preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 14. 2. 2017.

Ukupno: 385283
Ovaj mjesec: 1066
Ovaj tjedan: 623
Danas: 4
Carnet novosti
Poslušajte pjesmu Let it go
vijesti

Natječaj za zapošljavanje - Kuhar/kuharica

Dana 30. studenoga 2023. objavljen je NATJEČAJ za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu KUHAR/KUHARICA.

Cjeloviti tekst natječaja nalazi se ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 30. 11. 2023. 07:36

Hvala što podržavate rad UZ "Bedex"!

Povodom nadolazećih božićnih blagdana Učenička zadruga "Bedex" organizirala je u subotu 25.11.2023. godine u Bedekovčini prodajnu izložbu adventskih vjenčića i prigodnih dekoracija koje su napravili naši vrijedni članovi.  Prodajna izložba bila je vrlo uspješna. Zahvaljujemo učenicima, roditeljima i suradnicima koji su pomogli u pripremanju i realizaciji izložbe kao i svim posjetiteljima i kupcima naših proizvoda.


Na prodajno-izložbenom prostoru posjetila nas je Kristinka Raškaj, voditeljica emisije za djecu i mlade „Mali i veliki svijet“ s Radija Zlatar, te snimila reportažu o našoj Učeničkoj zadruzi Bedex. Zahvaljujemo radio Zlataru i gospođici Raškaj na lijepoj emisiji koju je snimila tijekom naše prodajne izložbe.

Emisija "mali i veliki svijet", Radio Zlatar - UZ "Bedex"

 

 

Ovim putem pozivamo vas da posjetite naš prodajno-izložbeni štand 9.12.2023. na Bedekovčanskim jezerima, gdje ćemo se predstaviti sa svojim prigodnim dekoracijama i učeničkim radovima na božićnom sajmu u sklopu manifestacije Advent u Bedekovčini.

Hvala što podržavate rad UZ "Bedex"!

Danijela Paradi, prof., voditeljica UZ

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 27. 11. 2023. 10:10

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

U petak, 17. studenog 2023., obilježili smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (18.11.). Grad Vukovar je simbol borbe za samostalnost i nezavisnost Republike Hrvatske. Prisjetili smo se posebno grada heroja koji je podnio veliku žrtvu za slobodu naše domovine, kao i na žrtvu Škabrnje. Time izražavamo zahvalnost svim hrvatskim braniteljima i svima onima koji su dali živote za obranu Hrvatske.

U matičnoj školi i područnoj školi u Poznanovcu uključili smo se u akciju „I u mom gradu Vukovar svijetli.“ U simboličnom obilježavanju sudjelovali su svi razredni odjeli i njihovi učitelji/ce, paljenjem lampaša i ispisivanjem imena grada Vukovara. Ovaj dan je obilježen i raznim aktivnostima unutar pojedinih nastavnih predmeta.

Fotografije možete pogledati u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 22. 11. 2023. 18:35

POSJET NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI U ZAGREBU

15. studenoga 2023. učenice naše škole Tena Habulin (8.a) i Ema Mlakar (5.c) prisustvovale su završnoj priredbi Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održane u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u pratnji školske knjižničarke Marine Vučković i Kristine Glas iz Općinske knjižnice i čitaonice Bedekovčina. Kako je ove godine naglasak stavljen na prevođenje knjiga sa stranih jezika, upoznali smo Laru Höbling Matković koja je s njemačkog prevela knjigu Volkera Mehnerta i Claudie Lieb ˝Alexander von Humboldt˝ i Svetlanu Grubić Samardžija koja je s nizozemskog prevela knjigu Stefana Boonena ˝Nahoče iz Wammerswalda˝. Nastupili su i glumci Triko Cirkus Teatra  s ulomcima predstave ˝Zaboravi na Dulcineu˝, koja je zapravo kolaž rečenica iz različitih književnih djela.

                                     dipl. knjižničarka Marina Vučković

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 23. 11. 2023. 13:18

Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Poznanovec

U Područnoj školi Poznanovec obilježeni su 27. listopada Dani kruha - Dani zahvalnosti za plodove zemlje.

 Učenici su se iskazali priredbom, a obitelji pripremom kruha i kolača. Dio smo zajedno blagovali nakon priredbe. Drugim dijelom smo doprinijeli izložbi zadruge naše škole na tržnici u Bedekovčini 28. listopada.

 Zahvaljujemo svima uključenima i vjerujemo kako ćemo i ubuduće uspješno nastaviti održavati tu tradiciju.

učiteljica Sunčica Koprek

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 16. 11. 2023. 15:32

Solidarnost na djelu

Tijekom mjeseca listopada tradicionalno smo se uključili u akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“ prikupljanjem novca od bonova po 1 euro. Akcija se provela pod sloganom „Ne dvoji“ Za drugog izdvoji!“ 

Prikupljen je veći financijski iznos kojim će djelatnici Hrvatskog Crvenog križa kupiti hranu i higijenske potrepštine za one kojima je najpotrebnije.

Od srca hvala svim učenicima, roditeljima i djelatnicima škole koji su se uključili u akciju i time pokazali svoju solidarnost i plemenitost u pomaganju onih kojima je pomoć najpotrebnija. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 16. 11. 2023. 15:23

Vježbaonica - bicikliranje

Dana 30.10.2023. godine uputili smo se, u sklopu programa Vježbaonice, na jednu laganu vožnju biciklima. Vrijeme je bilo izuzetno dobro i ugodno za vožnju. Polazak je bio ispred škole u 9:30 sati, a natrag smo se vratili oko 12:30 sati. Na pola puta smo napravili kratku okrjepu i popili malo vode i još na kraju provirili u jedan dućan u potrezi za slatkišima. Bila je i jedna lagana uzbrdica gdje su neki morali malo i pješačiti. Nakon penjanja slijedilo je i spuštanje gdje su svi uživali. Kada samo došli do škole kratko smo porazgovarali o težini rute i nakon toga krenuli svojim domovima.
 

Sportski pozdrav!

Darko Škrlec, mag. cin.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 9. 11. 2023. 16:04

Europski tjedan programiranja

Povodom Europskog tjedna programiranja,      7. - 22. listopada 2023.,  učenici razredne nastave naše škole su sudjelovali u aktivnostima programiranja.  Programirali su bez računala sudjelujući u aktivnosti bojanja piksela. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj poticati računalno razmišljanje na zabavan i kreativan način.

učiteljica Mateja Bajza-Meniga

 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 30. 10. 2023. 11:41

Hvala što podržavate rad UZ "Bedex"! Vijest ima dokument u privitku

Učenička zadruga „Bedex“ OŠ Bedekovčina organizirala je u subotu 28. listopada 2023. godine prodajnu izložbu povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Naši vrijedni zadrugari, zajedno sa svojim voditeljicama, izradili su prigodne dekoracije od jesenskih plodova koje smo izložili na našem štandu.  Zahvaljujemo svima koji su uložili svoje vrijeme i trud, te pomogli u realizaciji ove izložbe. Hvala mamama i bakama koje su ispekle kruh i kolače kojima su se učenici počastili nakon prigodne priredbe održane u petak u našoj školi.

Dio proizvoda izložili smo i u subotu na našem štandu. Prodajna izložba bila je vrlo posjećena i uspješna. Ovom prilikom zahvaljujemo i svim posjetiteljima koji su razgledali i kupili naše proizvode, te svojim donacijama podržali daljnji rad naše Učeničke zadruge „Bedex“!

Danijela Paradi, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 30. 10. 2023. 08:28

Završio 3. Erasmus+KA1 projekt OŠ Bedekovčina ''Abeceda znanosti'', 2020.-2023.

U četvrtak, 26.10.2023., u13:00 sati, na online završnici je predstavljen treći KA1 Erasmus+ projekt škole ''Abeceda znanosti'', koji je trajao od 1.9.2020. do 31.8.2023. 

Na online završnicu su pozvane sve osnovne škole te ustanove iz KZŽ i šire. Predstavljene su glavne projektne aktivnosti, rezultati evaluacije, općenito Erasmus aktivnost škole te Kurikulum Težimo izvrsnosti - Abeceda znanosti kao rezultat projekta.

Povratne informacije sudionika/ca su bile vrlo pozitivne.

Za ovaj projekt je od strane AMPEU odobren iznos od 13.240,00 eura, a na samom natječaju za Erasmus+ KA1 projekte 2020. godine osvojio je 1. mjesto u RH (98 od 100 bodova).

Ciljevi projekta:

- podizanje razine uspješnosti i izvrsnosti u izvođenju svih oblika nastave kroz primjenu suvremenih, inovativnih, metodičkih i didaktičkih pristupa, s posebnim naglaskom na STEM područje;
- povećanje motiviranosti i zainteresiranosti učenika za STEM područje kroz primjenu suvremenih, inovativnih metodičkih i didaktičkih pristupa, ali i općenito za nastavu i nastavne sadržaje;
- osposobljavanje i profesionalni razvoj učitelja i stručnih suradnika u STEM području kroz ostvarene mobilnosti, tj. upoznavanje s primjerima dobrih praksi u europskim školama, razmjenom iskustava te razvojem umrežavanja.

Više možete vidjeti pod Projekti ili na poveznici:

ABECEDA ZNANOSTI

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 28. 10. 2023. 12:27

PoZiCa – u zborniku objavljen rad naše učenice Eme Jambrek s prošlogodišnje Male nagrade Gjalski

U petak, 27. listopada 2023., u sklopu kulturne manifestacije Dani Ksavera Šandor Gjalskog u Gradskoj galeriji u Zaboku, održana je promocija PoZiCe, zbornika najboljih literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola triju gradova-prijatelja – Poreča, Zaboka i Crikvenice.

   U ovom je zborniku objavljen i tekst Zazelenilo se naše učenice Eme Jambrek (prošle godine 8.a) koja je na Maloj nagradi Gjalski 2022. godine osvojila 1. nagradu. Mentorica je učenici bila učiteljica Vesna Košutić.

   U prekrasnom i pomno osmišljenom programu, između ostalih učenika koji su čitali svoje nagrađene ili pohvaljene literarne radove, svojom nas je interpretacijom rada Zazelenilo se  Ema potaknula na razmišljanje koliko smo ovisni o modernoj tehnologiji (uporabi mobitela), koliko ona upravlja našim životima i koliko joj dobar kontrapunkt može biti čisti dodir s prirodom – šumom.

Čestitamo!

Vesna Košutić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 28. 10. 2023. 08:18

Tia Glumpak osvojila 2. nagradu na Maloj nagradi Gjalski!

   Od 1985.g. kada je, u sklopu kulturne manifestacije Dani Ksavera Šandora Gjalskog, utemeljena i Mala nagrada Gjalski, ona je postala vrelo i poticaj dječjeg literarnog stvaralaštva. Učenici naše škole već godinama na njoj postižu zapažene uspjehe.
   Našu je školu ove godine predstavljalo čak deset učenika pod mentorstvom učitelja Marka Valeca te učiteljica Ivane Kranjčec i Vesne Košutić: Dora Glumpak, i Buga Habajec iz 5. r., šestaši Noa Krušelj i Mia Šantak, potom Tia Glumpak, Helena Vučković, Paula Babić, Nika Kučko i Eva Kovač, učenice 7. r. i osmašica Helena Gregurić. 


   Osobito nas veseli što je Tia Glumpak, osvojila 2. nagradu za svoj duhoviti izvanredni rad Regica u kojem je sočnom kajkavštinom dočarala zabavne zgode i nezgode žabe krastače Regice u potrazi za onim što najviše voli – debelim mesarskim muhama! Mentorica je učenici bila učiteljica Vesna Košutić.
   Za svoj osebujan literarni rad Izgubljen pohvaljen je učenik Noa Krušelj. U njemu izražava tugu, ali i mirenje sa sudbinom zbog izgubljenog zuba – trajnog, jedinice! Mentorica učeniku je bila učiteljica Ivana Kranjčec.


   Uz knjižne nagrade Tiju i njezinu mentoricu očekuje i prekrasno trodnevno putovanje!


Čestitamo!

Vesna Košutić, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 26. 10. 2023. 13:56

Prodajna izložba povodom Dana kruha - Učenička zadruga "Bedex" Vijest ima dokument u privitku

Učenička zadruga „Bedex“ OŠ Bedekovčina organizira prodajnu izložbu povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Prodajna izložba održat će se u subotu 28. listopada 2023. godine na tržnici u Bedekovčini od 9:00 do 11:00 sati.
Pozivamo Vas da posjetite naš izložbeno prodajni štand, te podržite daljnji rad naše UZ Bedex!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 26. 10. 2023. 07:54

Poziv na testiranje kandidata - radno mjesto učitelja/ice MATEMATIKE Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi Poziv na testiranje kandidata - radno mjesto učitelja/ice MATEMATIKE.  

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 24. 10. 2023. 12:05

Europski dan jezika

Europski dan jezika obilježava se 26. rujna prema inicijativi Vijeća Europe od 2001. godine. Vijeće Europe potiče na učenje što više jezika, u svakoj životnoj sobi, u školi, ali i izvan nje.
Europski dan jezika u našoj školi obilježili su učenici na satu Engleskog jezika sa učiteljicom Katarinom Cvetko. Istraživali su kako se na različitim jezicima kažu boje, brojevi od jedan do deset, te osnovne fraze poput "Dobar dan", "Kako si?" i "Doviđenja".  Učenici su zatim odigrali kviz i provjerili svoje znanje o jezicima. Na satu su mogli uočiti važnost poznavanja više stranih jezika, a sigurno su se zainteresirali i za učenje novih. 

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 23. 10. 2023. 11:07

Posjet STEAM festivalu, 20.10.2023.

U petak, 20.10.2023. zainteresirani učenici 6.-8. razreda koji su pokazali dodatan interes i angažman iz kemije/fizike posjetili su ''STEAM Festival'', projekt ''STEM akademija'' (https://stemakademija.hr/steam-festival/), u organizaciji Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI), u Zagrebu.

Radi se o festivalu koji je na interaktivan način predstavio razne teme, novitete i inovacije iz svijeta znanosti i tehnologije, za učenike viših razreda OŠ i SŠ. Festival se održavao na Visokom učilištu Algebra (Gradišćanska ulica 24, Zagreb).

Učenici/e su od 15:00 – 16:00 sati sudjelovali na predavanju ''Kakve su to vradžbine'', a preostalo vrijeme razgledavali otvorena izlaganja i radionice.

   

Voditeljice su bile učiteljice Ivana Severin i Danijela Paradi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marta Kokolić  datum: 21. 10. 2023. 17:35

Čitanje naglas - prvo mjesto osvojio Noa Krušelj! Vijest ima dokument u privitku

U petak je, 20. listopada 2023., u Općinskoj knjižnici i čitaonici Bedekovčina održano općinsko natjecanje u čitanju naglas na kojem su uz učenike naše škole sudjelovali i učenici iz Osnovne škole Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog, i to nakon duge trogodišnje stanke. Natjecanje organizira Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak s ciljem promicanja knjige i čitanja. Provodi se u dvije kategorije – u mlađoj su učenici 3., 4. i 5. razreda, dok su u starijoj učenici 6., 7. i 8. razreda koji trebaju što kreativnije i što zanimljivije predstaviti i izražajno pročitati ulomak djela po izboru. Našu su školu predstavljali učenici 6.c (Patricia Čajko, Luka Krleža, Noa Krušelj i Mia Šantak) s mentoricom Ivanom Kranjčec. Posebno nas veseli što je Noa osvojio prvo mjesto pa će nas predstavljati i na županijskoj razini u Mariji Bistrici. Mentorica učenicima bila je učiteljica Ivana Kranjčec.

Čestitamo!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 21. 10. 2023. 10:15

Dan kravate

U srijedu, 18. listopada 2023., obilježili smo Dan kravate. Svi zainteresirani učenici i učitelji došli su taj dan u školu s kravatom. Učenici su kroz likovne radove pokazali kako zamišljaju kravate te kakve bi oni voljeli nositi.

Ponosni smo na činjenicu da je kravata izvorni hrvatski proizvod, da je ona dio našeg kulturnog i povijesnog naslijeđa, da dolazi od riječi Croata (Hrvat) i da tu činjenicu ne spori nitko na svijetu.

Fotografije možete pogledati u foto galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Ilić  datum: 20. 10. 2023. 13:17

Javni natječaj za davanje na korištenje prostora i opreme u vlasništvu škole

Osnovna škola Bedekovčina raspisuje Javni natječaj za davanje na korištenje prostora i opreme u vlasništvu škole. Tekst natječaja i obrazac prijave nalaze se ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Paradi  datum: 20. 10. 2023. 09:38

Radionica povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove jeseni u 3.P

Dana 28.9.2023. godine u 3.P razredu održana je radionica s učenicima i roditeljima povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove jeseni. Radionici su prisustvovali svi učenici i njihovi roditelji i bez obzira na malen broj đaka napravljeno je puno prekrasnih i maštovitih uradaka. Izrađivali su se ekološki ukrasi i predmeti i to samo od prirodnih materijala (češera, žireva, koštica, šipka, drva, lješnjaka itd.), a koji će se prodavati na prodajnoj izložbi Učeničke zadruge Bedex.