice koja bježi od rata. Potom su posjetili Židovsku općinu i naučili nešto o židovskoj tradiciji i običajima. Na kraju su se dobro zabavili u Muzeju iluzija koji ih je ostavio bez daha. 8. prosinca 2017.g. šestaši su posjetili Tehnički muzej u kojem su prošetali rudnikom i proširili svoje znanje o uporabi energije i nebeskim tijelima. Sestre uršulinke su ih dočekale s dobrodošlicom u svojem samostanu gdje su mogli nadopuniti vjeru i dobrotu slušajući legende o životu srednjovjekovnih svetaca. U Etnografskom muzeju vidjeli su pregršt predmeta iz svakodnevnog života ljudi iz različitih krajeva Hrvatske te su imali priliku razgledati izložbu o tradicionalnoj izradi božićnih ukrasa. Dugo iščekivana predstava „Debela“ naučila ih je kako se suočavati s problemima u pubertetu, ali i uživati sa  svojim prijateljima. Za sve učenike bila su to dva vrlo dinamična i nadasve poučna dana provedena u Zagrebu.

Karla Videk, 7.c

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 19. 12. 2017. 14:48

Projekt "Težimo izvrsnosti" - 2017./2018. - početak!

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Sve aktivnosti vezane za Projekt „Težimo izvrsnosti“ su završene i sada predstoji realizacija. 

Sudjelovanjem u brojnim programima, projektima i aktivnostima nastojimo proširiti i obogatiti našu osnovnu djelatnost te pružiti našim učenicima čim više mogućnosti za stjecanje novih znanja, vještina kao i formiranja stavova i sustava vrijednosti za budući život. Jedan od takvih projekata je i projekt „Težimo izvrsnosti“. Potaknuti isključivo pozitivnim iskustvima učenika, roditelja i učitelja-voditelja s prošlogodišnjeg projekta „Težimo izvrsnosti“, kao i dosadašnjih Zimskih i Proljetnih radionica za motivirane, zainteresirane i potencijalno darovite učenike, odlučili smo nastaviti navedeni projekt.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 18. 12. 2017. 11:38

Božićna priredba - PŠ Poznanovec

Učenici i djelatnici PŠ Poznanovec pripremili su priredbu povodom nadolazećih blagdana.

Priredba će se održati 21.12.2017.  s početkom u 18:00 sati u vatrogasnom domu u Poznanovcu.

Dođite i veselite se s nama! 

 

Učenici i djelatnici PŠ Poznanovec

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 18. 12. 2017. 08:13

Predstava "Ni med cvetjem ni pravice" za učenike sedmih i osmih razreda

U ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine učenici sedmih i osmih razreda pogledali su predstavu "Ni med cvetjem ni pravice". Predstavu napravljenu prema "Baladama Petrice Kerempuha" jednog od najvećih imena hrvatske i kajkavske književnosti Miroslava Krleže veoma je nadahnuto izveo Adam Končić. Adama je na klaviru pratio akademski glazbenik Oliver Belošević, a upravo su glazbena podloga i zvučni efekti dali posebnu čar predstavi. Djeca su vidljivo uživala u ovoj emotivnoj izvedbi najpoznatijih Balada, među kojima su "Ni med cvetjem ni pravice", "Baba cmizdri pod galgama" i "Khevenhiller". 

Matea Filko
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 12. 2017. 08:33

Učenika zadruga "Bedex" na Božićnom sajmu

Učenička zadruga Bedex u  subotu 9.12.2017. godine s početkom u 8.00 sati sudjeluje na Božićnom sajmu kojeg organizira Općina Bedekovčina na prostoru Tržnice u Bedekovčini. Budući da će sajam biti izložbeno prodajnog karaktera, pozivamo naše učenike, njihove roditelje, bake i djedove i sve ostale da posjete naš izložbeni štand, te kupnjom učeničkih uradaka po simboličnim cijenama pomognu daljnjem radu učeničke zadruge Bedex.  

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 8. 12. 2017. 08:25

Večer matematike

U našoj školi će se sutra, u četvrtak 7. prosinca 2017., po treći put održati Večer matematike za učenike i roditelje. 

Večer matematike skup je interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Prošle godine je na Večeri matematike sudjelovalo oko stotinjak učenika i roditelja.

Ovim putem vas, dragi učenici i poštovani roditelji, pozivamo da nam se opet priključite.

Radionice počinju u 18,00 sati.

Učenici od 1. do 4. razreda će radionice imati u učionicama razredne nastave, a učenici od 5. do 8. razreda u holu škole.

Vidimo se!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 6. 12. 2017. 09:29

Dan općine Bedekovčina i blagdan sv. Barbare

U ponedjeljak 4. prosinca obilježili smo Dan općine Bedekovčina i blagdan sv. Barbare. U školi smo organizirali tematski dan posvećen našoj župi i mjestu u kojem živimo.

Organizirane su brojne radionice za sve učenike. Svi učenici došli su u školu u isto vrijeme, u 7,45 sati i bili su u školi 3 školska sata, odnosno do 10,10 sati. Učenici razredne nastave bili su organizirani po "paralelkama", a učenici predmetne nastave po radionicama: Božić Herculesa Poirota (Vesna Košutić i Mirjana Mlinarić), Izrada čestitki s motivima Bedekovčine (Marko Valec i Igor Papić), The place where I live (Marija Matovinović), Analiza bedekovčanske vode (Danijela Paradi i Ivana Tomašković), Kugle od špage (Ljiljana Cvetko i Tea Ferdelja), Rad na povijesnim izvorima (Slavica Postonjski i Martina Đurđan), Bedekovčina jučer-danas-sutra (Josip Dolčić), Božićna radionica (Marica Celjak i Ivana Severin), Sv. Barbara – zaštitnica mjesta  (Melita Car – Čorko, Zdenka Špiljak) i Informatika (Željko Vučković)

Bilo nam je poučno, lijepo i zabavno.

Slike s tematskog dana možete pogledati u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 5. 12. 2017. 14:21

JELENA HRVOJ U PŠ POZNANOVEC

PŠ Poznanovec je 4.12. obilježila Dan općine Bedekovčina, pozvavši u gostovanje mladu i perspektivnu spisateljicu iz naše općine, našu sumještanku  Jelenu Hrvoj.

Svako mjesto određuju ljudi tog mjesta svojim radom, djelovanjem, kreativnošću, osobnim životom… Jelena Hrvoj ga obogaćuje svojim kreativnim stvaralaštvom i svakako pridonosi širenju i promociji imena našeg mjesta Poznanovec i općine Bedekovčina koja danas slavi svoj Dan općine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 5. 12. 2017. 10:36

Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u četvrtak, 30.11.2017. u Osnovnoj školi Bedekovčina održana je kreativna radionica. U radionici su sudjelovali učenici 1.b i 2.b razreda, njihovi roditelji, članovi, volonteri i asistenti Udruge invalida Bedekovčina, aktivno građanstvo i članice Uduge Našenina, čuvarice baštine.  Izrađivale su se svjetiljke od staklenki, ukrasi za bor od prirodnih materijala, te ružice od krepa.
Radionica je bila veoma uspješna jer je u potpunosti realiziran cilj integracije osoba s invaliditetom u zajednicu.
Voditeljice radionice bile su: stručne suradnice Marta Kokolić i Silvija ilić te diplomirane učiteljice Lorena Videk i Dragica Burek.

Više fotografija pogledajte u ''Foto i video galeriji''.

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 4. 12. 2017. 22:00

ODRŽANA RADIONICA ZA RODITELJE I UČENIKE U PŠ POZNANOVEC Vijest ima dokument u privitku

Na radionici su se izrađivale razne prigodne, božićne i adventske dekoracije od prirodnih materijala koje su učenici sakupljali kroz godinu (češeri, koštice, žirevi, orasi, kesteni).Vrijedni očevi su iz grana drveta izrezali male oblutke, koji su obogatili naše dekoracije. Na  radionicu se odazvao velik broj roditelja i djece, te gošće iz poznanovečke udruge „Jana“, koje su sve prisutne počastile slatkišima i dobrom voljom za zajedničkom suradnjom na obostrano zadovoljstvo. Cijela poznanovečka škola bila je jedna velika kreativna radionica u kojoj ideja nije nedostajalo. Izrađene božićno adventske dekoracije izložene su u holu naše škole i prodaju se svima zainteresiranima, po simboličnoj cijeni u korist Zadruge naše škole.

 

                                                                                    Darinka Svečnjak

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 1. 12. 2017. 10:42

Zimska škola informatike u Krapini

 U Srednjoj školi u Krapini će se početkom       siječnja održavati "Zimska škola informatike" pa   se pozivaju svi učenici koje zanima neko od   ponuđenim radionica, da se prijave i nauče   dodatne IT vještine. Sve radionice su besplatne   i zanimljive.  

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 30. 11. 2017. 22:03

PETAŠI NA TERENSKOJ NASTAVI U ZAGREBU

Učenici petih razreda naše škole 24. 11. 2017. proveli su u Zagrebu na terenskoj nastavi.

   U kazalištu: „Mala scena“ pogledali smo veselu i poučnu predstavu: “Debela“koja nas je poučila da je od tjelesnog izgleda važnija ljepota duše.

   U Franjevačkom samostanu i crkvi na Kaptolu saznali smo mnogo  o ovome redu te područjima njihova djelovanja (skrb o bolesnima i nemoćnima, poučavanje djece i mladih, pomoć siromašnima,ekologija...)Ljubazno su odgovorili i na brojna pitanja naših učenika, a potom smo se uputili u Arheološki muzej gdje smo ponovili i utvrdili znanja o ranoj povijesti, a najviše smo uživali slušajući  ali  i ispitujući o Egiptu, naravno i mi smo uspješno odgovarali na pitanja kustosa.

  Posljednja destinacija bila nam je Zvjezdarnica. Na trenutak putovali smo našom galaksijom ali i izvan nje –nažalost samo gledajući slike. Na kraju smo vidjeli i veliki teleskop i saznali kako on radi. Povratak kući bio je veseo zahvaljujući učenicama koje su animirale pjevanje.

  Uz mnoštvo i bogatstvo sadržaja  učenici su pokazali kako se treba lijepo ponašati na izvanučioničkoj nastavi, stoga će nam, vjerujem svima, ovaj dan ostati u lijepom sjećanju.

                                                                           Marica Celjak

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 28. 11. 2017. 19:26

Učenici Srednje škole Zabok gostovali u 2.a razredu

27.11. GOSTI U 2.a RAZREDU SU BILI UČENICI SREDNJE ŠKOLE ZABOK KAKO BI NAM PRIBLIŽILI POJEDINA ZANIMANJA.
O BUDUĆEM ZANIMANJU EKONOMISTICE NAM JE PRIČALA KLARA TUĐA, PRODAVAČICE PAULINA ZUBIĆ, KONOBARICE-BARMENICE VALENTINA PETROVIĆ, A TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST PAVLE ŠIMEK NAM JE PREZENTIRAO ZANIMANJE KUHARA. UČENIKE JE VODILA PROFESORICA EKONOMSKE GRUPE PREDMETA GORDANA VURNEK

učiteljica Jadranka Gazibara

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 28. 11. 2017. 08:03

RUKOMETAŠI BEDEXA U POLUFINALU ŽUPANIJSKOG NATJECANJA

U srednjoj školi  u Krapini održano je 13.11.2017. županijsko 1. kolo u rukometu za dječake u kategoriji sedmih i osmih razreda. Ukupno je sudjelovalo 6 ekipa. Rukometaši naše škole  bili su svrstani u B skupinu u kojoj su bile 3 ekipe.  Sveukupno je odigrano šest utakmica.  Prvu igru naši su dečki zaigrali sa Oš Franje. H Kiša iz  Lobora te je rezultat bio 14:1 za ŠSD Bedex iz Bedekovčine. Druga utakmica odigrana je sa Oš Lj. Gaja iz Krapine sa rezultatom 1:20  također sa sa pobjedom Bedexa . 

Drugo kolo naši dečki zaigrali su  21. 11.2017. također u SŠ Krapina. Odigrano je ukupno šest utakmica između četiri ekipe. Natjecale su se Oš S. Radića iz B. Orehovečkog, Oš Viktora Kovačića iz Huma na Sutli, Oš Zlatar Bistrica i Oš Bedekovčina.  Prva utakmica odigrana je između  ŠSD Bedex iz Bedekovčine i Oš S. Radića iz Brestovca O. sa rezultatom 7:4 za Brestovec.

Učenici naše škole izborili su ulaz u polufinale županijskog natjecanja sa pobjedom Oš iz Zl. Bistrice sa konačnim rezultatom 11:4 za Bedex i pobjedom Oš iz Huma na Sutli sa rezultatom 12:7 također za ŠSD Bedex iz Bedekovčine. Učenici koji su sudelovali na natjecanju su: Dorijan Ded, David Hanžek, Mateo Kunštović, Matija Jakuš, Kristijan Kuleš, Marko Kuleš, Nino Mohač, Luka Pavetić, Marko Mohač, Karlo Skozrit,Tin Usmiani i Renato Jurina. Voditeljica ŠŠD Bedex bila je učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Marija Petrović. Županijsko polufinale i finale utakmica će se održati početkom veljače 2018. godine.

                            

                                                                         Marija Petrović, prof.cin

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 11. 2017. 13:58

mBOT - robot za učenje

U sklopu STEM projekta, naša škola će dobiti 5 robota točnije mBOT-a koji na zanimljiv način omogućavaju kreativno osmišljavanje projekata, razvoj vještine modeliranja tj. slaganja i sklapanja modela, te njihovo programiranje. Osnova mBOT-a je mikrokontroler - Arduino, a vizualno programiranje na jednostavan način ubrzava proces projekta.

  :: opširnije :: 


objavio: Željko Vučković  datum: 20. 11. 2017. 16:54

Ita Kovač, učenica 7.a, nagrađena na Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja!

15. 11. 2017. u sklopu Mjeseca hrvatske knjige u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održana je Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja. Kviz se održava već dvadesetak godina u organizaciji Knjižnica grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Cilj mu je promicanje hrvatske knjige, čitanja i čitatelja, a provodi se on-line. Ovogodišnji naslov i tema kviza bio je „Čitanje ne dolazi u pitanje“, a u njemu je sudjelovalo 214 učenika iz 134 školske ili narodne knjižnice u Hrvatskoj. I učenici naše škole uključili su se u ovu manifestaciju. Pobjednica ispred školske knjižnice je Martina Pavetiček, 7.b, a ispred Općinske knjižnice i čitaonice Bedekovčina je Ita Kovač, 7.a, koja se našla i u najužem krugu nagrađenih! Ita, čestitamo!

   S mladim čitateljima družili su se pisci čije su knjige čitali za kviz: Maja Brajko-Livaković, Tihomir Horvat i Sanja Pilić, a posjetitelji su mogli uživati i u vrhunskom glazbenom spektaklu – ansambl opere HNK izveo je program iz opere „Nikola Šubić Zrinski“ Ivana pl. Zajca.

   S geslom da čitanje nikada ne dođe u pitanje već da nam podari užitak, znanje, nove spoznaje i širenje vidika zaključujemo ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Košutić  datum: 17. 11. 2017. 19:42

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

U petak, 17. studenog 2017., obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Vukovar je simbol Domovinskog rata koji je bio borba za samostalnost i nezavisnost Republike Hrvatske.

I ove godine prisjetili smo se tog velikog grada heroja i obilježili njegovu žrtvu za slobodu naše domovine: učenici osmih razreda izradili su tematske plakate, a na satu likovne kulture svaki učenik je modelirao u glini vlastiti spomenik gradu. Učenici predmetne i razredne nastave su na kraju jutarnje i popodnevne smjene u školskom dvorištu zapalili lampione i na taj način komemorirali žrtvu Vukovara u sklopu akcije „I u mom gradu Vukovar svijetli“.

Pozivamo sve mještane Općine Bedekovčina da slijede naš primjer te na svojim prozorima zapale svijeće te da se sjete poruke Siniše Glavaševića koji je u ratom zahvaćenom gradu svoj pogled držao usmjerenim u bolju budućnost. Ta budućnost je već stigla, a njegove riječi ostaju svevremenske: „ A može se dogoditi da mrak zadavi svaku ružnu misao, ali to se može dogoditi tek ako je u svijetu ostalo makar malo ljubavi. Zato, ako je u vama ima, ne štedite je. Podijelite, dajte djelić svoje ljubavi prvome do sebe i bit će manje neprijatelja. Za početak dovoljno je i to.“

Nika Čehulić, 8.a

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 17. 11. 2017. 16:45

RUKOMETAŠICE PRVE U SKUPINI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA

U srednjoj školi  u Krapini održano je 07.11.2017. županijsko 1. kolo u rukometu za djevojčice u kategoriji sedmih i osmih razreda. Rukometašice naše škole  bile su svrstane u B skupinu u kojoj su bile ukupno 4 ekipe.  Sveukupno je odigrano šest utakmica.  Prvu igru naše su cure zaigrale sa OŠ Đure Prejca iz Desinića te je rezultat bio 19:1 za Bedx. Druga utakmica odigrana je sa OŠ Franje H. Kiša iz Lobora također sa pobjedom naših cura. Treća utakmica je odigrana sa Oš Hum na Sutli sa rezultatom 13:10 za školski klub Bedex iz Bedekovčine. Voditeljica ŠŠD Bedx bila je učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Marija Petrović.  Županijska završnica će se odigrati u drugom mjesecu 2018. godine također u SŠ Krapina. Još su pred nama dvije važne utakmice u borbi za vrhom županijske ljestvice u ovoj kategoriji. Sretno cure!   

 

                                                                                           Marija Petrović, prof.cin

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 15. 11. 2017. 15:29

SUSRET S KNJIŽEVNICOM

Dana 3. studenog 2017. povodom Mjeseca hrvatske knjige, našu školu posjetila je spisateljica Maja Brajko-Livaković te održala kratko predavanje učenicima sedmih i osmih razreda. Učenicima je predstavila svoje knjige „Kad pobijedi ljubav“ i „Nemoj reći nikome“ te im je pobliže predočila sam proces pisanja književnog djela istaknuvši kako su za takvo što potrebne studiozne pripreme i istraživanja o temi o kojoj se želi pisati. Spisateljica Brajko-Livaković dolazi s otoka Brača te je rekla kako inspiraciju za svoje literarno stvaralaštvo crpi iz motiva svog rodnog zavičaja, ali i iz svakodnevnog života te situacija i problema s kojima se mladi susreću. Naši učenici su u razgovoru s književnicom i sami dali prijedloge tema o kojima bi voljeli čitati, a sam time, nadajmo se, i poticaj spisatelji u daljnjem radu. Nakon predavanja gospođa Brajko-Livaković poručila je svim učenicima da nastave i dalje čitati kako bi razvijali svoju maštu, kreativnost, ali i potrebu za postavljanjem općeljudskih pitanja. Dodala je kako je uživala u posjetu OŠ Bedekovčina, stoga se nadamo da ćemo se suresti ponovno nekom drugom prigodom.

                                                                      Nika Čehulić 8.a

2017./2018.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 9. 11. 2017. 13:19

Učenici naše škole posjetili Interliber

U godini kada Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila na Zagrebačkom velesajmu, slavi svoj 40. rođendan i učenici naše škole (5. – 8. razr.), polaznici dodatne nastave iz Hrvatskoga jezika te raznih INA vezanih uz Hrvatski jezik, u pratnji svojih učitelja, posjetili su ga. Bila je to prilika za uživanje u uistinu bogatoj i raznolikoj ponudi knjiga u kojoj je svatko mogao pronaći nešto za svoju dušu. Samom sajmu prethodila je izvanredna projekcija igranoga filma Knjiga o džungli 3D u Cinestaru Novi Zagreb, maštovita i poticajna ekranizacija istoimenog klasika Rudyarda Kiplinga. Tako smo i ovom terenskom nastavom još jednom obilježili Mjesec hrvatske knjige vrativši se doma puni dojmova, i knjiga!

Vesna Košutić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 8. 11. 2017. 12:50

Održano finale županijskog natjecanja u krosu u OŠ Kr. Toplice - Učenik Luka Sinković osvojio medalju za fair play igru

Županijsko natjecanje u krosu za učenike osnovnih i srednjih škola održano je u Osnovnoj školi Krapinske Toplice 25. listopada 2017. godine. Natjecalo se dvadeset i sedam osnovnih škola i osam srednjih škola, a sveukupno je sudjelovalo 424 učenika u organizaciji ŽŠSS KZŽ. Na županijskom krosu natjecali su se i učenici naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 30. 10. 2017. 09:21

BEDEKOVČANSKI KAJ OPET U ZELINI

U Sv. Ivanu Zelini održana je 37. Smotra dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Zelina. Riječ je o jednome od najznačajnijih dječjih pjesničkih susreta u Republici Hrvatskoj. Na poziv za sudjelovanje odazvale su se 92 osnovne škole kajkavskog govornog područja, s ukupno 523 učenička rada. Za objavu u zbirci „ Da je meni drevo biti“ odabrano je 78 radova. Pjesma „ Kak diši moja mati“ učenice 3.a razreda, Jane Krušelj,  u Zborniku je ilustrirana i njezinim likovnim radom, koji je izložen i na pratećoj likovnoj izložbi.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 30. 10. 2017. 09:07

Zapaženi uspjesi učenika OŠ Bedekovčina - Mala nagrada Gjalski Vijest ima dokument u privitku

25. listopada 2017. održana je još jedna dodjela Male nagrade Gjalski na kojoj su naši učenici 6.-ih, 7.-ih i 8.-ih razreda postigli zapažene uspjehe. Literarni rad Ljubav za Rusiju učenice Marije Ban, 8.b pod mentorstvom učitelja Marka Valca osvojio je drugu nagradu, a čak dva rada bila su pohvaljena: Bojište ljubavi Leonarde Ban, 8.b i Ribička priča Maksima Šenjuga, 6.a, također pod mentorstvom Marka Valca

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 28. 10. 2017. 13:15

Danas ti čitam, projekt Mjeseca hrvatske knjige u OŠ Bedekovčina i šire

U Mjesecu smo hrvatske knjige koji se već tradicionalno  održava od 15. listopada do 15. studenog. Prilika je to da se ponovno prisjetimo značaja knjige, znanja i obrazovanja u našim svakodnevnim  životima. Cilj mu je popularizacija čitanja među djecom i mladima. I učenici naše škole, polaznici Recitatorske grupe te Dodatne nastave iz Hrvatskoga jezika, uključili su se u projekt  „Danas ti čitam“  koji se održava  23. 10. u Republici Hrvatskoj s tendencijom čitanja „gdje god možemo i kad god možemo“. U suradnji s Općinskom knjižnicom i čitaonicom u Bedekovčini  čitali smo pjesme, bajke, basne, ulomke iz romana, izvodili igrokaze...  među najmlađima u Dječjem vrtiću Bedekovčina, trećašima i četvrtašima u OŠ Bedekovčina te prvašićima u Općinskoj knjižnici i čitaonici Bedekovčina, a na kraju kao gosti nazočili  prelijepom programu naših srednjoškolaca i onih malo starijih u Đačkom domu SŠ Bedekovčina. Krasan dan za pamćenje koji ćemo zaključiti mišlju velikana hrvatske poezije Tina Ujevića: „Knjiga nije hrana, ali je poslastica!“

Vesna Košutić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 25. 10. 2017. 16:15

Učenica Tatjana Mihaljinec osvojila 3. nagradu

Naša škola sudjelovala je u literarno-likovnom natječaju Mala ilirska škola Ivan Krizmanić  radovima učenika šestih razreda. Natječaj organizira i provodi Knjižnica i čitaonica u Mariji Bistrici u suradnji sa Osnovnom školom. Stručni žiri dodijelio je treću nagradu u kategoriji likovnih radova našoj učenici Tatjani Mihaljinec.

14. listopada 2017. održana je svečanost dodjele nagrada i diploma sudionicima natječaja i otvorenje izložbe likovnih radova u Domu kulture u Mariji bistrici. Uz lijep prijem i dobrodošlicu, za sve nagrađene i pohvaljene organiziran je posjet Muzejima Hrvatsko zagorje.

učiteljica Ljiljana Cvetko

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 19. 10. 2017. 15:11

Napredne 'Internet of Things' tehnologije u hrvatskim školama - rezultati natječaja

Dana 18. listopada 2017. godine objavljeni su rezultati natječaja Napredne "Internet of Things" tehnologije u hrvatskim školama. S radošću i zadovoljstvom smo primili vijest da je prijava OŠ Bedekovčina prihvaćena i da sudjelujemo u projektu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 19. 10. 2017. 08:17

Dan kravate

18. listopada 2017.  godine smo u školi obilježili Dan kravate. Naime, Hrvatski sabor je 2008. godine proglasio 18. listopada kao Dan kravate.

Trebamo biti ponosni na činjenicu da je kravata izvorni hrvatski proizvod, da je ona dio našeg kulturnog i povijesnog naslijeđa, da dolazi od riječi Croata (Hrvat) i da tu činjenicu ne spori nitko na svijetu. Već nekoliko stoljeća milijuni, a sada već i milijarde ljudi po svim državama svijeta vežu svakodnevno oko vrata ovaj ukrasni odjevni artikl, a da ogromna većina njih još uvijek ne zna njegovu povijest i podrijetlo.

Zato smo i mi odlučili širiti priču o kravati u našem radnom i životnom okruženju. Svi zainteresirani učenici i  učitelji te ostali djelatnici škole bili su pozvani da u školu taj dan dođu noseći kravatu oko vrata. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 18. 10. 2017. 15:03

Dani kruha i zahvalnosti za plodove jeseni Vijest ima dokument u privitku

I ove su godine učenici, djelatnici i roditelji učenika zahvalni obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove jeseni. Zahvaljujemo za plodove naših ruku, ljetinu i kruh naš svagdanji. Zahvalni smo što ga uvijek blagujemo nakon napornog rada, a u molitvi tražimo duhovni kruh koji nas krijepi i hrani u svim životnim borbama, stoga budimo uvijek siti jednog i gladni drugog. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 17. 10. 2017. 12:14

Kreće se s projektom #zavolontirAJMOse Vijest ima dokument u privitku

OŠ Bedekovčina partner je na projektu Mreže udruga Zagor #zavolontirAJMOse u okviru kojeg će se ove školske godine provesti nekoliko aktivnosti (za učitelje, učenike i roditelje). Pozivamo sve zainteresirane da se uključe u aktivnosti o kojima ćete na vrijeme biti informirani.

Detalje o projektu možete pročitati niže. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 15. 10. 2017. 17:00

Prodajna izložba Učeničke zadruge Bedex

Osnovna škola Bedekovčina i ove školske godine različitim aktivnostima obilježava Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tim povodom organizira se prodajna izložba Učeničke zadruge Bedex koja će se održati u subotu 14. listopada 2017. godine na Tržnici u Bedekovčini (od 8.00 do 11.00 sati), te u nedjelju 15. listopada 2017. godine u Vatrogasnom domu u Poznanovcu (od 10.00 do 12.00 sati).

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 12. 10. 2017. 13:27

Prijem kod načelnika općine uz Dječji tjedan

U sklopu Dječjeg tjedna 6. 10. 2017., već tradicionalno, učenici naše škole, predstavnici Vijeća učenika i predsjednici svojih razrednih odjela (Sara Car, Ita Kovač, Manuel Majpruz i Jelena Skozrit) u pratnji učiteljice Vesne Košutić, nazočili su prijemu kod načelnika općine Bedekovčina, g. Darka Bana, zajedno s učenicima iz OŠ Brestovec Orehovički. U srdačnom razgovoru načelnik im je govorio o važnosti obrazovanja u njihovim budućim životima te o svemu onome što Općina Bedekovčina čini kako bi život djece i mladih naše općine bio bolji.

Vesna Košutić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 11. 10. 2017. 13:37

Svjetski dan učitelja

 

Svjetski dan učitelja

Petog listopada (5.10.)  obilježava se Svjetski dan učitelja. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine te se od tada dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta.  Prigoda je to za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini  te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 4. 10. 2017. 13:25

Obilježavanje Europskog dana sporta

U petak,  29. rujna 2017. učenici naše škole zajedno sa svojim učiteljima obilježili su putem kros natjecanja Europski dan sporta u sklopu Europskog tjedna sporta. Europski tjedan sporta je projekt koji se već  treći put zaredom provodi u Hrvatskoj. Glavni cilj projekta je promicanje sporta te podizanje svijesti, posebice djece, o važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima u funkciji očuvanja i poboljšanja zdravlja.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 3. 10. 2017. 09:00

Učenici drugih razreda sudjelovali u preventivnoj akciji “ Program prometne kulture za najmlađe“

U petak, 22. rujna 2017. godine u OŠ Ante Kovačića Zlatar održana je  preventivna akcija “ Program prometne kulture za najmlađe“.

Program se održava u organizaciji Jumicar Hrvatska s partnerima - Krapinsko-zagorskom županijom, Odborom za sigurnost u prometu KZŽ, Društvom Crvenog križa KZŽ, Ministarstvom unutarnjih poslova i nekoliko zagorskih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 25. 9. 2017. 12:28

RASPORED SATI ZA ŠK.GOD 17/18 Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Dario Kadoić  datum: 19. 9. 2017. 11:52

Svečano otvorena školska sportska dvorana nakon sanacije i izmjene poda

Dana 11. rujna 2017. godine, nakon kratke svečanosti, otvorena je školska sportska dvorana u OŠ Bedekovčina.

Nakon uvodne  prezentacije ravnatelja škole Ivana Paradija te govora načelnika Općine Bedekovčina Darka Bana i župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, svečano je otvorena novouređena sportska dvorana OŠ Bedekovčina simboličnim presjecanjem vrpce, što su zajednički učinili župan Željko Kolar i predsjednik Vijeća učenika OŠ Bedekovčina Nino Mohač.

Nakon toga, učenici 3. a razreda održali su nastavni sat TZK.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 11. 9. 2017. 14:31

„Školska vila“ – hvale vrijedna akcija članica udruge „Svatko ima svoju priču“ Bedekovčina

Članice udruge  „Svatko ima svoju priču“ iz Bedekovčine pokrenule su krajem prošle nastavne godine akciju pod nazivom „Školska vila“.  Cilj ove akcije bilo je opremanje učenika slabijeg imovinskog stanja koji pohađaju OŠ Bedekovčina kompletnim školskim priborom (bilježnice, torbe, ostali pribor – pernice, bojice, olovke, pribor za likovnu kulturu) te djelomično i obućom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 7. 9. 2017. 08:41

Dan škole i obilježavanje 175 godine školstva u Bedekovčini

U petak, 9. lipnja 2017. godine, svečanom priredbom u holu škole obilježen je Dan škole i 175 godina školstva u Bedekovčini. Sama priredba predstavljala je posljednju u nizu aktivnosti koje su osmišljene i realizirane s ciljem obilježavanja ovog značajnog jubileja.

Tom prilikom premijerno je prikazana i video monografija škole.

https://www.youtube.com/watch?v=UkSGEL5Nm2s 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 14. 6. 2017. 08:25

Dodjela priznanja te završno predstavljanje i prezentacija rezultata projekta „Težimo izvrsnosti - subota za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike“

U srijedu, 31. svibnja 2017., u OŠ Bedekovčina je održana je dodjela priznanja te  završno predstavljanje i prezentacija rezultata zajedničkog rada učenika i mentora u sklopu projekta „Težimo izvrsnosti - subota za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike“ . Tijekom cijelog poslijepodneva učenici uključeni u projekt su na svojim radnim jedinicama i uz pomoć svojih mentora izvodili zanimljive pokuse, analizirali podatke, mikroskopirali, prezentirali igre za razvoj logičkog i kreativnog mišljenja te općenito prezentirali svoj rad brojnim zainteresiranim učenicima, roditeljima i ostalim posjetiteljima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 2. 6. 2017. 07:55

Osnivačka skupština učeničke zadruge "Bedex"

Nakon relativno dugih priprema, 29. svibnja 2017. godine održana je Osnivačka skupština Učeničke zadruge "Bedex", kojom je zadruga i formalno počela djelovati, a s ciljem njegovanja zavičajnosti, kulturne baštine i tradicije našega kraja kao i poticanja učenika na kreativnost, razvijanje različitih vještina usmjerenih na stjecanje samopouzdanja, kritičkog vrednovanje sebe i drugih, prijateljskog duha te otkrivanja potencijala koje učenici još nisu spoznali.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 31. 5. 2017. 10:29

1. glazbeni susret bedekovčanskih osnovnoškolaca Vijest ima dokument u privitku

U subotu, 27. svibnja, s početkom u 17 sati, održan je 1. glazbeni susret bedekovčanskih osnovnoškolaca. To je jedna u nizu aktivnosti  koje je Osnovna škola Bedekovčina osmislila i realizirala u sklopu proslave 175 godina školstva u Bedekovčini. Sudionici koncerta bili su sadašnji učenici škole polaznici glazbenih škola  te nekadašnji učenici koji se još uvijek aktivno bave glazbom: Luka Prpić, Pavel Novak, Vanja Gorički, Petra Glumpak, vokalna skupina Little Black Dress, vokalna skupina Footsteps i grupa Generacijski Jazz. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 29. 5. 2017. 15:52

Projekt „Težimo izvrsnosti - Subota za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Projekt „Težimo izvrsnosti - Subota za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike“ na samom je kraju.

(više o projektu na http://os-bedekovcina.skole.hr/skola/projekti/projekt_te_imo_izvrsnosti_) 

Kako bismo zajednički rad djece i voditelja u ovom projektu zaokružili, nagradili i pokazali drugima, pripremili smo završno predstavljanje u holu matične škole u SRIJEDU, 31. svibnja 2017., od 17:00 – 18:30 satiuz sljedeće aktivnosti:

  • u 17:15 – dodjela priznanja učenicima za sudjelovanje u projektu
  • 17:30 – 18:30 – prikaz zanimljivih aktivnosti iz projekta u kojima možete sudjelovati (pokusi iz kemije i fizike, mikroskopiranje, snalaženje u prostoru kompasom, igre za razvoj logičkog i kreativnog mišljenja, matematičke mozgalice, itd.)

Pozivamo Vas

da nam se pridružite zajedno sa svojim djetetom, pružite učenicima podršku za uloženi trud i upoznate se sa zanimljivim aktivnostima kroz ugodno druženje.

Dobrodošli!!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 29. 5. 2017. 11:17

Nagrađeni učenici na "Klokanu bez granica" Vijest ima dokument u privitku

Na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“ održanom   23. ožujka 2017. nagrađeni učenici su: Dina Janđel, Anamarija Kic, Luka Špiljak, Barbara Ban, Nika Čehulić i Matilda Novak.

Učiteljica Jadranka Gazibara

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 25. 5. 2017. 14:50

LITERARNI NATJEČAJ "175 RIJEČI ZA 175 GODINA" - proglašenje nagrađenih i pohvaljenih radova

U subotu 22. svibnja 2017. u našoj školi je održan literarni susret povodom proglašenja nagrađenih i pohvaljenih radova sudionika natječaja “175 riječi za 175 godina”. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 23. 5. 2017. 17:47

Literarni natječaj 175 riječi za 175 godina

Povodom 175. godišnjice školstva u Bedekovčini, OŠ Bedekovčina je raspisala za svoje sadašnje i bivše učenike literarni natječaj 175 RIJEČI ZA 175 GODINA, koji je bio otvoren od 15.3. do 14.4.2017. godine. Prozni radovi pisani su na temu Škola i ja, a morali su sadržavati do 175 riječi. Nakon rada, Prosudbena povjerenstava odabrala su najuspjelije radove za svaku od tri kategorije. Proglašenje će se održati 20.5.2017. godine u 17:00 sati u holu škole te koristimo priliku da Vas na isto pozovemo!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 5. 2017. 12:46

U PODRUČNOJ ŠKOLI POZNANOVEC GOSTOVALO KAZALIŠTE

Djeca Područne škole Poznanovec imala su priliku vidjeti Interaktivni lutkarski kazališni mjuzikl „Pravi prijatelj“, kojeg je 11.05.2017. izvelo gostujuće kazalište „Z produkcija“ iz Splita.

Kroz niz zanimljivih situacija, dobro poznatih likova iz bajki (Pinokija, Mačka u čizmama,  Petra  Pana, vuka,vila…) povezanih veselim songovima, djeca su upoznala  i prepoznala vrline pravog prijatelja. Djeci su se u gledanju predstave pridružili i članovi njihovih obitelji, rodbine ,djeca iz susjedstva i Male škole. Zahvaljujući lijepom vremenu i ljepoti prostranog dvorišta ispred područne škole, predstava se odigrala na otvorenom prostoru. Cijena za ovakav nesvakidašnji događaj iznosila je 25 kn.

Ovakvim gostovanjem putujućeg kazališta, omogućuje se djeci približiti kazalište bez odlaska i putovanja u grad ,te većih troškova i organizacije vremena samih roditelja. Odaziv djece bio je velik, a radost na njihovim dječjim licima još i veća. Suradnja s ovim kazalištem i PŠ Poznanovec nastavit će se i dalje.

                                                                                          Darinka Svečnjak

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 15. 5. 2017. 18:35

Futsal ekipa OŠ Bedekovčina osvojila 3. mjesto!

Natjecanje u futsalu, nogometnom turniru, od listopada do ožujka školske godine 2016./2017. okupilo je 28 ekipa učenika osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije. U Bedekovčini je 27.3.2017. godine odigrana završnica natjecanja, na koju su se plasirale ekipe OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok, OŠ Lijepa naša Tuhelj, OŠ Konjščina i OŠ Bedekovčina.

Nogometna ekipa OŠ Bedekovčina u sastavu Fabijan Rogan, Dario Bosec, Mihael Jakuš, Filip Kovačić, Andrija Mirt, Nino Mohač, MArko Horvat, Jakov Videk, Adam Svečnjak i Goran Semenski, uz vođenje učitelja Dragutina Petrovečkog, osvojila je treće mjesto!

Iskrene čestitke cijeloj ekipi i voditelju na postignutom uspjehu i sportskom ponašanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 11. 5. 2017. 09:12

ZBOR OSVOJIO SREBRNU PLAKETU NA DRŽAVNOM NATJECANJU

Školski zbor naše škole ove godine plasirao se na državno natjecanje školskih zborova. Natjecanje se održalo dana 04.05.2017. godine u Varaždinu, u Hrvatskom narodnom kazalištu. Zbor je nastupio s tri skladbe: „Gle igre li krasne“ Wolfgang Amadeus Mozart (autor teksta Josip Žganjer), „Dohvati mi, tata, mjesec“ Ivan Josip Skender (autor teksta Grigor Vitez) i „V kesni čas“ Rudolf Rajter (autor teksta Dragutin Domjanić).

Ovim putem čestitamo svim članovima zbora i voditeljici, učiteljici Ivani Tomašković, na uloženom trudu i postignutom iznimnom uspjehu! Naime,  naš zbor je na natjecanju osvojio srebrnu plaketu!

Svakako je važno napomenuti kako je najmlađi član našeg zbora učenik drugog razreda, a najstariji članovi učenici sedmog razreda te su po uzrastu bili među najmlađim natjecateljima. Evo ih redom:

Egon Videk, Dora Sedak, Nadia Jakuš, Katarina Siketić, Sara Dekanić, Lorena Semenski, Petra Mihaljinec, Petra Vrhovec, Iva Žagar, Dorotea Petrovečki, Ana Marija Hren, Dora Stanić, Samanta-Aurelija Tkalčević-Vdović, Ema Jakuš, Patrik Jurić, Patrik Komorčec, Kristijan Kuleš, Martin Mlinarić, Karolina Bratković, David Jakuš, Ita Kovač, Marta Pišković, Sara Prpić, Vito Prpić, Jana Bosec, Roberta Mohač, Marko Prpić, Karla Videk, Nika Čehulić, Marija Mlinarić, Matilda Novak

Čestitke još jednom na iznimnom uspjehu!

Slike s nastupa možete pogledati u foto galeriji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 8. 5. 2017. 09:04

DAN PLANETA ZEMLJE

I ove godine u našoj školi obilježen je Dan planeta Zemlje. U tjednu od 24.-28.04.2017. godine održane su radionice i tematski dani za učenike u razrednoj i predmetnoj nastavi. Učenici su se s veseljem uključili u brojne aktivnosti.

Evo što su neki od njih radili…

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 28. 4. 2017. 11:13

ODRŽANE PROLJETNE RADIONICE, 18.04.2017.

U OŠ Bedekovčina tijekom proljetnih praznika, 18.04.2017. održano je 6 radionica za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike, u sklopu inicijative RSD ''Futura'' i KZŽ.

Za učenike razredne nastave održane su radionice ''Pokusi sa i bez mikroskopiranja'' (Jadranka Gazibara), ''Animals – engleski kroz igru i zabavu'' (Sunčica Draganić) i ''Origami 2''(Lorena Videk).
Za predmetnu nastavu ponuđene su bile radionice ''Rukotvorine – šivanje i decoupage'' (Marica Celjak i Tea Ferdelja), ''Izrada slike na zidu'' (Maja Burek) i ''Matka za osmaše'' (Martina Đurđan).

Ukupno je sudjelovalo 58 djece u trajanju od 9:00 – 11:30.

(Oslikavanje zida marljivo se nastavilo i idućih dana, pa pohvale učenicama i voditeljici koje su se zaista potrudile i obnovile ambijent školskog hola.)

Zahvaljujemo svima na dolasku i ugodnom druženju. 

Marta Kokolić

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 21. 4. 2017. 12:42

PODRUČNA ŠKOLA POZNANOVEC DJELOVALA HUMANITARNO

Učenici i djelatnici PŠ Poznanovec (2.,3. i 4.r)  su  10.4.2017. u sklopu terenske nastave - Lobor, posjetili:

- izvorište vode Zagorskog vodovoda,

- crkvu svete Ane,

 -„Loborgrad“ -.Dom za  psihički bolesne odrasle osobe.

Pripreme za realizaciju ove terenske nastave u PŠ Poznanovec trajale su kroz cijelu Korizmu. Učenici su sa svojim učiteljicama pripremali program kroz pjesme, recitacije i igrokaze posvećene ljubavi, proljeću i najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu. Na radionici zajedno s roditeljima izrađivale su se  čestitke i ukrašavale pisanice koje su  darovane štićenicima doma. Kroz Korizmu su u školi prikupili  velik broj  starih torbi, marama, nakita i raznoraznih ukrasnih sitnica od svog viška, a štićenike doma njima su posebno razveselili. Učenici, djelatnici škole i roditelji učenika svojim su zajedničkim djelovanjem kroz Korizmu,donijeli radost na lica štićenicima doma „Loborgrad“.

Ovom terenskom nastavom ostvaren je cilj :

poučiti učenike na uočavanje, prihvaćanje  i poštivanje različitijih od nas u svakodnevnom životu kroz humanitarno djelovanje .

                                                                                       Darinka Svečnjak

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 12. 4. 2017. 13:20

Posjet ''Večeri znanosti'', Pregrada, 31.03.2017.

U petak, 31.03.2017. učenici u sklopu projekta „Težimo izvrsnosti - Subota za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike“ zajedno sa svojim mentorima,  posjetili  su drugu ''Večer znanosti'' u Pregradi.

Na raspolaganju im je bilo 14 istraživačkih točaka na kojima su mogli naučiti nešto novo i isprobati razne znanstvene pokuse, mozgalice, optičke varke i mjerne instrumente. Ponuđeni su bili i zabavni sadržaji (znanstveni selfie, skupljanje štambiljića i izrada šešira ideja). Osim izlagača iz OŠ Janka Leskovara, OŠ Viktora Kovačića i SŠ Pregrada, učenici su mogli posjetiti i štandove Šumarskog fakulteta, Udruge e-student, DV Naša radost i Mozgaonicu.

Od 19:00 sati učenici i učitelji su prisustvovali predavanju Korada Korlevića ''Put u svemir''.

Nakon aktivnosti smo se podružili na prekrasnom Trgu Gospe Kunagorske uz osvijetljene fontane i veselu atmosferu.

Više fotografija pogledajte u ''Galeriji''.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 3. 4. 2017. 10:10

Bibliofili - Klub čitatelja OŠ Bedekovčina

Dragi učenici,

u  našoj školi je započeo je novi projekt pod nazivom „Bibliofili  - Klub čitatelj OŠ Bedekovčina“. Glavnie inicijatorice su učenice 7.b razreda Marija i Barbara Ban, a pomoć u početnim aktivnostima im pruža učitelj Marko Valec.

Cilj ovog projekta je poticanje učenika od 5. do 8. razreda na čitanje raznih knjiga i aktivno sudjelovanje u raspravama o njima. Prvo okupljanje održat će se u petak, 31.3.2017. godine, s početkom u 12.05 sati, u učionici hrvatskog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 30. 3. 2017. 12:05

Klokan bez granica

I ove školske godine naša škola sudjelovala je na Međunarodnom matematičkom natjecanju „Klokan bez granica“. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 23. ožujka 2017. godine, s početkom u 12.30 sati.

Moto igre - natjecanja "Matematički klokan" je: bez selekcije, eliminacije i finala. Natjecanje se organizira svake godine u ožujku, istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama sudionicama. Sastoji se od 12 zadataka za skupine Pčelica i  Leptirić, odnosno 24 zadatka za sve ostale skupine. Zadaci su raznovrsni i poredani od lakših prema težima. Za svaki je zadatak ponuđeno pet odgovora od kojih je samo jedan ispravan.

U našoj školi na natjecanju je sudjelovalo 58 učenika .

Rješenja zadataka učenici će moći vidjeti na internet stranici Hrvatskog matematičkog društva (HMD http://www.matematika.hr/klokan ) od 20. travnja 2017. godine.

Rezultati natjecanja najbolje plasiranih učenika bit će objavljeni 2. svibnja 2017. godine na oglasnoj ploči škole i na internet stranici HMD-a, a ostali učenici mogu svoj plasman saznati kod povjerenika škole Jadranke Gazibara. Deset posto najboljih dobiva nagradu.

Učiteljica Jadranka Gazibara

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 29. 3. 2017. 08:16

Ana Sovec državna prvakinja!

Ana Sovec (bijelo-crni kimono)

         U subotu, 18. ožujka 2017. godine, su u Kostreni  održana državna kickboxing prvenstva u tatami disciplinama pointfighting za starije kadete, light contact za juniore i kick light za seniore, te u ring opciji  low kick za juniore. Članica Kickboxing kluba Zmaj te ujedno učenica 6.c razreda OŠ Bedekovčina Ana Sovec, postala je državna prvakinja u pointfightingu za starije kadetkinje!

Iskrene čestitamo Ani i trenerima na postugnutom uspjehu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 27. 3. 2017. 12:35

Državna Smotra LiDraNo 2017. - 20-.23. ožujka 2017., Primošten

Od 20.- 23. ožujka 2017. godine u Primoštenu su se okupili mladi literati iz cijele Hrvatske na državnoj Smotri literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2017. Osnovnu školu Bedekovčina, ali i Krapinsko-zagorsku županiju je u kategoriji literarnih radova - osnovne škole, s radom Šuplji mišić predstavljala učenica Leonarda Ban (7.b). Leonardin mentor bio je učitelj Marko Valec.

 

Iskreno čestitamo na postignutom  uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 27. 3. 2017. 08:38

Mjesec hrvatskog jezika

Povodom Mjeseca hrvatskoga jezika i proslave 50-godišnjice Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga jezika, učiteljica Vesna Košutić je u vremenskom razdoblju od 13.3.-23.3.2017. godine održala zanimljive radionice s učenicima od četvrtog do osmog razreda.

Manifestacijom Mjesec hrvatskog jezka želi se istaknuti važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata te upoznati javnost s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i sjajnom jezičnom poviješću. Hrvatski je jezik prošao prilično burna razvojna razdoblja, ali je unatoč svim poteškoćama uspio očuvati samobitnost i samosvojnost bez obzira na silne pritiske koji su u povijesti dolazili s raznih strana. Uzeo je ponešto od svakoga jezika koji ga je okruživao ili mu se silom nametao i preživio te je danas življi nego ikad.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 23. 3. 2017. 14:33

Županijsko natjecanje iz kemije

 

Županijsko natjecanje iz kemije održano je 9.3.2017. u OŠ Krapinske Toplice. Na natjecanju su sudjelovali i naši učenici, Anamarija Kic (7.a) i Matilda Novak (7.a), uz mentorsko vođenje učiteljice Danijele Paradi. Anamarija je osvojila 3., a Matilda 6. mjesto, na čemu im čestitamo!

Učenice je do školskog natjecanja pripremao učitelj Dino Horvat.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 14. 3. 2017. 09:19

Projekt „Težimo izvrsnosti - Subota za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike“

U subotu, 25.02.2017. nastavili smo s radionicama u sklopu projekta  „Težimo izvrsnosti - Subota za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike“.

U projekt se dobrovoljno uključilo 60-ak djece matične i područne škole Bedekovčina, od 2. - 8. razreda.

Prema interesima, učenici su se uključili u jednu od niza ponuđenih radionica – iz geografije, matematike, kemije, biologije i fizike za više razrede, iz prirodoslovlja i matematike za 4. razrede te u radionicu za opće poticanje kreativnog/logičkog mišljenja za 2. i 3. razrede.

Do sada je odrađeno 5 susreta po 2 ili 3 sata, a  planirano je još otprilike toliko, ovisno o pojedinoj radionici.

U Galeriji možete pogledati fotke zabavnih, ''darovitih'' i kreativnih subota. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 9. 3. 2017. 10:45

Državna Smotra LiDraNo 2017.

Članovi prosudbenih povjerenstava za pojedine izraze i kategorije odabrali su radove učenika koji se pozivaju na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2017., koja će se održati Primoštenu od 20. do 24. ožujka 2017. godine.

Među odabranim radovima (u kategoriji literarnih radova - osnovne škole) nalazi se i rad naše učenice Leonarde Ban (7.b) Šuplji mišić.

Leonarda će, osim OŠ Bedekovčina, u navedenoj kategoriji predstavljati i Krapinsko-zagorsku županiju. Mentor je učitelj Marko Valec. 

Iskreno čestitamo na dosadašnjem uspjehu te želimo sreću na državnoj Smotri!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 7. 3. 2017. 09:15

Županijsko natjecanje iz matematike - Anamarija Kic osvojila 1. mjesto!

U utorak, 28. veljače, u OŠ Lijepa naša Tuhelj održano je županijsko natjecanje iz matematike. Našu školu predstavljale su Anamarija Kic (7.a) i Leonarda Ban (7.b) te su ostvarile sjajne rezultate: Anamarija je županijska prvakinja, dok je Leonarda osvojila 3. mjesto. Obje učenice je pripremala učiteljica Zdenka Špiljak.

Od srca im čestitamo na postignutom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 2. 3. 2017. 11:09

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Županijsko natjecanje iz engleskog jezika održano je 21.2.2017. u OŠ Đurmanec. Na natjecanju su sudjelovali i naši učenici Fabijan Rogan (8.b)  i Ema Tkalec Cavor (8.c.), pod mentorskim vođenjem učiteljice Marije Matovinović. Fabijan je osvojio 11. a Ema 13. mjesto na čemu im čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 2. 3. 2017. 10:08

Projekt "Holokaust"

I ove godine obilježili smo Dan sjećanja na žrtve holokausta koji je bio popraćen prigodnim radionicama, predavanjima, izložbom u holu škole te gostujućom kazališnom predstavom ‘Dječak koji je govorio Bogu’ autora Damira Mađarića.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 9. 2. 2017. 13:07

Postavljena prva interaktivna ploča u OŠ Bedekovčina Vijest ima dokument u privitku

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Ove godine naša škola obilježava značajan jubilej – 175 godina postojanja. Kako bismo na dostojan način obilježili taj događaj, planirano je niz aktivnosti. Jedna od njih je i uređenje učionica te njihovo opremanje suvremenim nastavnim sredstvima, čime će se znatno podići standard poučavanja i omogućiti raznovrsniji i kreativniji nastavni proces.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 16. 1. 2017. 10:02

Održane zimske radionice za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike

Tijekom zimskih praznika, 12.01.2017. održane su radionice za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike, u sklopu inicijative RSD ''Futura'' i KZŽ.

U radionicama je sudjelovalo 20 učenika. Lijepo smo se zabavili. Fotke možete vidjeti u Galeriji.

Marta Kokolić

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 15. 1. 2017. 20:23

Radionice u sklopu projekta "Težimo izvrsnosti"

S Novom godinom, nastavljene su i aktivnosti u OŠ Bedekovčina. Tako su 3., 4. i 5. siječnja održane radionice u sklopu Projekta „Težimo izvrsnosti - Subota za zainteresirane, talentirane, motivirane i potencijalno darovite učenike“, koji su osmislili i provode učitelji i stručni suradnici OŠ Bedekovčina, a financijski omogućila Općina Bedekovčina.

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 10. 1. 2017. 08:14

Projekt "Zalogajček" Vijest ima dokument u privitku

Naša škola se školske godine 2016./2017. uključila u projekt "Zalogajček" - Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva koji je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD). 

Projekt „Zalogajček“ namijenjen je djeci uključenoj u osnovnoškolski program na području Krapinsko-zagorske županije koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, a cilj mu je osigurati pružanje nefinancijske pomoći u obliku redovnog primanja obroka u sklopu školske prehrane za 756 djece tijekom šk. god. 2016/2017. Ostale informacije o projektu pročitajte u prilogu. 

 

          EUROPSKA UNIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 4. 1. 2017. 08:09

Uspjeh učenika na Županijskom natjecanju u šahu

Učenici i učenice naše škole sudjelovali su na Županijskom natjecanju u šahu za školsku godinu 2016./2017., održanom u Oroslavju 6.12.2016. godine. 

Postigli su slijedeće rezultate:

1.Dječaci su osvojili 5.mjesto

2.Djevojčice su osvojile 3.mjesto,te dobile brončane medalje i pehar.

Za dječake su nastupali: Fabijan Rogan(8.b), Nino Mohač(7.c), Josip Marković(3.a), Ivan Pavetić(3.a) i Lovro Marušić(3.a)

Za djevojčice su nastupale: Anamarija Kic(7.a), Matilda Novak(7.a), Helena Bosec(7.b), Leona Žugec(7.b) i Ana Horvat(7.b).

Učenici i učenice su svojom igrom i ponašanjem veoma dobro prezentirali našu školu.                 

 

                                                         Voditelj šahovske grupe: Ivan Biljan

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 15. 12. 2016. 14:22

Tematski dan - Dan Općine Bedekovčina i blagdan sv. Barbare

I ove godine smo u našoj školi obilježili Dan Općine Bedekovčina i blagdan sv. Barbare. U petak 2. prosinca 2016. godine organizirali smo tematski dan posvećen našoj župi i mjestu u kojem živimo.

Organizirane su brojne radionice za sve učenike. Svi učenici došli su u školu u isto vrijeme, u 7,45 sati i bili su u školi 3 školska sata, odnosno do 10,10 sati. Učenici razredne nastave bili su organizirani po "paralelkama", a učenici predmetne nastave u odgojno-obrazovne skupine prema predmetima: hrvatski jezik, engleski jezik, biologija,kemija i likovna kultura (zajedno), povijest, geografija, vjeronauk i informatika.

Tematski dan je protekao u veselom raspoloženju, a reakcije učenika i učitelja bile su pozitivne i poticajne. 

Neke od slikica s tematskog dana možete pogledati u foto-galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 4. 12. 2016. 21:12

Preventivni program "Zdrav za 5"

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koji traje od 15.11. do 15.12.2016. godine, učenici osmih razreda su u srijedu 23.11.2016. imali predavanje pod nazivom "Kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola". Predavanje je održala gđa. Andreja Jurić, policijska službenica za prevenciju. Naime, navedeno predavanje je sastavni dio preventivnog programa "Zdrav za 5" u koji je naša škola već nekoliko godina uključena. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 23. 11. 2016. 14:16

NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA

Pobjednice Nacionalnog kviza za poticanje čitanja -  Dina Janđel i Taša Habulin

I naši su učenici, već tradicionalno, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, sudjelovali u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja koji se provodi on-line u školskim i narodnim knjižnicama diljem Hrvatske. Tema je i naslov kviza 2016. bila Čitajmo sto na sat, a knjige koje su „sudjelovale“ u kvizu bile su: Ljeto za pamćenje Mire Gavrana, Bila sam pas i opet sam Nene Lončar i Krugovi na vodi Snježane Babić-Višnjić.

Ovogodišnje pobjednice ovoga kviza naše su učenice  6.b razr. Taša Habulin i Dina Janđel koje su u pratnji svojih mentorica sudjelovale 15.11.2016. u Završnoj svečanosti u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. U prigodnom programu sudjelovali su pisci, autori triju navedenih knjiga dok su dramatizaciju ulomaka iz romana Ljeto za pamćenje uprizorili poznati glumci  Doris Pinčić Rogoznica i Robert Kurbaša. Za glazbeni dio programa pobrinuo se KGZ bend. Iako nismu imale sreću osvojiti glavnu nagradu – tablet računalo, bio je to dan za pamćenje, uživanje u prekrasnom programu i iskustvu druženja s brojnim ljubiteljima pisane riječi.

                                                                              Vesna Košutić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Marica Celjak  datum: 15. 11. 2016. 21:04

Međunarodni Dan tolerancije u našoj školi

Udruga invalida Bedekovčina provodi  projekt „ Zajedno smo sretni“ , u partnerstvu sa Osnovnom školom Bedekovčina.  U sklopu projekta, povodom Međunarodnog dana tolerancije, održana je kreativna radionica u 1.b razredu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 15. 11. 2016. 16:22

Otvoren Školski park OŠ Bedekovčina

U ponedjeljak, 6. lipnja, svečano je otvoren Školski park OŠ Bedekovčina, što je ujedno označilo i završetak projekta „Uredimo školski park – Učimo i igrajmo se na otvorenom“.  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 7. 6. 2016. 11:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Dokumenti


TražilicaMZO

MZO


BROŠURA

Opasnosti od strujnog udara uz prugu


AZOO


Brošura za roditelje

Brošura za roditelje - suzbijanje droga


www.UPISI.hr

Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Otvoreni natječaji


Fond Europske pomoći za najpotrebitije

 

Priloženi dokumenti:
Projekt Zalogajcek.docx


Oglasna ploča

MZO - informacije
MZO
29.03.2016. 09:50
Uputa o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama
26. travnja 2016. - Izmjena Upute o načinu popunjavanja i predaji obrasca Izvještaj o obvezama.

23.06.2017. 12:05
Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2017./2018.
23. lipnja 2017. - Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvješćuje javnost da je u Narodnim novinama br.: 43/2017. objavljena Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2017./2018.

20.11.2017. 13:40
Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu Godišnje nagrade ,,Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja za školsku godinu 2017./2018.
Rok: 20. travnja 2018. - Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje Javni poziv za dodjelu Godišnje nagrade ,,Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja.

05.12.2017. 16:21
Objava poziva na dostavu projektnih prijedloga ,,Internacionalizacija visokog obrazovanja"
Rok: 5. ožujka 2018. - Ovom operacijom pridonosi se kvaliteti i relevantnosti visokog obrazovanja internacionalizacijom - razvojem i uspostavom združenih studija (diplomskih i poslijediplomskih) na stranim jezicima te razvojem studijskih i/ili obrazovnih programa te modula i kolegija na stranim jezicima u području prirodnih, biotehničkih i tehničkih znanosti, biomedicine i zdravstva, kao i promociji visokih učilišta iz Republike Hrvatske u inozemstvu za privlačenje većeg broja stranih studenata i nastavnika.

06.12.2017. 10:22
Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2018./2019.
Rok: 30. siječnja 2018./28. veljače 2018. - Na temelju Programa suradnje između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske u područjima obrazovanja i znanosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuju Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2018./2019.

13.12.2017. 15:52
Ponovno otvaranje natječaja za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2017./2018. za kratki i dugi istraživački boravak
Rok: 29. ožujka 2018. - Na temelju Programa suradnje između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske u područjima obrazovanja i znanosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe Europske unije ponovno raspisuju Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske u akademskoj godini 2017./2018. za kratki i dugi istraživački boravak.

15.12.2017. 14:48
Stipendije zaklade ,,British Scholarship Trust" za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima
Rok: 1. ožujka 2018. - MZO RH, AMPEU i zaklada ,,British Scholarship Trust" objavljuju natječaj za dodjelu stipendija za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima tijekom ak. god. 2018./2019.

19.12.2017. 10:14
Zaštita od velikih hladnoća - upute za javnost
19. prosinca 2017. - Radna skupina organizirana pri Ministarstvu zdravstva izradila je upute za javnost - Zaštita od velikih hladnoća.

29.12.2017. 13:31
Javni poziv za predlaganje kandidata za članove Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost
Rok: 28. veljače 2018. - Poziv za znanstvene institute, Rektorski zbor, sveučilišne senate, HAZU, HGK, udruge poslodavaca, Nacionalno vijeće za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj te znanstvenike i članove akademske zajednice.

03.01.2018. 15:08
Upute za računovodstveno evidentiranje prihoda i rashoda iz EU sredstava za osnovne i srednje škole te učeničke domove koji provode EU projekte
3. siječnja 2018. - Uputa je namijenjena školama, ministarstvima, državnim agencijama te JLPRS-u, a odnosi se na knjigovodstveno evidentiranje.

08.01.2018. 15:48
Odluka o utvrđivanju cijene usluga smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima u 2018. godini
8. siječnja 2018. - Ovom odlukom utvrđuje se cijena usluga smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima u 2018. godini.

12.01.2018. 11:58
Natječaj za dodjelu nagrada Akademije tehničkih znanosti Hrvatske za 2017. godinu
Rok: 20. veljače 2018. - Akademija tehničkih znanosti Hrvatske raspisala je Natječaj za dodjelu nagrada Akademije tehničkih znanosti Hrvatske za 2017. godinu. Natječaj je otvoren od 20. prosinca 2017. godine do 20. veljače 2018. godine.

15.01.2018. 15:19
Prijevoz za redovite studente s invaliditetom
15. siječnja 2018. - Objava Odluke o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom za akademsku godinu 2017./2018. te Zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu potporu za podmirenje dijela troškova prijevoza za akademsku godinu 2017./2018.

02.02.2018. 14:44
Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture u 2018. godini
Rok: 6. ožujka 2018. - Na temelju Programa suradnje između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstva ljudskih resursa Mađarske u područjima obrazovanja i znanosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe Europske unije raspisuju Natječaj za dodjelu stipendija Vlade Mađarske za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture u 2018. godini (od 2 do 4 tjedna).

02.02.2018. 15:11
Obavijest o pozivu za sudjelovanje na natječaju za dodjeljivanje stipendije iz fonda ,,Zlatko i Joyce Baloković" u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti
Rok: 16. veljače 2018. - Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti kao institucija ovlaštena za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz fonda ,,Zlatko i Joyce Baloković" objavila je mogućnost prijavljivanja za stipendiju studentima iz Republike Hrvatske u akademskoj godini 2018./2019. u bilo kojoj školi ili odjelu Harvardskog sveučilišta.

05.02.2018. 13:39
Obavijest - Sufinanciranje roditeljskog udjela u cijeni predškolskog odgoja za djecu pripadnike romske nacionalne manjine u školskoj godini 2017./2018.
5. veljače 2018. - Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavještava sve urede državne uprave u županijama, kao i Gradski ured za obrazovanje Grada Zagreba, da će i u školskoj godini 2017./18. sukladno Akcijskome planu provedbe Nacionalne strategije za uključivanje Roma za razdoblje od 2013. do 2020. godine sufinancirati troškove predškolskog odgoja djece pripadnika romske nacionalne manjine.

05.02.2018. 14:32
Ministarstvo će sa sedam milijuna kuna poduprijeti prijave znanstvenika na Obzor 2020.
5. veljače 2018., Hina - Ministarstvo znanosti i obrazovanja poduprijet će sa sedam milijuna kuna prijave hrvatskih znanstvenika na kompetitivni program Obzor 2020. kako bismo bili uspješniji u tome programu gdje smo sada tek na 20. mjestu u Europskoj uniji, najavila je u ponedjeljak ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

06.02.2018. 08:31
Državni tajnik Antičić na sastanku Vijeća EU-a u Sofiji
6. veljače 2018. - Državni tajnik za znanost i EU fondove dr. sc. Tome Antičić sudjelovao je u petak, 2. veljače, na neformalnome sastanku Vijeća Europske unije za konkurentnost, na dijelu koji je posvećen aktualnim pitanjima iz područja istraživanja, koje se u sklopu bugarskog predsjedanja Vijećem Europske unije održalo u Sofiji.

07.02.2018. 15:40
Preporuka Vijeća o praćenju osoba s kvalifikacijom
7. veljače 2018. - ,,Preporuka Vijeća o praćenju osoba s kvalifikacijom" dokument je koji je usvojilo Vijeće Europske unije u formaciji ministara za obrazovanje, mlade, kulturu i sport u studenome 2017. godine, a čiji je cilj poboljšati dostupnost podataka o ishodima na tržištu rada osoba s kvalifikacijama stečenima u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te u visokom obrazovanju, za razvoj javnih politika temeljenih na podacima i na rezultatima istraživanja.

09.02.2018. 15:39
Poziv na dostavu projektnih prijedloga 2018. godine ,,Istraživački projekti u personaliziranoj medicini - pametna kombinacija pretkliničkih i kliničkih istraživanja s pomoću podatkovnih i ICT rješenja"
Rok: 5. srpnja 2018. - ERA PerMed je nova ERA-Net Cofound inicijativa koju je podržao 31 partner iz 22 države. Sufinancira je Europska komisija te je usmjerena usklađivanju nacionalnih istraživačkih strategija, promicanju izvrsnosti, jačanju konkurentnosti personalizirane medicine u Europi te unapređenju suradnje s državama izvan Europske unije.

09.02.2018. 15:52
Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika i osam članova Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj
Rok: 1. ožujka 2018. - Vlada Republike Hrvatske zadužila je Ministarstvo znanosti i obrazovanja da objavi Javni poziv za predlaganje kandidata za predsjednika i osam članova Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

12.02.2018. 15:06
Odabrana visoka učilišta koja će u sklopu inicijative HEInnovate posjetiti tim međunarodnih stručnjaka
12. veljače 2018. - Na temelju poziva koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo visokim učilištima da u sklopu inicijative HEInnovate do 15. siječnja 2018. godine pošalju svoj iskaz interesa za ugošćavanje tima međunarodnih stručnjaka, zaprimljeno je 12 prijava visokih učilišta.

13.02.2018. 09:27
Javni natječaj za izbor učitelja za rad u hrvatskoj nastavi u inozemstvu
Rok: 21. veljače 2018. - Na temelju članka 3. Pravilnika o uvjetima i postupku izbora učitelja za rad u hrvatskoj nastavi u inozemstvu (Narodne novine, broj 41/09 i 55/15), Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisuje Javni natječaj za izbor učitelja za rad u hrvatskoj nastavi u inozemstvu.

14.02.2018. 12:22
Stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkoga jezika u Bavarskoj 2018. godine
Rok: 26. ožujka 2018. - Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) raspisao je natječaj za stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkoga jezika u Bavarskoj 2018. godine.

14.02.2018. 14:52
Kurikularna reforma - online hodogram
14. veljače 2018. - Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak predstavila online platformu za praćenje reformskoga procesa kurikularne reforme.

preskoči na navigaciju